Ikke til OL

Det japanske fotballforbundet gir Shinji Kagawa muligheten til å delta i hele Uniteds sesongoppkjøring.

Publisert Sist oppdatert

Shinji Kagawa er født 17. mars 1989, og er derfor ung nok til å delta i fotballturneringen i OL i London i sommer (kun tre av 18 spillere i OL-troppen kan være født 31.12.1988 eller tidligere).

Kagawa, som er en av stjernene på Japans a-landslag, er selvsagt en spiller som ville hevet kvaliteten på Japans OL-landslag. Det japanske fotballforbundet har til tross for dette valgt å utelate Kagawa fra troppen som reiser til London. Hiromi Hara i det japanske fotballforbundet begrunner utelatelsen med et ønske om ikke å slite ut playmakeren.

– Vi har kommet til den konklusjonen at det ikke er bra verken for hans fremtid eller for VM-kvalifiseringen dersom vi ikke gir ham nok hvile, sier Hara ifølge ManUtd.com.

– Jeg har snakket direkte med Kagawa, og jeg fortalte ham at han ikke kom til å bli tatt ut i troppen. Vi har andre gode angrepsspillere, og jeg håper de viser seg frem.

Det betyr at Uniteds nyervervelse kunne ta en velfortjent sommerferie etter uavgjortkampen mot Australia tirsdag. Kagawa får dermed deltatt på hele Manchester Uniteds sesongoppkjøring, og har alle forutsetninger for å være frisk og rask når sesongen sparkes igang i august.

Powered by Labrador CMS