LESERBREV: – Vi vil elske det

Jan-Inge mener det er stor sjanse for at United-fansen får kose seg kommende sesong.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Om Mourinho

Av: Jan-Inge Hågensen

22 år. Ble Unitedfrelst av den grunn at Ole Gunnar Solskjær var den aller første fotballspilleren jeg fikk høre om.

Mourinho.

jose1

Mourinho har tatt 18 trofeer siden han ble manager etter tusenårsskiftet. Van Gaal har 5.

Mange er skeptiske i forhold til Mourinhos bruk av talenter. Men han har aldri vært i en klubb der talenter og lokale unggutter har vært så sentralt som i United. Han vet med 100% sikkerhet at talenter et av de viktigste punktene i kontrakten når han skal være manager her.

Andre er redde for den såkalte «bussen». Fra 08/09 og frem til 11/12 var laget hans det mestscorende laget de sesongene. 12/13 hadde laget hans nest mest mål i løpet av en sesong. 13/14 tredje mest, og i 14/15 nest mest. I tillegg slipper lagene hans inn lite mål, og nå skal han få jobbe med keeperen som kommer til å være kanskje verdens aller ypperste keeper de neste 10 årene.

Han har heller aldri i de 3 største ligaene han har vært i, havnet lavere enn nummer 3 på tabellen. (To sesonger har han vært lavere, men da fullførte han ikke hele sesongen)

jose2

Da Van Gaal, en av svært få ganger var på nede på sidelinjen, konstruerte han hvordan han oppfattet en motspillers filming ved å legge seg ned på rygg. Det ble møtt med full jubel og «Louis Van Gaal’s red army» ble sunget for full hals, noe det ikke hadde blitt gjort på mange måneder.

Vi har lyst til å se en manager som sklir ned på knærne på sidelinjen når vi scorer. Vi har lyst til å se en manager løpe mot motstanderfansen og slå seg på brystkassa når vi har vunnet. Vi har lyst til å se en ropende, vinkende, hoppende manager på sidelinjen når vi ikke spiller optimalt.

Og ikke minst: Vi har lyst til å vinne. Dette får vi med Mourinho.

Så kan alle andre fans kose seg med «genifotballen» til Klopp, den uutholdelige ballbesittende stilen til Guardiola, eller den til tider underholdende fotballen til Wenger og Arsenal uten at de vinner særlig med titler av den grunn.

Mens vi.. Jo vi skal kose oss med taktisk, kynisk og hurtig  fremoverrettet fotball hvor ballen skal fremover på banen på kortest mulig tid, som forhåpentligvis gir resultater allerede i første kamp når vi møter Leicester i Community Shield, og i mange år fremover!

Powered by Labrador CMS