Mitt møte med: – Billetter fra Teddy

Det var Teddy Sheringham-billetter som ga Jan-Erik Old Trafford-debuten.

Publisert Sist oppdatert

United.no ønsker å høre mer fra dere supportere.

Vi vet at mange av dere har herlige historier – og ofte også bilder – av møter med både United-spillere og managere – fra gamle tider og nyere tider. Vi ønsker å høre om det, og tror dette vil være godt lesestoff for alle United-fans.

Derfor håper vi at du kan sende oss et bilde av ditt møte med en United-personlighet, og også fortelle hvordan det var.

Du kan sende mail til [email protected] for å bidra med din historie.

Fikk billetter av Sheringham

Av: Jan-Erik Hopland

Min første tur til Old Trafford var en lenge etterlengtet hendelse. Jeg hadde sett United spille bortekamper i England før, blant annet et minneverdig oppgjør mot Everton i 1996/97 sesongen som endte 2-0 etter scoringer av Solskjær og Cantona, men tur til Old Trafford hadde vist seg vanskelig å få til.

Jeg ble unitedsupporter etter FA cup finalen i ’77, men det skulle gå helt til 10 april 1998 før jeg fikk henda i et gyldig adgangsbevis til the Theatre of Dreams.  Tilfeldigvis var Liverpool også motstander denne ettermiddagen.

Som novise i fotballreiser hadde jeg ikke veldig mange kontakter å spille på ifht å få henda i en billett, og som kjent er kamper mot Liverpool ekstra ettertraktede. Jeg dro derfor tomhendt til England og satset på å måtte betale både skjorta, buksa og undertøyet for en billett fra en tout.

hopland4

Tiden gikk imidlertid uten at jeg hørte noe fra henne, og endelig kom 10. april, uten at jeg hadde ticket i lomma. Tidlig på morgenen, i det jeg skulle sette meg i bilen og kjøre fra London til Manchester, ringte telefonen. Det var min venninne som kunne fortelle at hun hadde sikret seg to billetter fra Teddy Sheringham!

Det skulle bare være å møte opp ved en gitt turnstile og si hennes navn og hvem som hadde lagt til side billettene og så skulle det være greit. Jeg kunne ikke fatte at det var sant. Skulle jeg få billetter av Teddy Sheringham?!? Fantastisk!

Da vi kom til Old Trafford var sitringen i kroppen nesten ikke til å utstå, og jeg gikk med konstant ståpels fra jeg gikk av tram’en.  Nå var det bare å hente billettene og nyte dagen. Men å finne turnstile’en skulle vise seg vanskeligere enn først antatt. Alle som har vært på Old Trafford vet at det er ganske lett å finne fram, og skiltingen er mer enn tilstrekkelig. Når det gjelder å finne fram til inngangen der spillerne legger sine billetter, så er skiltingen dessverre ikke like god. Vi gikk rundt og rundt Old Trafford utallige ganger uten at vi kunne finne riktig turnstile. Vi spurte en rekke stewards, men de hadde aldri hørt om en turnstile med det nummeret!

Det nærmet seg kick-off, og frustrasjonen og usikkerheten steg. Hadde min venninne kødda? Hun er for øvrig City supporter, så det var ikke helt utenkelig at hun ville «get one over on me».

Endelig fant vi en Steward som kunne sende oss i riktig retning. Turnstilen var på hjørnet av Stretford End, like bortenfor inngangen spillerne kommer inn. Jeg sa navnet til min venninne og «Teddy Sheringham» og utrolig nok fikk jeg en konvolutt med to billetter i! Endelig, I had reached the promised land!

Start oppstillingen for United den dagen var; Schmeichel, G Neville, Irwin, Johnsen, Butt, Pallister, Beckham, P Neville, Cole, Scholes og Giggs. Kampen endte dessverre 1-1.  Johnsen gav oss ledelsen etter 12 minutter, men i det 36 minutt utlignet Owen for scouserne. Jeg var en av 55.171 tilskuere, og på tross av to tapte poeng er jeg ganske sikker på at jeg var den mest lykkelige sjelen på Old Trafford den dagen.

Siden har det blitt mange turer til Old Trafford, men denne turen vil for alltid være spesiell – førstereisturer er gjerne det……….

Powered by Labrador CMS