LESERBREV: En kostbar feil

Jan-Erik Hopland mener United er nødt til å ta lærdom av situasjonen de har havnet i nå.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no å teste ut leserbrev som en ny del av nettsiden. Takhøyden er stor, men united.no forbeholder seg retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt.

Leserbrev kan sendes til [email protected]. Du må oppgi fullt navn og alder, og fortelle hvor lenge du har vært fan. Du må også fortelle hvorfor eller hvordan det skjedde

Send gjerne også reisebrev eller skildringer med bilder. Det tar vi VELDIG GJERNE imot.

Mine tanker om en kostbar feil

Av: Jan-Erik Hopland (42)

Da var det over for David Moyes i Manchester United. Ingen som har fulgt klubben i år kan vel si seg overrasket over den avgjørelsen. Jeg har hele tiden vært skeptisk til det Moyes brakte til bordet og har blitt stadig sterkere i troen på at han var feil mann for vår klubb. Selv om han ble gitt en langtidskontrakt og intensjonen var at han var en langsiktig investering, så mener jeg at «stop loss» tidspunktet når var nådd.

Riktig beslutning – feilaktig gjennomføring

Uten navn
VAGT: Jan-Erik Hopland mener United håndterte situasjonen rundt managerskiftet dårlig.

Jeg er dessverre enig i at beslutningen om å la David Moyes gå er riktig for klubben. Når det er sagt så er jeg langt fra fornøyd med måten Manchester United har løst avviklingen av forholdet på. Lekkasjer i forkant og den minimale meldingen fra offisielt hold; «Manchester United has announced that David Moyes has left the Club. The Club would like to place on record its thanks for the hard work, honesty and integrity he brought to the role.” gir meg ikke ro i sjelen og sikkerhet for at vi nå er “on top of things”.

Jeg hadde håpet og forventet en noe mer smidig håndtering av den vanskelige situasjonen. Jeg synes vi som medlemmer og supportere faktisk fortjener noe mer enn å bli avspist med denne noe kryptiske meldingen. Så vidt jeg vet har de et relativt stort apparat tilgjengelig til å drive markedskommunikasjon med. Burde vi ikke da kunne forvente litt mer enn dette?

Hva mener de egentlig med «has left the club» og «hard work, honesty and integrity»? Slik jeg tolker det så sier de; «Han har sluttet, han gjorde så godt han kunne, men det var fullstendig feil for oss». Hva med en smule selvransakelse? Hva med å oppgi grunnen for oppsigelsen? Hva med å vise styrke og «eie» sine egne beslutninger? Som det nå fremstår så veltes hele skylden for tingenes tilstand over på Moyes. Som sagt; jeg har vært uenig i utnevnelsen og kritisk til det meste han har foretatt seg i sjefsstolen, men han er ikke alene om skyld her.

Learning points – if any…….

Jeg håper United ledelsen nå vil gjennomføre en seriøs og grundig debrief av hele prosessen knyttet til ansettelsen og avslutningen av David Moyes’ virke i United. For eksempel hvilken benchmarking ble gjort i forkant av utnevnelsen? Var det bare Sir Alex’s «synsing» som var beslutningsgrunnlaget? I så fall er det i beste fall en ganske amatørmessig håndtering. Sir Alex er sannsynligvis den beste manageren vi noen gang har hatt og noen gang vil få, men betyr det at han er den best egnede til å utnevne sin etterfølger? I doubt it.

Fikk spillerne en uttalelsesrett i beslutningsprosessen, og mer viktig vil de nå få det? Ting tyder på at de ikke ble spurt om råd i forkant. Det gir ikke akkurat det beste grunnlaget for et godt samarbeid. Spillerne er til syvende og sist de som skal gjennomføre lederens strategier og planer, og da kan det være lurt å la dem «kjenne og føle på hverandre» i forkant av en ansettelse. Det er ganske åpenbart at det har vært store uoverensstemmelser mellom spillergruppen og de som er satt til å lede dem gjennom årets sesong.

Manchester United er verdens største klubb, og dessverre ble utnevnelsen av den viktigste nøkkelposisjonen i klubben stemoderlig behandlet, og nå må David Moyes betale for det. Dersom et stort internasjonalt selskap skal ansette en ny toppleder vil det vanligvis bli benyttet profesjonelle til å «vaske» kandidatlister og luke ut de som ikke har de rette kvalifikasjonene. Det vil være svært viktig at United nå gjør dette riktig. Vi har ikke råd til å gjøre samme feil igjen. Den forestående utnevnelsen vil være den viktigste enkelt beslutningen som er tatt på Old Trafford på en mannsalder.

Is the carnage over? It shouldn’t be….

Jeg stiller meg også undrende til at mr Woodward ble gitt tillatelse til å gjennomføre sparkingen. Slik jeg ser det er han en vesentlig bidragsyter til tingenes tilstand på Old Trafford og burde i rettferdighetens navn også pakke snippsekken sin.

Manchester United er en fotball klubb, men er også et stort internasjonalt selskap med høye krav og forventninger til driften utover selve kjernevirksomheten. Ed Woodward har ved gjentatte anledninger siden han tok steget opp vist at han også er «way out of his league». Hans håndtering av overgangsvinduet er i beste fall amatørmessig og i verste fall grov tjenesteforsømmelse. Jeg kan ikke forstå at en så viktig jobb har blitt overlatt til en med tilsynelatende så grove mangler i sin kompetanse. I forskjell til sin forgjenger som kommanderte respekt og utviste en viss kløkt og forståelse for detaljer har mr Woodward fremstått som en okse i en porselensbutikk. «Alt» han har tatt i har gått i tusen knas.

Spillerne har også skuffet meg under årets sesong. Spillere som i fjor så ut som vinnere har i år sett ut som amatører, og det er ikke Moyes sin feil. Han har all rett til å forvente at godt gasjerte spillere som er så privilegerte at de får aksle den røde trøyen gir 100% uansett hvem som sitter i managerstolen. Dessverre er det flere av spillerne som tilsynelatende ikke har gjort det. Jeg antar at de det gjelder har en noe dårlig smak i munnen når David Moyes står på Carrington for å takke alle for samarbeidet.

Now what?

KLOPP: - Jeg liker ham virkelig, sier Kanchelskis.
ØNSKET: Jürgen Klopp

Jeg skal ikke påstå at jeg er kompetent nok til å mene noe om hvem som bør styre skuta nå, men jeg ønsket meg Klopp (usannsynlig at det blir ham) i sommer og jeg gjør fortsatt det. Uansett hvem det blir så håper – og tror – jeg at det nå blir gjort en grundig vurdering før det slenges ut 5-6 års kontrakter.

I dag går også minnene tilbake til juli 1977 da The Doc ble sparket for å forelske seg i mrs Brown. Da stod Mr Edwards (tror jeg) utenfor sitt hjem og leste opp en stillingsannonse til pressen; «qualified applicants are asked to send their applications to Manchester United Football Club». Tidene har jammen forandret seg……

 

Keep the red flag flying high!!!

Powered by Labrador CMS