SOUTHAMPTON, ENGLAND - OCTOBER 17: Jamie Vardy of Leicester City celebrates scoring his team's second goal during the Barclays Premier League match between Southampton and Leicester City at St Mary's Stadium on October 17, 2015 in Southampton, England. (Photo by Jordan Mansfield/Getty Images)

Mannen som jager Van Nistelrooy

Kan slå nederlenderens mål-rekord mot United neste helg.

Publisert Sist oppdatert

Leicester City har kanskje vært Premier Leagues største overraskelse denne sesongen. De har ligget i teten gjennom hele sesongåpningen, og etter deres 3-0 seier mot Newcastle lørdag formiddag inntok de tabelltoppen rett foran Manchester United.

En mann som skal ha mye av æren for Leicester sin suksess denne sesong er den engelske spissen Jamie Vardy.

Målmaskinen har vært ustoppelig denne sesongen og er toppscorer i den engelske ligaen etter 13 kamper. Vardy står med 13 mål og etter helgens mål skrev han seg inn i historiebøkene.

Leicester-spissen tangerte nemlig scorings-rekorden til selveste Ruud van Nistelrooy. I sin tid i Manchester United satte nederlenderen rekord ved å score i ti strake kamper i Premier League, og det samme har nå 28 år gamle Jamie Vardy gjort. Van Nistelrooy var ett år yngre enn Vardy da han satte rekorden, mens den tiende kampen for de begge var på St. James’ Park mot Newcastle.

Vardy har en historie utenom det vanlige og hans vei til å bli toppscorer i Premier League er intet annet enn utrolig. For bare åtte år siden, i en alder av 20, spilte han i nivå åtte i England. Nå er han toppscorer i PL og fikk nylig en plass på det engelske landslaget.

Mål i de siste ti kampene er en delt førsteplass med Uniteds tidligere spiss Ruud van Nistelrooy og Jamie Vardy har nok ingen planer å stoppe nå, men Leicesters neste motstander blir ekstra spesiell. På besøk til Leicester kommer nemlig Van Nistelrooys gamleklubb Manchester United.

United med Chris Smalling i midtforsvaret er laget som har sluppet inn minst denne sesongen, og vil prøve å holde sin ex-red på den delte førsteplassen for den prestisjetunge mål-rekorden.

På Twitter har vi plukket opp at noen håper Van Nistelrooy kommer på kampen neste helg for å plage Jamie Vardy med en laserpen gjennom 90 minutter. Om nederlenderen faktisk blir å se er en annen sak.

Tror du Chris Smalling og United kan stoppe Jamie Vardy?

Powered by Labrador CMS