– Bekymret for Rashford

Men trenger han egentlig å være det?

Publisert Sist oppdatert

Alexis Sánchez har signert for Manchester United, og som plaster på såret fikk Arsenal Henrikh Mkhitaryan andre veien.

Én spiller inn, og én spiller ut.

Det forholdsvis enkle mattestykket forhindrer ikke Jamie Redknapp i å komme til følgende slutning: Marcus Rashford må nå se seg om andre steder etter spilletid. 

– Jeg synes bare synd på spillere som Rashford. De går bare nedover på rangstigen, og Rashford tenker nok for seg selv at han ikke lenger har en plass i laget, sa Redknapp på Sky Sports (gjengitt av The Mirror).

– Det hører med til Premier League å kjøpe disse (stjerne)spillerne, men jeg synes bare det er synd at en spiller som Rashford antageligvis føler at nok en vei til førstelaget er blokkert.

Dwight Yorke er uenig: – Ingen grunn til å bekymre seg for Rashford 

I veien: Redknapp mener Sánchez-kjøpet vil bety slutten for Rashford.

Mener det går mot United-exit

Så er det en gang slik i storklubber at veien til førstelaget er lang, og spillerne foran i køen som regel fryktelig gode.

Det handler alltid om å ta utfordringen, eller stå igjen på perrongen når toget går. 

– Det kan ende med at han må forlate klubben. Mangel på spilletid hjelper ikke på selvtilliten din. Under hver treningsøkt så tenker han nok for seg selv at han uansett ikke skal spille til helgen.

Saken fortsetter under bildet. 

Mål: Rashford med kampens første mål mot Yeovil Town.

Redknapp mener det ikke er noe å si på talentet, men gjentar at spilletid vil bli avgjørende for fremtiden til Manchester-gutten. 

– Ikke misforstå, han (Rashford) har et vanvittig talent. Jeg har snakket med England-spillere som har latt seg imponere av ferdighetene hans på landslagssamling.

– Han må nok dra et annet sted for å spille fotball på et tidspunkt. Det er en synd og skam, men sånn er den moderne fotballen blitt. Det er vanskelig for britiske spillere å få muligheten, fastslår Redknapp.

Stemmer dette egentlig?

Vi har lest – og hørt – det før. Når United kjøper en ny spiller vil det alltid spekuleres i hvem det går ut over.

Så viser tallene, dessverre for Redknapp, at spilletid på ingen måte later til å være et problem for Marcus Rashford. 

Bare i Premier League har unggutten vært på banen ved 24 anledninger denne sesongen. 13 av disse har vært fra start, og 11 har kommet som innbytter.

Det er like mange opptredener som spillere som Nemanja Matic og David De Gea, som har spilt samtlige 24 kamper fra start i Premier League denne sesongen.

Hvile: Rashford byttes ut mot Martial, som har mindre spilletid enn briten.

Hvis vi ser på antall kamper Rashford har spilt det siste året, fra 1. februar 2017, er tallene like overbevisende.

20-åringen har figurert i samtlige United-kamper denne sesongen, og over et helt år har han bare mistet fem kamper. Når vi også teller med England-kamper har han vært på banen 70 ganger det siste året.

36 av disse kampene har vært fra start, for både klubb og land.

Så om spilletid er den store utfordringen, vel, vi er ikke helt overbevist.

Powered by Labrador CMS