– Fantastisk for engelsk fotball med de to største klubbene i toppen

Publisert Sist oppdatert

Er det noen som lenge har delt frustrasjon og sterke meninger om United, er det Paul Scholes, men nå aner den tidligere midtbanespilleren håp om ligagull for sin tidligere klubb – så lenge de tar tre poeng mot Liverpool på søndag.

– United kommer ikke til å ha en bedre sjanse til å slå Liverpool på Anfield. De har en massiv fordel av at det ikke er publikum, som etter min mening vil være et større problem for Liverpool enn deres skadeproblemer i forsvaret, forteller Scholes til ESPN.

Han trekker frem minnene om hvor stor innflytelse publikum hadde på kampene han selv spilte for United på Anfield, og hvordan det gjorde kampen enda tøffere; og hvordan United må gjøre dette til en styrke i sin fordel.

LES OGSÅ: Utelukker ikke at Diallo er med mot Liverpool

Har manglet selvtillit

Scholes er ikke i tvil om at United har en tropp med kvalitetene som trengs til å slå Liverpool, og håper en potensiell seier vil være med på å ta troppens selvtillit enda et hakk videre.

– Psykologisk sett har United virket som de har manglet litt av den selvtilliten når det kommer til de større kampene, men de spiller jo mot bedre spillere. Det blir vanskeligere å slå den typen lag når man ikke har selvtilliten der den skal være.

HAR TROEN: Paul Scholes vet hva som må til for å vinne Premier League, og har selv vunnet 11 ganger i sin tid i Manchester United. Her fra deres siste ligagull, med Sir Alex Ferguson, i 2013.

Den tidligere midtbanespilleren trekker frem oppgjørene mot Arsenal fra hans dager i United-trøya som et eksempel, og hvordan en borteseier mot en stor rival alltid vil være noe helt spesielt.

– Hvis vi ser på, for eksempel, bortseirene våre mot Arsenal; vi visste hva det betydde når vi reiste hjem fra London med en seier. Det er det United må få til mot Liverpool.

– Må vinne de store kampene

Når det kommer til Liverpool, er man allerede klar over at de to langtidsskadde midtstopperne, Virgil van Dijk og Joe Gomez, ikke vil være involvert i søndagens kamp. Også Joel Matip er usikker i forkant av kampen, men Scholes er klar på at det er rivalens backer United burde fokusere på.

– Ja, Liverpool har angripere som kan score ut av praktisk talt ingenting, men det er backene, Trent Alexander-Arnold og Andrew Robertson som utgjør den største trusselen, og United må finne en måte å stoppe dem på, sier Scholes.

– Det føles rart å si det, men jeg har troen på at United kan vinne ligaen, litt fordi det har vært en så rar sesong, innrømmer Scholes i intervjuet.

– Men, nå må de vinne de store kampene.

Større for Liverpool

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher mener søndagens kamp vil være større for hjemmelaget, som på mange måter vil ha et helt annet fokus på seg enn United. Han mener de rødkledde fra Merseyside må spille en kamp som viser at de er gode nok til kampen mot United i toppen av tabellen.

KJENNER RIVALISERINGEN: Jamie Carragher har spilt i flere oppgjør mellom Liverpool og United, og kjenner rivaliseringen godt.

– Jeg tenker det er en større kamp for Liverpool. Hvis United kommer til Anfield, og får et bra resultat, vil det sende sjokkbølger gjennom hele ligaen, sier Carragher til Sky Sports.

Han legger ikke skjul på at Liverpool er nødt til å spille mot United med den samme gnisten som tok dem til topps i Premier League i fjor.

– De må vise at de er mesterne, at de er det bedre laget. De er nødt til å få et resultat, tre poeng, og spille en kamp som setter United på plass igjen.

Gir en ekstra spenning

I en diskusjon med Paul Ince, som har spilt for både United og Liverpool, innrømmer Carragher at han ser på ligaen som ekstra spennende når de to rivalene kjemper i toppen av tabellen.

– Det er de to lagene med mest suksess i engelsk fotball, men de har egentlig ikke gått ordentlig i kamp om ligagull de siste 30-40 årene, trekker Carragher frem.

Han fortsetter med at han ønsker å se de to klubbene fortsette å knive om ligagull i årene som kommer, og at denne sesongen kan gi seerne en smakebit på rivaliseringen i toppen av tabellen.

Han trekker frem hvordan det er mange likheter mellom klubbene, og at det engelske folket bør legge mye stolthet i hvordan de to lagene har vært med på å gjøre mye for fotballen i Europa.

– Det er fantastisk for engelsk fotball at det er de to største klubbene som kjemper om tittelen.

Powered by Labrador CMS