Ryktesaker, uke 50

– Ingen januarkjøp, hevder Sir Alex Ferguson, som samtidig skal ha lansert mannen han ønsker skal bli etterfølgeren i sjefsstolen på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak – slik at dere som liker dem raskt finner frem – og dere som ikke er opptatt av rykter enkelt kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndagens rykter:

08.15: Om det vil få ryktemakerne til å roe seg ned i jula er heller tvilsomt, men om du håpet på at det ville komme stjernespillere inn portene på Old Trafford i januar – tro om igjen. Etter lørdagens 3-1-seier mot Sunderland var Sir Alex Ferguson nemlig fast bestemt på at det ikke ville skje.

– Jeg kommer ikke til å hente inn noen i januar – definitivt ikke, var skottens kontante svar, melder Daily Mail

Skal man tro Daily Express har imidlertid Fergie sett for seg David Moyes som arvtakeren hans på Old Trafford. 70-åringen skal se på landsmannen som mer passende til jobben enn José Mourinho og Pep Guardiola, og avisa hevder det er beskjeden han har gitt til David Gill og Glazer-familien.

– Snakket om at Manchester United henter Guardiola er litt umodent. Fergie har faktisk to foretrukkede kandidater – David Moyes og Jose Mourinho. Moyes og Fergie står nær hverandre og Fergie beundrer måten Moyes har fått til ting på de siste årene. Fergie beundrer Jose i stor grad også, men er bekymret over hvorvidt hans manerer og mediaaer vil gjøre han større enn klubben, sier en kilde i klubben.

Lørdagens rykter:

09.40 Wigan-spissen Arouna Koné skal delta i Afrikamesterskapet på nyåret. For å dekke opp for tapet av Koné, ønsker Wigan å låne Angelo Henriquez, skriver Daily Mail. Henriquez kom til United i sommer for £3,5 millioner, men har ikke fått prøve seg på førstelaget.

Fredagens rykter:

08.35: Frank Lampard er også på lista nå. Chelsea ser ikke ut til å gi ham ny kontrakt, og fredag sier han til flere at han regner med at hans Chelsea-dager er over. United snuste litt på Lampard for ett år siden, og 34-åringen utelukker ikke at han drar videre til en annen Premier League-klubben når Chelsea-karrieren er over.

08.30: Sir Alex er også i tenkeboksen angående et bud på Sunderland-keeper Simon Mignolet. Dette ifølge Manchester Evening News.

08.25: The Telegraph skriver mer om Robert Lewandowskis fremtid. Torsdag innrømmet en klubbleder i tyske Dortmund at de kunne bli tvunget til å selge og at det var økonomiske årsaker som stod bak. Ifølge The Telegraph ønsker Lewandowski selv å følge i Shinji Kagawas fotspor til Premier League, og United skal være hans foretrukne valg. Prisen vil trolig ligge på om lag 25 millioner pund for spilleren som har kontrakt frem til 2014, men som Dortmund nå altså kan være villig til å selge så de slipper å slippe ham gratis om halvannet år.

08.05: Nanis fremtid i United er usikker, og nå melder TalkSPORT at italienske Roma ser ut til å kunne bli portugiserens neste arbeidsgiver. Italienerne ønsker å gå i samtaler med Nani snarlig slik at de kan ferdigforhandle en avtale i løpet av desember, hevdes det nemlig i Corriere dello Sport. Det store usikkerhetsmomentet er Nanis lønnskrav, som nok ikke er helt tilpasset italienske forhold.

08.00: Enda mer om PSV Eindhovens Kevin Strootman. 22-åringen regnes som én av Nederlands aller heteste spillere, og mange klubber kjemper om underskriften hans. En PSV-kilde sier dette ifølge The Sun: – Han forlater ganske sikkert klubben i januar. Det eneste spørsmålet er hvor. Det ser ut som om det står mellom Manchester United og Arsenal. De er begge veldig gira.

Torsdagens rykter:

17.00: Hamburg har innrømmet at både United og Arsenal følger klubbens 16-åring, Jonathan Tah. Unggutten har fortsatt ikke spilt for A-laget, men har imponert i aldersbestemte kamper både for Hamburg og Tyskland. Det er Inside Futebol som skriver om Uniteds interesse.

12.40 London Metro skriver at Tottenham har kastet seg inn i kampen om Wesley Sneijder. På grunn av en pågående kontraktskrangel har 28-åringen vært utelatt fra Inter Milan-oppstillingen siden september, og det er nå ventet at han vil kunne forlate «Nerazurri» i januar. Prisen hevdes å ligge på rundt £8 millioner – et beløp som ligger langt, langt under det som ble krevd for ham så sent som i sommer. Da ble det anslått en pris på mellom £35- og 40 millioner, et beløp som fikk United til å trekke seg langt unna. Men nå som Sneijder ikke lenger ser ut til å være ønsket på Giuseppe Meazza, er det ikke utenkelig at Sir Alex’ interesse vekkes til live igjen. Da må han imidlertid regne med konkurranse fra André Villas-Boas. Spurs-manageren er i markedet for en erstatter for Luka Modric, og har vendt blikket mot den nederlandske ballsentralen. 09.40 The Mirror skriver at Sir Alex Ferguson har planer om å tilbringe hele neste uke i byen som er så bra at de navnga den to ganger – New York, New York. Og da kan vi vel alle tenke oss til hva som kan komme til å skje? SAF kan jo for eksempel finne på å stikke innom en viss katalaner ved navn Pep Guardiola! Sammen med sin familie tilbringer 41-åringen fra Santpedor et sabbatsår i «det store eplet», hvor han visstnok finpusser sine språkkunnskaper og forbereder seg på fremtiden. Og hvem vet hvilke planer den samme fremtiden har for en tidligere Barcelona-manager? Vel, om fremtiden (også kalt futurum) ennå ikke har bestemt seg, vil den kanskje få en idé nå som Guardiola (kanskje) kan vente seg fint besøk fra den andre siden av Atlanterhavet. Vi sier ikke mer … 07.35 Borussia Dortmund antyder for første gang at klubben kan være villig til å selge sin angrepsstjerne Robert Lewandowski. Den polske landslagsspilleren har i lange tider vært knyttet til rykter om en overgang til Old Trafford, men hans tyske arbeidsgiver har så langt ikke latt seg rokke. Men, nå innrømmer Borussias administrerende direktør, Hans-Joachim Watzke, at klubben kan bli nødt til å selge. – I dette tilfellet blir vi nødt til å ta en avgjørelse ved sesongslutt – av økonomiske årsaker, sier han ifølge Sky Sports til tyske Bild. – Spørsmålet er om vi bør selge og motta et stort overgangsbeløp, eller beholde ham for å øke sjansen til Champions League-spill. Det siste vil jo garantere oss store inntekter, grubler en ettertenksom Watzke.

Onsdagens rykter:

17.00 Enda mer om James Rodriguez nå. United skal nå være på jakt etter både Rodriguez, og lagkameraten hans, Alex Sandro. Mens Rodriguez nevnes her ofte, er Sandro et nytt navn for mange. Brasilianeren er 21 år gammel, og han har spilt venstreback hos portugiserne, siden overgangen fra Santos, høsten 2011. Kanskje dette kan være en erstatter for Patrice Evra… men det kan jo også bare være løse rykter.

09.40 Stuart Mathieson i Manchester Evening News skriver at et eventuelt januarsalg av Nani vil gi friske penger til nye innkjøp. I så måte skal to mann toppe Sir Alex’ ønskeliste – Celtics midtbanemotor Victor Wanyama og Porto-vingen James Rodriguez. Begge to har i lengre tid vært aet til United, og Mathieson skriver nå at Sir Alex’ speiderbror, Martin, nylig var nord for grensen for å se Wanyama i aksjon mot Barcelona. Når det gjelder Rodriguez, skal United være villige til å bruke Nani som åte i en eventuell byttehandel. Som tidligere nevnt her i ryktespalten, skal Nani også være ønsket av Arsenal og Juventus. De to klubbene sies begge å være innstilt på å punge ut rundt £20 millioner for å innlemme portugiseren i sine rekker. 07.40 I går sa ryktene at Arsenal vurderer et bud på Nani, og i dag hevdes det at United leder an i kampen om å hente Theo Walcott motsatt vei. I en såkalt «Exclusive» skriver Daily Mail at Sir Alex Ferguson er lysten på å gjenforene den 23 år gamle lynvingen med sin tidligere lagkamerat, Robin van Persie. Walcott selv påstås sågar å ha United som førstevalg dersom han skulle velge å forlate Emirates. Walcotts kontrakt med Arsenal utløper allerede til sommeren, og så langt har han ikke vært villig til å skrive under på e ny. Dersom han heller ikke gjør det innen utløpet av året, vil han stå fritt til å forhandle frem en avtale med den han selv måtte ønske. Også Manchester City, Chelsea og Liverpool følger utviklingen med interesse.

Tirsdagens rykter:

08.00: Nanis fremtid i Manchester United må sies å være usikker. Han har spilt lite denne sesongen, og stort sett vært langt unna toppformen. Nylig skrev også Andy Mitten et innlegg her på united.no hvor han fastslo at United gjerne vil selge portugiseren i 2013. Nå skriver Daily Mail at Arsenal vurderer et bud på 26-åringen som selv ønsker seg vekk fordi han ikke tror at forholdet til Sir Alex lar seg reparere.

Mandagens rykter:

19.00: Kevin Strootman har vært hyppig nevnt i ryktespalten i den senere tiden. I dag skriver den italienske avisen Tuttosport at AC Milan har intensjoner om å kaste seg inn i kampen om den unge midtbanespilleren til PSV. Strootman har vært i kjempeform denne sesongen, og har notert seg for fem scoringer fra sin midtbaneposisjon.

17.25: Etter festforestillingen i går, har dagen i dag nærmest vært en form for bakrus – men ryktemakerne tar aldri fri. Et av navnene som er nevnt i dag er Ola John. Mannen med det sunnmørske navnet er noe overraskende fra Liberia, og spiller til daglig i Benfica. Det er også snakk om at flere europeiske storklubber er interessert i angriperen som fylte 20 år i mai. Hvorvidt Ferguson trenger ytterligere en angrepsspiller er mer usikkert.

En annen spiller som til daglig holder til i den portugisiske ligaen, er Portos venstreback Alex Sandro. Det spekuleres i om brasilianeren kan være en langsiktig erstatter for Patrice Evra, og i en alder av 21 år er det klart at brassen har mange år igjen i beina. Landslagsspilleren kom til Porto for 18 måneder siden for £7,5 millioner, men skulle Ferguson vise interesse spørs det nok om ikke den prisen vil økes betraktelig.

Powered by Labrador CMS