Ryktesaker, uke 20

Mourinho kommer til å bruke minst 150 millioner pund, hevder The Guardian.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 22. mai:

22.00: På en kveld der nyhetsbildet domineres av den spanske cupfinalen og Englands landskamp, har vanligvis seriøse The Guardian bestemt seg for å servere sitt tips til hvordan Mourinho vil bruke det avisen hevder er minst 150 millioner pund i transferutgifter.

Spillerne avisen mener Mourinho vil kjøpe er André Gomes, Joao Mario, John Stones, Alvaro Morata, Mauro Icardi og Ezequiel Garay. Samtlige av disse spillerne har en eller annen link til Mourinho. André Gomes deler samme agent, Alvaro Morata var under Mourinhos vinger i Real, John Stones var en spiller Mourinho jaktet på da han var i Chelsea, Mauro Icardi kommer fra Mourinhos gamleklubb Inter, og Garay var også jaktet på av Chelsea forrige sommer.

Avisen hevder United også var interesserte i Alex Sandro og Paul Pogba fra Juventus, men at en samlet prislapp på 114 millioner euro for te to skremte klubben vekk.

18.00: Dagens sprøeste rykte: Aftonbladet hevder å ha fått opplyst at Zlatan vil bli Mourinhos assistenttrener dersom portugiseren tar over klubben. Denne «nyheten» har de imidlertid valgt å plassere i sin Silly Season-blogg, med andre ord føler de seg ikke trygge nok på disse opplysningene til å faktisk hevde dette, slik engelske medier ser ut til å tro.

«Källor i Ibras närhet säger till Sportbladet att det snart kommer att avslöjas vart han går och att det blir en stor överraskning. MEN, uppgifterna att han blir assisterande tränare är inte bekräftade för Sportbladet. Så inget är officiellt» skriver den svenske avisen.

17.00: Notoriske Daily Mirror har laget et utkast til Mourinhos salgsliste og innkjøpsliste hvis han tar over United. Ifølge dem vil han selge Juan Mata, Marcos Rojo, Morgan Schneiderlin, Memphis Depay og Adnan Januzaj, mens Raphael Varane, William Carvalho, Zlatan Ibrahimovic, John Stones og Gonzalo Higuain skal inn.

14.12: Litt i bakgrunnen i dag, kanskje, men fra Frankrike hevdes det at United og Barcelona fortsatt er i kontakt med Marquinhos’ representanter. PSG-stopperen kan forlate klubben denne sommeren.

11.01: Det meste handler nå om tidspunktet, virker det som. Blir det mandag eller tirsdag?

08.49: Det meste på ryktefronten handler om José Mourinho akkurat nå, og etter at BBC og Daily Telegraph i går skrev at portugiseren tar over den kommende uka, så puttet vi det i en egen sak utenfor ryktesaken. Se her.

Lørdag 21.mai:

12.00: Lørdag morgen skriver M.E.N. om tre spillere som er United-aktuelle til sommeren. Neymar skal være Uniteds første prioritering, og Manchester-klubben satser på at brasilianeren ikke kommer til enighet med Barcelona om ny kontrakt, men mye tyder på at det blir vanskelig å få brasilianeren til klubben uten Champions League-spill.

Neymar er ikke den eneste Barcelona-spilleren i ryktebørsen. Barcelona skal ikke være fornøyd med prestasjonene til Arda Turan, og et salg skal være aktuelt til sommeren, med United og Arsenal blant de interesserte.

Til slutt skriver M.E.N. om Nicolas Gaitan som har bekreftet at han forlater Benfica i sommer. United har vært linket til argentineren i lang tid, men kan forvente konkurranse fra Atletico Madrid.

09.00: Lørdag morgen leverer spanske AS ferske (og sjokkerende) nyheter om Jose Mourinho. Ifølge den spanske avisen skal United ansette portugiseren som manager etter cupfinalen – uavhengig av resultatet. Jose Mendes og Ed Woodward skal ha kommet til enighet om denne avtalen for noen uker siden, og skal nå sluttføre det hele etter United har spilt cupfinale lørdag.

Fredag 20. mai:

14.38: Fin historie om et prøvespill i United:

13.30 Italienske Tuttosport har gjort en mulig Matteo Darmian-overgang til Juventus til en forsidenyhet. Les mer om det hos Sport Witness.

11.25: Sky Sports-kilder hevder at The Suns Van Gaal-sak ikke stemmer, og at United ikke er i ferd med å opprette en Director of Football-stilling.

00.01: The Suns Neil Custis skriver at United har tilbudt Louis van Gaal en rolle som sportsdirektør slik at manager-jobben er ledig for Jose Mourinho. Sånn sett vil Van Gaal kunne fullføre treårskontrakten sin, ifølge avisa. Ed Woodward mener imidlertid at et managerskifte er det eneste rette.

Torsdag 19. mai:

19.00: Paul Pogba-comeback? Tja, ifølge journalist Duncan Castles så kan det skje. Han skriver i alle fall at Juventus er villig til å selge, at prisen er på om lag 80 millioner euro, og at United er en av dem som ønsker Pogba.

09.15: Knees up Mother Brown, en supporterside for West Ham, antyder at Ashley Youngs agent sonderer muligheten til å finne en ny arbeidsplass for sin 30 år gamle United-klient. I den forbindelse skal han ha vært i kontakt med klubben fra Øst-London.
Young skrev så sent som i fjor under på en ny treårskontrakt på Old Trafford, men ifølge nettstedet er han mindre tilfreds med tingenes tilstand og ønsker seg etter sigende sørover.

07.50: Dersom han forlater Real Madrid i sommer, vil James Rodriguez ifølge ESPN (via Goal.com), være lysten på en overgang til Manchester United. Forutsetningen vil være at managersituasjonen på Old Trafford blir avklart.

07.35: Daily Mail hevder at det finnes personer i United-ledelsen som frykter for at klubben kan miste sjansen til å signere Pierre-Emerick Aubameyang og andre transfermål, rett og slett på grunn av Louis van Gaal og hans spillestil.
Slik avisen forstår det vil dette bli et tema når United-styret skal bestemme seg for om klubben skal beholde 64-åringen eller ikke, etter lørdagens FA-cupfinale mot Crystal Palace.

Onsdag 18. mai:

18.36: Romelu Lukakus far er glad i å uttale seg om sønnens karriere, og nå uttaler han at United og Bayern München for øyeblikket virker som de mest passende klubbene, og at italiensk fotball ikke ville vært optimalt. Pappa Lukaku har for øvrig gitt lignende indikasjoner tidligere.

18.29: Sport Witness videreformidler også en spansk rapport om at Valencia har bestemt seg for å selge André Gomes til United heller enn til Juventus. Spillerens agent er Jorge Mendes, og det hele kobles igjen opp mot den mulige Mourinho-overtakelsen.

16.53: Sport Witness videreformidler en uttalelse fra en fransk journalist som hevder at PSG, i motsetning til det enkelte andre har meldt, ikke har kontaktet Anthony Martial.

15.35: TalkSPORT viser til den tyrkiske avisen Fanatik, hvor det hevdes at Fenerbahçe sikter seg inn på Jose Mourinho og er klare til å tilby ham en årslønn på £12 millioner i året.

07.35: West Hams unge midtstopper/defensive midtbanespiller Reece Oxford har ifølge Sky Sports takket nei til London-klubbens tilbud om en ny og forbedret kontrakt. Nyheten vil trolig interessere Manchester United, som over lengre tid har vært linket til den 191 centimeter høye 17-åringen.
Oxfords nåværende kontrakt med Hammers utløper i 2018.

07.30: Spanske AS skriver – ifølge talkSPORT – at Real Madrid har frem til 15. juni på seg til å innfri utkjøpsklausulen på £39 millioner i David De Geas kontrakt. Skjer det ikke et fremstøt innen denne fristen, vil United kunne forlange hva det måtte være for sitt 25 år gamle keepervidunder.

Tirsdag 17. mai:

17.00: Merkelig fra Sky Sports om Mourinho, Van Gaal og manager-sitasjonen. Fra det ene ytterpunktet til det andre i løpet av minutter….sier vel ganske mye om det som rapporteres for tiden.

14.00: Den anerkjente fotballjournalisten og Spania-eksperten Guillem Balague har vurdert ryktene om at de Gea vil tvinge frem en overgang til Real Madrid hvis van Gaal blir.

– Det høres utrolig lite De Gea-aktig ut. Han ville ikke satt manageren i den posisjonen, sa han til Sky Sports.

– Spesielt når det siste vi har hørt fra klubben er at van Gaal blir i denne omgang.

Vi får bare håpe at Balague vet hva han snakker om. Den spanske keeperen har blitt kåret til årets United-spiller denne sesongen.

09:00: Independent melder at José Mourinho har åpnet en dialog med PSG om å erstatte deres nåværende trener Laurent Blanc.

Det tvinger Ed Woodward og Manchester United til å ta en rask beslutning angående van Gaals fremtid, selv om det hevdes at Woodward ønsker å beholde nederlenderen ut kontraktstiden.

Hvis Mourinho ryker, skal visstnok også Zlatan og de Gea være blant spillerne United må greie seg uten neste sesong.

08:45: Ikke noe tilbud om Zlatan-kontrakt likevel? Ifølge Ibrahimovics agent, Mino Raiola, er rapportene om at United skal ha tilbudt svensken en kontrakt ren fantasi.

– I denne verdenen må vi akseptere at noen journalister bruker fantasien sin og finner på ting. Den historien er ikke sann, skal Raiola ha sagt til Sky Sports i går ifølge ESPN.

Isteden melder det amerikanske nettstedet at Zlatan er på vei til MLS, selv om LA Galaxy for øyeblikket ikke kan hente flere spillere.

08.30: Det handler mest om spillerne United ikke får denne 17. mai-morgenen. I går ble det skrevet at David de Gea kan ryke til Real Madrid i sommer dersom van Gaal forblir United-sjef, og i dag rapporteres det at United taper kampen om Valencias André Gomes.

Express melder at den portugisiske midtbanespilleren kommer til å velge Juventus, ettersom United ikke er villige til å betale prislappen på 40 millioner pund.

08.00: Spanske AS (gjengitt på 101greatgoals.com) har gjenopptatt ryktene om at David de Gea har en Real Madrid-klausul i kontrakten sin. Ifølge den spanske avisen skal de Gea få lov til å forlate United dersom Real Madrid betaler 50 millioner euro.

Mandag 16. mai:

20.30: United skal ha tilbudt Zlatan en ettårskontrakt, ifølge den franske sportsjournalisten Mohamed Bouhafsi. Bouhafsi jobber i RMC sport, en radiokanal som har studio i Paris.

Det var forøvrig samme mann som var først ute med å melde at Anthony Martial hadde signert for Manchester United, og ifølge VG-journalist Arilas Ould-Saada er Bouhafsi svært treffsikker.

Det blir spennende å se hvordan denne sagaen ender, kontraktstilbud er ikke nødvendigvis det samme som overgang, men som nevnt under: Zlatan har bestemt seg for hvor han skal.

18.00: I likhet med Manchester United, endte den tyske storklubben Schalke 04 opp uten Champions League-spill neste sesong. Det betyr at tyskerne kan bli raidet i sommer, ifølge Daily Mail.

Deres største juvel i øyeblikket er lynvingen Leroy Sané (20). Den lynhurtige vingen har nettet 9 mål for bundesliga-klubben, og det seneste kom da Schalke vant 4-1 i sesongavslutningen mot Hoffenheim lørdag.

Avisen melder imidlertid at United må konkurrere med både Barcelona og Manchester City om vingen, og det spørs om han ønsker å spille Europa League på Old Trafford når han kan reise til Barcelona og nyte sollyset mens han ser MSN-trioen herje både nasjonalt og i Europas gjeveste turnering…

16.00: Det har blitt sagt og hevdet opptil flere ganger, men Manchester United skal altså visstnok ha en ny spiss som hovedmål når transfervinduet åpner i sommer.

I dag melder den italienske sportsnettsiden Tuttosport at denne spissen er Juventus-spissen Alvaro Morata. Spanjolen har havnet litt i skyggen av en strålende Paulo Dybala, og også en mindre eminent men likefullt bedre Mario Mandzukic.

Nettsiden hevder United har forberedt et bud på 50 millioner euro, eller omtrent 39 millioner pund på spanjolen, som har nettet 7 mål i Serie A denne sesongen. Real Madrid-produktets høydepunkt var nok imidlertid definitivt hans soloraid og glitrende assist mot Bayern i Champions League.

14.48: Vi har så vidt nemnt det i ryktespalten tidligere, men vi nevner det igjen: Respekterte Nick Cox ser ut til å være på vei for å hjelpe Nicky Butt med å styre United-akademiet.

14.12: En rolig dag på United-ryktefronten, men Daily Mirror skriver at United speidet på Sporting-duoen William Carvalho og Joao Mário søndag kveld. Sporting vant 4-1 borte mot Braga, men måtte se erkerival Benfica ta tittelen likevel.

Joao Mário skal nok en gang ha imponert.

Informasjonen om at United var til stede stemmer nok, siden det er informasjon som blir offentliggjort etter portugisiske kamper.

Powered by Labrador CMS