Tipper United på topp

Men The Times’ James Ducker kan ikke forstå hvorfor United ikke har kjøpt en stjernespiller på midten denne sommeren heller.

Publisert Sist oppdatert

I dagene frem mot ligaåpningen vil United.no gjengi svarene et knippe kjente britiske fotballjournalister ga til nettstedet Strettynews.com i forbindelse med den nært forestående Premier League-sesongen.

LES OGSÅ:

Denne gang er turen kommet til The Times-journalist James Ducker.

Tips Uniteds ligaplassering: 1

1. Tror du måten City vant ligaen på vil gjøre Uniteds unggutter enda mer sultne på suksess?

– Det tror jeg helt sikkert. Ikke bare ungguttene, men alle som er involvert i United. Det må ha vært helt grusomt.

2. Hva er dine tanker rundt Uniteds tilnærming til overgangsmarkedet?

– Ferguson har åpenbart akseptert at stallen må forsterkes, men jeg synes det er rart at det området flest mener at trenger umiddelbar forsterkning nok en gang i stor grad har blitt oversett. Personlig kan jeg ikke forstå hvordan United kan gå gjennom enda en sommer uten å signere en midtbanespiller i toppklasse, med tanke på at Scholes og Giggs vil være 38 og 39 i november, og at det fortsetter å være store spøsmålstegn rundt Andersons form og Fletchers muligheter for å komme tilbake for fullt etter ulcerøs kolitt.

Lucas Moura har selvsagt endt opp med å bli enig med Paris Saint Germain, men han var mer ving, og til tross for ryktene rundt Luka Modric og Joao Moutinho var det ingen reell interesse for noen av de to. Eden Hazard var et hovedmål, men når du tenker på at Chelsea betalte £32 millioner for ham, og sammenlikner det med de £12 millionene United betalte for Kagawa (med muligheter for ytteligere £5.6 millioner avhengig av prestasjoner på Old Trafford), kan jeg ikke komme bort fra å tro at United har gjort det beste kjøpet. Men jeg kan ta feil.

Jeg hadde trodd at United ville ha lagt inn bud på Leighton Baines på dette tidspunktet ettersom Ferguson virkelig trenger konkurranse/back up på venstrebacken. I tillegg har man Van Persie-situasjonen (skrevet før Van Persie ble klar). Det er en spennende tanke å se for seg Rooney og Van Persie sammen på topp. United-supporterne kan ha fått sin store signering.

3. Fergusons kommentar om ‘ekte supportere’ i forbindelse med hans støtte til Glazers utløste en reaksjon blant flere supportere. Hva tenker du om hans holdning til eierne?

– Kommentarene hans var dumme, for det er de ‘ekte’ supporterne som er mest bekymret over Glazers eierskap. Men i amerikanernes øyne er kanskje er de ‘ekte’ supporterne de som kjøper drakter og andre effekter, og som slår til på alle de forskjellige avtalene klubben tilbyr. Glazer-familien blander seg helt tydelig ikke borti hvordan Ferguson styrer ting og han elsker åpenbart det, men jeg er overrasket over at han er så beskyttende overfor dem når så store summer – som kunne vært brukt på å investere i stallen og klubben – renner ut av klubben hvert år på grunn av gjeld.

4. Hva mener du dagens stall mangler?

– To backer av ypperste klasse (Evra pleide å være det, Rafael er ikke der ennå), og en topp, kraftfull, defensiv midtbanespiller.

5. Tror du United kan vinne ligaen?

– Ja, det tor jeg, dersom Van Persie kommer til klubben og Nemanja Vidic blir helt frisk og forblir det.

Powered by Labrador CMS