– Må kjøpe ny venstreback

– Patrice Evra har ikke vært god siden 2010, sier The Times-journalist James Ducker, som mener United må forsterke på backplass i sommer.

Publisert Sist oppdatert

De neste dagene vil vi gjengi intervjuer Red News har gjennomført blant en rekke av journalistene som følger United tettest. I dag har turen kommet til James Ducker i The Times.

Hva husker du best fra sesongen som var?

– 8-2-seieren over Arsenal var minneverdig, men øyeblikkene jeg mener definerte Uniteds sesong var 6-1-ydmykelsen mot Manchester City på Old Trafford, 2-1-tapet mot Basel i desember som sørget for Champions League-exiten, og kollapsen på slutten av sesongen. United trodde nok at alle ville kritisere dem for kollapsen, men den dramatiske sisterunden fjernet det fokuset.

Jeg og noen andre journalister pratet med Rio Ferdinand etter tapet mot Basel og da trodde han vi var glade for at de hadde røket ut, siden vi stilte noen vanskelige spørsmål. Jeg har mye respekt for Rio fordi han alltid tar en prat med oss, men jeg slutter aldri å bli forbauset når fotballspillere stiller spørsmål ved enkelte setninger. Vi er for det meste objektive, men jeg syntes Rios reaksjon var morsom fordi flere av de som spurte ham var United-fans.

Over- eller underpresterte United forrige sesong?

– Med tanke på hvor lite penger de har brukt de siste årene, hvor mange nøkkelspillere de har mistet og de store skadeproblemene de har hatt (jeg tror ikke City hadde vunnet tittelen hvis Vincent Kompany hadde vært ute i seks måneder slik som Vidic), var det et mirakel at de endte opp på lik poengsum som City, en poengsum som man vanligvis vinner ligaen med. Når det er sagt, nivået på ligaen har blitt dårligere. Arsenal, Chelsea og Liverpool er ikke det de en gang var, mens lag som Aston Villa, Bolton og Blackburn pleide å skape problemer for topplagene. Alle skrøt av Norwich og Swansea, fullt fortjent, men jeg tror de ville hatt større problemer i tidligere sesonger.

Gjør den økonomiske forskjellen mellom United og City denne tittelduellen annerledes enn de United har hatt mot Arsenal og Chelsea?

– Det kom ikke som et like stort sjokk da City ble rike som da Chelsea ble det med Roman Abramovich, fordi den gangen hadde ingen sett noe liknende her til lands. Jeg mener det er tre forskeller mellom denne titteluellen og de mot Chelsea og Arsenal. 1: Det virker som Citys eiere tenker mer langsiktig og strategisk enn Abramovich. Hvis Chelsea ikke hadde fulgt hans tanker hele tiden, ville de kunne opplevd en større og lengre dominans. 2: City er på vei oppover, mens United sliter med gjeld og renter. 3: City er Uniteds nærmeste naboer. Det blir en ekstra dimensjon når det er den lokale rivalen som i lang tid har vært enkle å gjøre narr av som er den største trusselen. Når det er sagt, det er fortsatt et lite stykke unna rivaliseringen som var mellom Arsenal og United i årene rundt tusenårsskiftet.

Tror du 12/13-sesongen blir Sir Alex Fergusons siste i United?

– Jeg har ingen peiling! Vi har stilt oss dette spørsmålet i mange år nå og han er her fortsatt, så det er mulig han er United-manager om fem år også. Flere ganger i året kommer det historier om at neste sesong blir hans siste og hver gang har det vist seg at det er feil. Jeg tror på Ferguson når han sier at helsen og familien vil avgjøre når han gir seg. Jeg bare lurer på om han klarer å gi seg uten at noen tar avgjørelsen for ham. Jeg tror ikke han vil klare seg bra etter å ha lagt jobben bak seg, fordi selv om det er en stressende og tung jobb så holder den han ung.

Hva tror du United vi gjøre under overgangsvinduet i sommer?

– Vel, Kagawa er allerede i boks. Jeg tror Ferguson ønsker seg Modric, men han ville også ha blant andre Benzema, Villa, Sneijder, Nasri og Hazard uten å ha fått noen av dem, så vi får se om han klarer å hente Modric.

Hvis penger ikke hadde vært noe problem, hva mener du de måtte ha gjort?

– De måtte ha hentet to midtbanespillere i verdensklasse, en offensiv og en defensiv. Jeg mener de trenger stål i tillegg til silke på sentral midtbane. Jeg skulle likt å se dem kjøpe Javi Martinez fra Athletic Bilbao, men hvis han drar fra Spania så tror jeg det blir til City. Jeg vil heller se United spille 4-3-3 fast enn 4-4-2, så jeg vet ikke om det ville vært smart å hente en til spiss, med tanke på utviklingen til Danny Welbeck, som jeg verdsetter høyt. Likevel må man tro at de hadde hatt godt av å ha en verdensklassespiss.

Det jeg mener de må gjøre er å hente inn en ny venstreback. Patrice Evra var dårlig i store deler av forrige sesong og har ikke vært god siden i begynnelsen av 2010. Siden Phil Jones og Chris Smalling blir sett på som midtstoppere og Rafaels utvikling har stagnert, hadde det ikke vært dumt med en høyreback heller.

Powered by Labrador CMS