Ryan Giggs og Sir Alex Ferguson, mai 2011.
Ryan Giggs og Sir Alex Ferguson, mai 2011.

Ryktesaker, uke 2

Ferguson er klar til å hjelpe Giggs om waliseren skulle ta over Van Gaals jobb – men vil ikke returnere til United-benken.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 17. januar:

09.23: For noen dager siden kom rapportene om at Liam Grimshaw var nær en Preston-overgang, men så har det blitt stille. Etter gårsdagens Preston-kamp skal uansett Simon Grayson ha sagt at en overgang sannsynligvis skjer mandag, så Grimshaw er fortsatt på vei ut.

08.52: José Mourinho forventer at United-jobben er hans innen seks måneder, og skal ha spurt sitt faste team om hvem som vil være villig til å bli med til Old Trafford når den tid kommer. Dette melder The Sun, som også skriver at det har vært uoffisiell kontakt mellom United og Mourinho.

08.27: Sir Alex Ferguson er klar til å få en viktigere rolle om Louis van Gaal får sparken, men bare i en rådgiverrolle, og ikke som manager! Dette melder Sunday People. Skotten sitter i styret, men blander seg i praksis lite inn i det sportslige, og er mer en ambassadør enn noe annet. Om Ryan Giggs blir manager, skal skotten være villig til å takke ja når Giggs spør om hjelp.

Noen retur til sidelinjen skal uansett ikke være aktuelt.

08.24: Independent melder at Real Madrid har stor tro på at de vil vinne anken mot overgangsnekten, og at de derfor ikke kommer til å prøve å signere f.eks. David de Gea nå. Planen er fortsatt å prøve på det i sommer.

De Gea blir for øvrig (i skrivende stund) omtalt som nederlender i artikkelen. Ikke at slurv som det nødvendigvis betyr at kildearbeidet har vært slurvete, selvsagt!

Lørdag 16. januar:

13.00: Ifølge den spanske sportsjournalisten Guillem Balague er United på jakt etter Atlético Madrids Saúl Ñíguez. Men i likhet med Real Madrid, har Atlético en overgangsnekt de to neste overgangsvinduene, og Madrid-klubben stiller seg derfor skeptisk til å kvitte seg med spillere.

10.00: Manchester United skal stå klare til å legge inn et kjempebud på Real Madrids James Rodríguez, ifølge The Sun. Louis van Gaal har tidligere uttalt at United trenger kreative spillere, og colombianeren, som spiller en stadig mindre rolle på Santiago Bernabéu, skal bli ansett som en perfekt signering for nederlenderens lag.

Fredag 15. januar:

10.30: Angående Dragovic (se onsdag og torsdag):

07.35: Alexandre Pato var et stortalent, men er nå tilbake i Brasil som 26-åring. Han har scoret 10 mål på lån for Sao Paulo, og linkes til United og Chelsea, skriver Daily Mail. Kontrakten hans med Corinthians går nemlig ut i desember. Ifølge Telegraph er det imidlertid allerede samtaler med Chelsea.

07.30: Etter at Real Madrid er i ferd med å få transferforbud (sommer, neste vinter, men kan bli utsatt hvis det ankes), så var denne saken uungåelig. The Sun skriver at klubben vil gjøre kjøpene sine allerede nå, og på lista er blant annet David de Gea. Det er snakk om en handel verdt 250 millioner pund totalt. Eden Hazard topper lista, som altså også inneholder De Gea.

Torsdag 14.januar:

14.55: PSG-manager og tidligere Manchester United-forsvarer Laurent Blanc innrømmer at han har problemer med stjernespissen Edinson Cavani. Cavani skal ha ytret misnøye over å bli benyttet på kant og ikke i sin favorittrolle som spiss, noe som ikke har falt i god jord hos Blanc. Den franske manageren sier han vil forstå dersom Cavani vil se seg om etter andre klubber. United har tidligere blitt linket til Cavani og Blancs uttalelser vil neppe dempe rykteflommen.

11.35: Aleksandar Dragovic kan være på vei inn dørene på Old Trafford ganske snart. Flere engelske medier hevder at United har kommet langt i samtalene med Dynamo Kiev. Dragovic har serbiske foreldre, men er født i Wien og har hele 38 landskamper for Østerrike. United må trolig ut med rundt 16 millioner pund for den 24 år gamle midtstopperen.

10.10: Islam Slimani. Hørt om han? Vel, han er fra Algerie, spiller spiss i Sporting Lisboa og har scoret 42 mål på 90 kamper for den portugisiske klubben. Nå skal United være interessert i spissen som også har 21 mål på 40 landskamper for Algerie. Prisen skal ligge på rundt 12 millioner pund.  

10.00: Toni Kroos var et hett navn i ryktespaltene da David Moyes overtok manager-jobben i United. Tyskeren valgte imidlertid å dra fra Bayern München til Real Madrid, men nå kan Kroos igjen være aktuell for Premier League og United. Louis van Gaal kan imidlertid vente seg kamp om tyskerens signatur både fra Chelsea og Liverpool.

08.05: Louis van Gaal vil leve farlig med tap mot Liverpool. Ed Woodward og det øvrige styret står foreløpig bak manageren sin, men om United skulle miste kontakten med de fire topplagene og følgelig en plass i Champions League, kan Van Gaal forberede seg på å få sparken, melder The Times.

07.55: adidas har gjort Manchester United til sitt flaggskip med den største sponsoravtalen for et fotballag i hele verden. Nå ønsker toppene i det tyske konsernet at Pep Guardiola skal komme til United og gjenforenes med adidas fremste stjerne, Lionel Messi. Det er den spanske avisen Marca som skriver dette.

Onsdag 13. januar:

18.59: Aleksandar Dragovic linkes plutselig til United igjen, og det hevdes nå igjen at den østerriske forsvarsspilleren er nær en overgang. Det har vi hørt før, og Sport Witness skriver litt om ryktet her. Pålitelig? Vanskelig å si, men det vil vise seg.

17.15: Fra en som pleier å ha kontroll på hva som skjer i yngre klasser:

Når det gjelder André Gomes, som vi nevnte tidligere i dag, så har Mendes-prosjektet om å få både Mourinho og Gomes til United også blitt omtalt av mer pålitelige Di Marzio.

Det er også noen rykter om interesse for Toni Kroos, men de ser ut til å stamme fra spanske Fichajes, og dermed er det liten grunn til å bry seg om akkurat det.

09.45: Nettsiden Tuttomercadoweb skriver at United og Liverpool kjemper for å få kloa i Romas 16-åring, Mirko Antonucci. Dette ifølge Sport Witness.

07.40: Diego Simeone skal ha blokkert Uniteds forsøk på å hente Atletico Madrids Saul Niguez, skriver Daily Star. United ser derfor heller på Valencias midtbanespiller André Gomes, ifølge Daily Star. Den 22 år gamle portugiseren har en kjent mann som agent, Jorge Mendes, og Mendes’ drøm skal være å få både Jose Mourinho og Gomes til United.

Tirsdag 12. januar:

10.00: United vurderer AC Milans Carlos Bacca, skriver The Telegraph. Bacca var Europa League-helten til Sevilla forrige sesong, men dro i sommer til Italia. Der har han scoret åtte mål på 19 kamper, men han har ikke spilt i Europa. Chelsea er imidlertid de som kobles sterkest til Bacca.

07.40: Daily Mirror skriver at Saul Niguez, som United nå skal forsøke seg på, har en utkjøpsklausul på 18 millioner pund. Se 07.45 mandag for mer.

Mandag 11. januar:

16.30: Manchester United har i lengre tid vært linket til Tottenhams storscorer Harry Kane. Denne helgen scoret han sitt 50. mål for London-klubben da Tottenham og Leicester spilte 2-2 i søndagens FA-cup-møte. Etter kampen avfeiet engelskmannen ryktene om å forlate Tottenham og sa han tenkte seg en langvarig fremtid i London.

16.00: Ifølge Daily Mail vil United prøve å snappe opp Southamptons unggutt Jake Hesketh. United skal ha holdt et øye med den 19 år gamle midtbanespilleren i lengre tid, og ved flere anledninger denne sesongen skal det ha vært speidere tilstede for å se på Hesketh. 19-åringen, som fikk to kamper i Premier League forrige sesong, trener fast med Southamptons førstelag og har halvannet år igjen av kontrakten som binder han til Southampton.

08.00: The Mirror skriver at United er villige til å selge Marouane Fellaini, men ikke for under £24 millioner.
I forrige uke kom det frem at AC Milan har gjort fremstøt med sikte på å sikre seg den storvokste belgieren på lån, men at United takket nei. Klubben skal utelukkende være villig til å lytte dersom det kan bli snakk om salg.
Fellaini selv skal være frustrert over mangelen på spilletid under Louis van Gaal, og frykter at situasjonen kan få følger for plassen på det belgiske landslaget. Han vil derfor ikke motsette seg et klubbskifte.

07.45: Ifølge The Sun (krever innlogging) forsøker nå Manchester United å ta innersvingen på Arsenal i kampen om å sikre seg Atletico Madrids Saul Niguez. Louis van Gaal & co. skal ifølge den spanske radiostasjonen Cope ha lagt inn et bud på 15 millioner for den 21 år midtbanespilleren.
Niguez, som er under superagent Jorge Mendes’ vinger, debuterte for Atletico allerede som 17-åring. Denne sesongen har han spilt samtlige av Madrid-klubbens 21 kamper og scoret fem mål på veien. Niguez har 15 kamper for det spanske U21-landslaget.

Powered by Labrador CMS