jadsantall

Så mye vil Sancho tjene

Publisert Sist oppdatert

Onsdag sprakk nyheten om at Manchester United og Borussia Dortmund er enige om en overgang for Jadon Sancho.

Torsdag bekreftet klubbene at det bare er formaliteter som gjenstår før avtalen er et faktum.

Nå venter United-fansen bare på bildebeviset som vitner om at Sancho blir å se på Old Trafford neste sesong.

Ifølge rapportene har det ikke vært noen utfordringer vedrørende 21-åringens kontrakt. United og Sancho ble enige om de personlige betingelsene forrige sommer, noe som gjorde forhandlingene uproblematiske.

Akkurat som med overgangssummen, har det de siste dagene versert forskjellige versjoner av størrelsesordenen på Sanchos ukelønn.

haasa
VIL TJENE GODT: Men det vil det være verdt om Jadon Sancho bidrar til trofeer også etter overgangen til United.

Men majoriteten av mediene, deriblant etterrettelige The Athletic, melder om en ukelønn på 250 000 pund. Det er den samme summen partene ble enige om i fjor.

Ifølge The Athletic kan Sancho plusse på 20 prosent i potensielle bonuser, noe som gir en årslønn på minst 13 millioner pund og maks 15,6 millioner.

Det tilsvarer mellom 156 og 185 millioner norske kroner.

Manchester United skal ha vært bevisst på å holde Sanchos lønn på et fornuftig nivå, for å unngå en lignende saga som utviklet seg da Alexis Sánchez fikk sin monsterkontrakt.

David de Gea er ifølge rapportene den i klubben som tjener best, med en ukelønn på 350 000 pund. Paul Pogba skal tjene rundt 300 000, mens Sancho da i så fall legger seg bak de to sammen med blant andre Marcus Rashford og Harry Maguire.

Kontrakten strekker seg til 2026, med opsjon på ytterligere ett år.

Powered by Labrador CMS