jaso

– Jeg sier fortsatt løp og kjøp. Han kan vinne Ballon d’Or

Publisert Sist oppdatert

– Hvis de kan få Jadon Sancho så er det bare å betale det Dortmund krever. Han har vært fantastisk god, særlig denne sesongen. Han er i Kylian Mbappé-klasse. Helt seriøst.

Det sa Viaplays Bundesliga-kommentator, Eivind Bisgaard Sundet, til United.no for drøye to år siden.

SAKEN FOR TO ÅR SIDEN: – Sancho er Mbappé-klasse

Kantspilleren kom imidlertid ikke til United den sommeren, og da coronaen slo til i fjor sommer så skjedde heller ingenting da.

Nå er ryktene igjen sterke.

Dortmund skal ifølge rapportene også ha satt en pris på høyrekanten (100 millioner euro, cirka 82 millioner pund), og kravet er, som forrige sesong, at det hele ordnes før laget er i gang med opptreningen til en ny sesong.

sancho342
SER MOT FREMTIDEN: Men fortsatt er det usikkert hvor Sancho skal spille neste sesong.

109 målpoeng på tre sesonger

Sancho har akkurat fylt 21 år, og Bisgaard Sundet er fortsatt imponert. Det er ikke så rart når man kikker på hva han har levert i Bundesliga.

Denne sesongen startet Sancho tregt, men til slutt ble det 16 mål og 20 målgivende på totalt 38 kamper.

Forrige sesong ble det både 20 mål og 20 målgivende på 44 kamper, og sesongen før der igjen, sist vi pratet med Bisgaard Sundet, så ble det 13 mål og 20 målgivende på 43 kamper.

Totalt, de tre siste årene som 18-, 19- og 20- og 21-åring har han altså levert vanvittige 49 mål og 60 målgivende – totalt 109 målpoeng på 125 kamper i Bundesliga, nasjonale cuper og Champions League.

Han har derfor selvsagt slått en haug med rekorder i Tyskland.

– Og derfor står jeg vel nesten ved det jeg sa sist. Ja, det er Haaland og Mbappé som snakkes om som de store verdensstjernene som skal overta for Messi og Ronaldo, men Sancho leverer mål og målpoeng så jevnt og på så høyt nivå at han absolutt også kan blande seg inn blant dem.

– Det er et par andre spillere også med i mixen, men jeg mener at han er en av spillerne som kan vinne Ballon d’Or senere i karrieren, sier Viaplay-kommentatoren.

haasa
FØRST SANCHO, SÅ HAALAND?: Hvis United hadde fått til det så ville det nok vært en del United-supportere som jublet høylytt.

Fra trøbbel til cuptriumf

Sancho slet imidlertid i starten av sesongen vi akkurat har lagt bak oss.

Det ble bare fire mål og åtte målgivende frem til nyttår. Han fulgte imidlertid opp på perfekt vis med å doble antall målpoeng etter nyttår (12 ble til 24) – selv om han var ute med skade i en rekke kamper i mars og april.

Han ble imidlertid den store spilleren da Leipzig ble slått i cupfinalen, og han var også den store forskjellen da Dortmund – på 5. plass – måtte slå samme lag for å ha en sjanse på topp fire i tredje siste serierunde.

Bisgaard Sundet tror at coronasituasjonen og United-overgangen som gikk i vasken i fjor må ta sin del av skylda for den noe svakere høsten.

– Alle har jo opplevd et litt spesielt halvannet år nå med coronasituasjonen, og han fikk også alt frem og tilbake med den mulige overgangen i fjor. Så ja, han var ikke i god form i høst, men han våknet til liv rundt jul og at Dortmund både vant cupen og kom til Champions League var mye takket være ham.

– Så vet jeg at statistikken i høst da ikke var den beste, men jeg har ikke inntrykk av at han er en spiller som leverer ujevnt.

– Hans hemmelighet er jo at hvis han får sjansen til å slå en målgivende pasning, da gjør han det. Hvis han får muligheten til å score, da gjør han det, fortsetter Bisgaard Sundet.

Det samme sa han egentlig for to år siden – at Sanchos evne til å treffe med sistepasningen var unik.

– Og det samme gjelder altså fortsatt?

– Ja. Man kan sammenlikne med Christian Pulisic som dro fra Dortmund til Chelsea. Det kan gå et halvår mellom hvert målpoeng for ham, mens for Sancho går det én omgang mellom hvert målpoeng.

– Dembelé, som dra fra Dortmund til Barcelona for noen år siden, er mer flashy enn Sancho, men han greier heller ikke å levere på samme måte. Sånn sett er Sancho mer i samme klasse som Haaland og Mbappé. Han er veldig effektiv. Han leverer resultater.

Se egen presentasjon av Sancho fra Bundesliga:

 

Sancho er også en spiller som gjør de rundt seg bedre, noe som blant annet kan sees via samspillet med Erling Braut Haaland.

Til sammen har de to 55 målpoeng i Bundesliga denne sesongen. Med 35 scoringer totalt ble de kun slått av Bayern-duoen Lewandowski og Muller – siden den polske spissen tross alt scoret hele 41 ligamål alene i 2020/21.

– Så du sier fortsatt løp og kjøp?

– Ja, Jeg finner ikke så mye negativt å si om Sancho. Angrepsspillet flyter bedre med ham på banen, og prisen burde jo egentlig gått opp slik han har levert de siste årene.

Bisgaard Sundet mener at United, hvis de mener alvor, nå bør legge pengene på bordet.

– Jeg ble overrasket over at United ikke greide å betale det de skulle i fjor for ham. Situasjonen minnet meg en del om at man går til butikken, tar med seg varen, går til kassa, men så vil man ikke betale det varen koster. Når butikken så ikke vil selge den billigere så blir man sur, sier Bundesliga-kommentatoren – som er spent på hva denne sommeren ender med for Sanchos del.

Følg Eivind Bisgaard Sundet på Twitter ved å trykke her.

Powered by Labrador CMS