sancho342

Sancho-forbeholdene: Kan vi legge bort siste rest av tvil?

Når United annonserer at de har kommet til enighet med Borussia Dortmund, tar klubben fortsatt forbehold om at alt faller på plass før Jadon Sancho blir United-spiller. Vi har snakket med en agent og en lege for å finne ut hvor sannsynlig det nå er at han som ventet ender i United.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kunne både United og Dortmund melde at de to klubbene har kommet til en enighet når det gjelder en overgang som sender Jadon Sancho fra det vestlige Tyskland til Manchester.

Det betyr dog ikke det er 100% sikkert at Sancho blir United-spiller – i alle fall ikke helt ennå.

I sin annonsering tar nemlig United enkelte forbehold. Overgangen avhenger nemlig av at både kontraktsmessige hensyn og den medisinske testen går i orden, før kantspillerens United-karriere kan begynne.

Med andre ord er det fortsatt ikke hundre prosent sikkert at Sancho blir United-spiller.

Men hvor sikre kan vi tillate oss å være for at alt går i orden?

Agent: – Ville gått god for at dette ordner seg

Ganske sikre, skal vi tro ekspertene united.no har snakket med.

Når «kontraktsbetingelsene» gjenstår, slik United skriver i annonseringen av avtalen, forstår Sverre Mauseth det slik at klubben mener den personlige avtalen mellom Sancho og United.

Mauseth er fotballagent og har representert flere store profiler innenfor norsk fotball. Han forteller at avtalen mellom kjøpende klubb og spiller vanligvis er det som spikres aller først.

Hvis det er den personlige avtalen som står igjen til slutt, så sitter spilleren igjen med veldig gode kort, sier Mauseth.

Med andre ord er det ingen grunn til å tro annet enn at United og Sancho er ganske, om ikke helt enige om den personlige avtalen.

Det stemmer godt med det som skrives i engelske medier.

Der rapporteres det at United skal ha kommet til enighet med Sancho om de personlige betingelsene allerede da de begynte jakten på engelskmannen i fjor sommer. Kontrakten skal blant annet innebære en ukelønn på rundt 250 000 pund.

Les mer om Sanchos kontrakt her.

BLIR LAGKAMERATER: Mye skal skje mellom himmel og jord for at Jadon Sancho ikke blir lagkamerat med Marcus Rashford også på klubblaget.

Gitt at United har gått så langt at de har bekreftet overgangsavtalen med Borussia Dortmund, tror Mauseth at det er mye som skal til for at Sancho ikke blir United-spiller.

– Det er veldig sjeldent de går såpass hardt ut hvis ting ikke er i orden. Hvis jeg hadde vært United-supporter, ville jeg gått god for at dette ordner seg.

United skriver at overgangen først vil fullføres etter at Sancho er ferdig med å representere England under sommerens EM. Dermed må både vi United-supportere og Sancho selv vente til tidligst neste uke før dagen der han signerer for klubben kommer.

Når den medisinske testen først er unnagjort, er resten av dagen enkel prosedyre.

– Da er det nesten bare å komme, signere og sprette champagnen, sier Mauseth.

Legesjekken: – Som en formalitet å regne

Men hva så med den medisinske testen? Kan den spenne bein under Sancho når han nærmer seg en femårskontrakt på Drømmenes Teater?

Heller ikke dette er svært sannsynlig, sier Roald Bahr til united.no.

Han er både professor i idrettsmedisin og United-supporter, og kan berolige United-supporterne med at den medisinske testen ikke er noe særlig å frykte.

– I våre dager er det som en formalitet å regne, forteller Bahr.

UNITED-SUPPORTER OG IDRETTSLEGE: Roald Bahr.

Bahr, som også er sjefslege ved Olympiatoppen, kan fortelle at den medisinske testen kan sammenliknes med det å dra på visning før man kjøper seg en ny leilighet.

– Du gjør hva du kan for å sikre deg at du ikke kjøper katta i sekken. Da titter du under kjøkkenbenken for å sjekke etter om det er noen vannlekkasjer.

Årsaken til at Bahr mener at legesjekken ikke er annet enn en formalitet, er at Sancho er en så høyprofilert figur at United kan ha god kontroll på engelskmannens skadehistorikk allerede før kantspilleren har hilst på Uniteds medisinske apparat.

I tillegg er det vanlig at klubbene deler slik skadeinformasjon med hverandre ved overganger.

Borussia Dortmund v Inter: Group F - UEFA Champions League
NÆRMEST OFFENTLIG INFORMASJON: Roald Bahr påpeker at det er vanskelig å holde store skader skjult som høyprofilert toppidrettsutøver.

Derfor tror Bahr det er liten sannsynlighet for at United finner noe kontraktstruende når de undersøker Sancho.

– Det tror jeg skjer ekstremt sjelden. Det hender nok kanskje oftere i markeder der en spiller er ukjent for klubben, la oss si fra et annet land og et annet kontinent, der det ikke er opplysninger fra tidligere og ting baseres på det spilleren forteller, sier Bahr.

– Om man da finner ut at spilleren har hatt en operasjon i kneet, er det noe som kan stikke kjepper i hjulene for den spilleren.

Selv om spillerne må gjennom en haug av fysiske tester og svært nøyaktige medisinske undersøkelser, der det medisinske apparatet blant annet ser etter hjertefeil, tror Bahr det er minimal sannsynlighet for at United-legene finner noe som er i stand til å velte Sancho-overgangen.

– De gjør jo grundige undersøkelser, men de forventer ikke å finne noe.

– Så du, som både lege og United-supporter, er ikke noe bekymret for at den medisinske testen kan ødelegge for Sancho-overgangen?

– Nei. Jeg bare gleder meg til å se United komme seg rundt og få slått noen innlegg fra høyrekanten igjen.

Powered by Labrador CMS