– Studerte Ronaldo og Nani

Angel Gomes om forbilder og det å spille for Manchester United. Han kommenterer også trenden hvor unge spillere forlater Premier League for å spille førstelagsfotball i de andre store ligaene.

Publisert Sist oppdatert

Født og oppvokst i Manchester, i et område som kryr av røde supportere. En ekte Salford-gutt slik som Marcus Rashford. Angel Gomes har vært i United siden han var seks år gammel, og talentet hans er udiskutabelt.

Den spennende midtbanespilleren har blitt intervjuet i Soccerbible, hvor han forteller at han elsker klubben, men at det i barndomsårene ikke var en United-spiller som var det største forbildet:

– Det var stort sett Ronaldinho for meg. I United var det Ronaldo og Nani som var forbildene da jeg vokste opp. Jeg studerte spillet deres nøye. De hadde selvtillit og frie roller, som er det jeg selv liker best. Det å få lov til å prøve forskjellige ting er viktig for spillere nå til dag, sier Angel Gomes. 

Flere spillere har tatt steget opp fra Manchester Uniteds akademi, og spilt seg inn på førstelaget. Det er mange å ta av, men det er i den seneste tiden at Gomes har fått en rollemodell i klubben.

– Marcus Rashford har vært, og er, et forbilde og en rollemodell for meg. Han er to aldersgrupper over meg, så vi har fulgt hverandre tett i akademiet. Det å se hvor viktig han har blitt for førstelaget gir meg motivasjon og lyst til å jobbe enda hardere. Det er det Rashford selv har gjort for å komme dit han er i dag. 

VISER VEG: Marcus Rashford er et prakteksempel på at det er mulig å gå hele veien fra akademispiller til fast inventar uke inn og uke ut.
VISER VEG: Marcus Rashford er et prakteksempel på at det er mulig å gå hele veien fra akademispiller til fast inventar uke inn og uke ut.

I siste serierunde i Premier League 16/17 fikk Gomes sin seniordebut for klubben. Da han erstattet Wayne Rooney mot Crystal Palace ble han den første spilleren født på 2000-tallet til å spille i Englands øverste divisjon.

– Det var helt enormt. Bare det éne øyeblikket var verdt alt det harde arbeide og all tiden jeg har brukt på trening. Det ga meg et stort kick og en enorm sult etter mer, sier 18-åringen før han legger til at han fikk råd fra Rooney:

– Da jeg kom på for ham sa han at jeg måtte gå utpå å uttrykke meg og kose meg med anledningen. Han snakket også med meg i garderoben før kampen, for han selv har vært i den situasjonen, som en ung gutt som skulle entre den store scenen. Det å komme innpå for en spiller som han var utrolig stort. 

HAR OGSÅ VÆRT DER: Wayne Rooney var selv en spiller som ble lagt merke til i ung alder, og også han debuterte som 16-åring i Premier League. Da for Everton.
HAR OGSÅ VÆRT DER: Wayne Rooney var selv en spiller som ble lagt merke til i ung alder, og også han debuterte som 16-åring i Premier League. Da for Everton.

Det har vært spekulasjoner rundt en overgang til PSG for Gomes, men de ryktene begynner å bli nedstøvet. Ikke uventet fikk han spørsmål om den nye trenden hvor unge spillere forlater England for å få spilletid i de andre store ligaene på kontinentet.

– Flere spillere som har gjort det har kommet godt ut av det. Men man må ha en realistisk tilnærming til det, alle spillere er forskjellige og får gjennombruddene sine i ulik alder. Jesse Lingard er et strålende eksempel på det. Han fikk sitt gjennombrudd senere enn de fleste i hans aldersgruppe, men bare se hva han har oppnådd nå, sier Gomes før han trekker frem Jadon Sancho som dro til Borussia Dortmund: 

– Vi har spilt sammen gjennom aldersbestemte landslag. Han følte at han var klar for å ta steget opp og han har vist hele verden hva han kan. Det handler om timing, og for min del, uavhengig av hvor karrieren tar meg, vil jeg være klar til å spille når sjansen byr seg i Manchester United.

Les hele intervjuet fra Soccerbible her.

Powered by Labrador CMS