Ivan Perisic blir værende i Internazionale?
Ivan Perisic blir værende i Internazionale?

Skjebnedag for Perisic

I dag blir det etter all sannsynlighet avgjort om Ivan Perisic blir United-spiller, eller ikke.

Torsdag kom meldingene om at Inter har gitt Manchester United beskjed om at en eventuell overgang for Ivan Perisic vil koste dem 50 millioner euro og at avtalen må gjennomføres innen midnatt fredag.

Bakgrunnen for kravet er at Inter står i fare for å bryte Financial Fair Play-reglementet (FFP) til UEFA og risikerer en sanksjon på sju millioner euro, dersom de ikke skaffer 30 millioner euro, tilsvarende 26,4 millioner pund, innen regnskapsåret for 2016/17 avsluttes 30. juni, altså fredag.

Ifølge Telegraph hadde United et håp om å signere Perisic for halvparten av de 60 millionene Inter krevde ved første forhandling. Siden har United kommet med et bud nummer to på 32 millioner euro. Partene har med andre ord vært langt fra hverandre.

Lur byttehandel

Slik United.no forstår situasjonen, basert på informasjon fra avisen Gazzetta dello Sport, har Inter lagt følgende slagplan for å unngå UEFA-straff.

Det eneste garanterte salget Inter vil gjennomføre er Ever Banega, som vil gå til Sevilla for ni millioner euro.

REDNINGSMANN: Gianluca Caprari er mannen som kan redde Inter ved å gå til Sampdoria.
REDNINGSMANN: Gianluca Caprari er mannen som kan redde Inter ved å gå til Sampdoria.

I tillegg ønsker klubben å signere Milan Skriniar fra Sampdoria, en spiller som vil koste dem rundt 25 millioner euro. Planen er å finansiere kjøpet av Skriniar ved å inkludere Gianluca Caprari, verdsatt til 12-13 millioner euro, i en byttehandel.

På papiret vil etter all sannsynlighet Skriniar regnskapsføres som et 25-millionerskjøp for 2017/18-sesongen, mens Caprari derimot registreres som et salg på 13 millioner for 2016/17-sesongen. På den måten vil Inter opprettholde kravene til FFP for 2016/17-sesongen. Inter går totalt sett i minus på avtalen, men i 2016/17-regnskapet vil det altså tikke inn 13 millioner sårt tiltrengte euro.

Da mangler de rundt åtte millioner euro. Jonathan Biabiany, Andrea Ranocchia og George Puscas er potensielle salgsobjekter som kan forsvinne det neste døgnet. Ett eller to salg vil antageligvis redde klubben.

Samtidig er det snakk om en ny sponsoravtale verdt 20 millioner euro, men ifølge Gazzetta er Inters beste sjanse spillersalg.

Ingen Perisic-panikk

Så hvordan kan Inter tillate seg å stille krav om 50 millioner euro for Ivan Perisic når de er så desperate etter frisk kapital?

Først og fremst fordi Inter relativt sikre på at de vil klare å skaffe midlene gjennom andre spillersalg i løpet av fredagen som vil få dem i havn med hensyn til FFP-kravet. I tillegg skal nyansatte Luciano Spalletti ha et sterkt ønsker om å beholde den Perisic, i alle fall all den tid klubben ikke får det de mener spilleren er verdt.

Samtidig kan historien ta en uventet vending dersom Inter ikke skulle klare å selge unna de aktuelle spillerne og dermed bli tvunget til å ta stilling til Uniteds nåværende Perisic-bud.

Dermed går Manchester United en avgjørende dag i møte.

Skal de gi etter for kravet fra Inter og gi José Mourinho spilleren han ønsker, eller skal de ha is i magen, samtidig som de risikerer å måtte betale enda dyrere senere?

I verste fall er det ingen vei tilbake. Ifølge Gazzetta er Inter og Perisic allerede i samtaler om en kontraktsforlengelse.

PS! Manchester United var i en lignende situasjon sommeren 2013, da de valgte å ikke utløse utkjøpsklausulen til Marouane Fellaini før fristen gikk ut. Enden på visa ble at United på overgangsvinduets siste dag betalte fire millioner pund mer for den belgiske midtbanespilleren enn de hadde trengt noen uker tidligere.

Powered by Labrador CMS