– Manageren spiller liten rolle

West Bromwich-tilhenger Henrik Skaalvold tror ikke at laget hans vil dra særlig nytte av Sir Alex Fergusons fravær.

Publisert Sist oppdatert

West Bromwich har fått en dårlig start på årets sesong, med kun én seier på de fem første ligakampene og exit i ligacupens tredje runde. Den ene seieren kom mot Sunderland, og hadde det ikke vært for den ville det virkelig sett helsvart ut for The Baggies.

Lørdag møter laget en ny, stor utfordring når de reiser til Old Trafford for å møte Manchester United, og det haltende Birmingham-laget må opp mange hakk om de skal ta poeng i Manchester lørdag. West Bromwich-supporter Henrik Skaalvold er ikke fornøyd med hvordan laget hans har fremstått denne sesongen. 

– Må jeg svare på dette spørsmålet? Tafatt og puslete dessverre, svarer Skaalvold når han blir spurt om prestasjonene til WBA denne sesongen.

– En opptur med seier mot The Black Cats. Med nok ett poengtap der ville det vært mer eller mindre ensbetydende med en sesong fra helvete, legger han til.

Frykter revansjelysten

Old Trafford har lenge vært en fryktet arena for både motspillere og motstanderfans. De fleste lag reiser til Manchester med holdning om at poeng er en bonus. Henrik Skaalvold er ikke noe mer optimistisk selv om Sir Alex Ferguson har blitt erstattet av David Moyes.

– Spiller liten rolle hvem som er manager. Med de ressursene og de spillerne er det uansett vanskelig, svarer han, og legger til: 

– Problemet er mer at de nettopp har gått på en «psycho» ydmykelse mot City. United spilte på nivå med Kvik Halden. Moyes bare MÅ vinne mot Albion før helvetet er løs. Så den United-spilleren som ikke spytter blod etterpå blir vel kastet langflat ut av klubben.

West Bromwich Albion v Manchester United - Premier League
Sir Alex Ferguson ledet sin siste kamp mot West Bromwich i våres.

WBA-supporteren tror at laget hans kan dra nytte av å ha minimalt med forventningspress.

– Fordelen til Albion er at ingen tror de vinner uansett og kan frustrere United så mye at alt går vår vei. Det blir sånn «enten-eller»-kamp.

Savner Lukaku

Siden 1962 har Manchester United og West Bromwich møttes til sammen 58 ganger. 29 av disse oppgjørene har foregått på Old Trafford, hvor bortelaget kun har stukket av med seieren én gang – 30. desember 1978. West Bromwich-supporteren husker kampen, og omtaler det som en av grunnene til at han ble WBA-supporter. 

– Jeg er jo så heldig at jeg husker kampen Albion vant 5-3 på Old Trafford. Den førte vel rett og slett til at en syntes de med de kule draktene var aller best, forteller han, før han selvsagt nevner den surrealistiske 5-5-kampen i West Midlands i fjor:

– Ellers var vel 5-5 kampen i fjor på The Hawthorns en høydare. Bare så for*** at det ikke ble 6-5!

West Ham United v Everton - Premier League
Romelu Lukaku var en veldig viktig brikke i fjorårets WBA-lag. I år er han lånt ut til Everton.

Én av de mest sentrale spillerne i den kampen var Romelu Lukaku. Belgieren dominerte for West Bromwich forrige sesong, og skal ha mye av æren for at laget havnet helt oppe på en 8. plass. The Baggies forsøkte naturligvis å hente den belgiske tankspissen på lån nok en sesong, men Chelsea lånte ham heller ut til Everton. I Lukakus fravær sliter Skaalvold med å peke ut én spesiell spiller som United må se opp for kommende sesong.

– Han der fjollete portugiseren i «Chelski» kan stikke noe hardt opp der sola ikke skinner, sier han humoristisk, og utdyper:

– Hva var poenget med å leie ut Lukaku til Everton isteden? Hvem en skal se opp for? Må jeg svare på det også?

Etter litt betenkningstid ser Skaalvold for seg et scenario som kan få United-fansen til å fortvile.

– En lur langpasning fra Brunt til Sessègnon som parkerer Vidić og klinker ballen under guttungen i målet, sier han, og tipper følgende WBA-mannskap:

Myhill – Jones, McAuley, Olsson, Ridgewell – Mulumbu, Morrison – Amalfitano, Brunt, Sinclair – Sessègnon

West Bromwich-supporteren tror ikke at man får se et WBA-lag som kommer til å gå særlig offensivt til verks lørdag.

– Jeg tror det blir kjedelige saker. Albion ligger og lurer og prøver å frustrere United ut av stilen, spår han, før han velger å la hjertet snakke:

– Mest sannsynlig vinner United 3-0 eller noe, men 1-1 er mitt stalltips!

 

Powered by Labrador CMS