SAF: – Riktig type kamp

Sir Alex Ferguson mener kveldens oppgjør mot Inter Milan er sesongoppkjøringens første virkelige test.

Publisert Sist oppdatert

For etter fire kamper i Østen, uten signifikant sportslig utbytte, er United endelig klare for å vise seg frem på Old Trafford igjen. Og motstanden er tøff.

– Vi dro på turné til det fjerne Østen, og vi fikk det vi ønsket fra turnéen i form av minutter på klokka og gode prestasjoner, sier Sir Alex, og avslører at han ikke føler at den lange reisen ga særlig sportslig utbytte.

På et høyere nivå
– Men kveldens kamp er på et høyere nivå. Inter er i Champions League med oss, og det tilfører kampen noe ekstra. Det burde også bli et anstendig publikumsantall, sier Ferguson.

– Men det er annerledes å spille i Østen. Luftfuktigheten gjør spillet langsommere. Nå er det tilbake på våre premisser, på de samme forholdene vi er vant til å spille fotball. Men Inter er hakket foran oss i konkurransedyktighet etter å ha møtt Arsenal og Valencia i helgen, fortsetter Fergie, som åpenbart ønsker å skyve favorittstempelet over på italienerne.

Fire kamper på fem dager
23 spillere er i troppen til kampene mot Inter, Doncaster (fredag), Peterborough (lørdag) og Community Shield-kampen mot Chelsea søndag. I kveldens kamp ønsker Ferguson å starte med et lag som er tilnærmet likt det som løper ut på Wembley søndag.

– Jeg vil forsøke å spille med ett lag så lenge jeg kan i kveld, slik at de får så mye tid sammen som mulig. Det danner premissene for laget jeg vil starte med søndag, mens jeg kommer til å sjonglere litt i de øvrige kampene. Jeg har 23 spillere tilgjengelige, inkludert Hargreaves og Nani, og jeg ønsker å stille et sterkt lag for anledningen mot Doncaster, siden de åpner sitt nye stadion. I tillegg vil jeg sende et godt lag til Peterborough, forklarer han.

Louis Saha, Gary Neville, Ole Gunnar Solskjær og Paul Scholes er alle definitivt utilgjengelige for de kommende fire kampene, mens Nani og Anderson sliter med kortvarige skader. Anderson gjør muligens sin debut mot Doncaster fredag. Dessuten er det usikkert hvorvidt Gabriel Heinze og Alan Smith figurerer i Fergies fremtidsplaner.

Kampen vises forøvrig på Viasat Sport 2, SportN og MUTV Online (web-tv).

Kilde: Manchester Evening News.

Powered by Labrador CMS