– Akkurat det vi trengte

SAF ergret seg over defensive blundere, men var mer enn tilfreds med laget som sådan – til tross for tapet mot Inter.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney ga United ledelsen etter vel et kvarters spill, før gjestene slo tilbake tre ganger før pause. Rødtrøyene bet godt ifra seg i kampens andre halvdel, og burde minst ha tatt igjen italienernes ledelse. Som det ble måtte de nøye seg med Adrianos selvmål.

Sir Alex var likevel godt fornøyd med utbyttet av kveldens treningskamp mot de italienske ligamesterne.

"Dette var en betydningsfull kamp," sa han til MUTV etterpå, mens han sammenliknet motstanden med den laget hans støtte på under 10-dagersturen til Asia.

"Når vi drar til Det fjerne østen vet vi jo at motstanden ikke blir så tøff som den vi møtte her i kveld, det sier seg selv. Derfor var dette etterlengtet; vi trengte en kamp med litt tempo.

"Vi trengte også å møte et lag av Inter Milans støpning, med harde taklinger og aggressivt forsvarsspill. Sånn sett kan vi si at de fire kampene i Asia var steg vi tok for å spille fotballkamper, mens kveldens kamp var steg i retning av å tilegne oss det tempoet som er nødvendig for å vinne toppkamper."

Klar fremgang Selv om SAF var kritisk til lagets forsvarsblundere før pause, var han desto mer fornøyd med forbedringene etter sidebytte – ikke minst med tanke på søndagens Community Shield-møte med Chelsea på Wembley.

"I første omgang så vi store huller. Så snart vi mistet ballen forsvant også all sammenheng i rekkene. Når man forsvarer seg slik, ender det med tap. Men for å yte spillerne rettferdighet skal det sies at de hevet seg og serverte en mye bedre andreomgang.

"Innimellom var det mye fin éntouchfotball å glede seg over. Selv ikke Inter Milan, med all deres erfaring, klarte å stå imot til tider. Derfor er jeg alt i alt fornøyd med utbyttet av kampen. Det var mye fin angrepsfotball, og vi fikk det vi var ute etter – 90 minutter uten spillerbytter. Dermed vet jeg nøyaktig hvor vi står med de elleve som spilte.

"Muligens blir det en eller to utskiftninger til søndagens kamp, men i det minste har disse elleve nå 90 gode minutter bak seg," avsluttet en fornøyd manager.

Powered by Labrador CMS