Info om West Ham

Etter det forsmedelige Ligacup-nederlaget mot West Ham før jul er det et revansjelystent United-lag som reiser til Upton Park, i visshet om at de røde djevlene ikke har sluppet inn mål på fem innbyrdes kamper i ligasammenheng.

Publisert Sist oppdatert

West Ham United tar i morgen imot Manchester United på Upton Park, eller Boleyn Ground som stadionet egentlig heter. West Ham begynte sesongen begredelig, men har, med en god Scott Parker i spissen, tatt elleve poeng på de seks siste Premier League-kampene. Klubben har med dette klatret over streken og befinner seg for øyeblikket på en 17. plass på tabellen.

Til tross for den siste tidens gode form, skiller det kun ett mål i målforskjellen mellom West Ham på 17. plass og Wolverhampton på 18. plass – plassen under nedrykksstreken. Bak Wolves jager også Birmingham og Wigan, henholdsvis ett og to poeng bak West Ham. West Ham befinner seg (i likhet med de syv andre lagene som har mellom 30 og 33 poeng) med andre ord langt ifra på trygg grunn, og må kjempe for hvert eneste poeng i tiden som kommer.

Manchester United er i andre enden av tabellen, men heller ikke her er det rom for mange feilskjær. United leder tabellen fem poeng foran Arsenal, men med én kamp mindre spilt. Med poengtap mot West Ham vil dermed luken til Arsenal kunne være tettet helt igjen om Arsenal vinner morgendagens hjemmekamp mot Blackburn samt hengekampen mot Tottenham. Med United-seier vil derimot luken økes til åtte poeng før Arsenal sparker igang sin kamp senere på kvelden, noe som vil legge ytteliggere press på The Gunners.

Rundspilt i november, men god ligastatistikk

Sist United gjestet arenaen i Øst-London var i slutten av november i det som var Ligacupens femte runde. De røde djevlene stod uten tap i alle turneringer på det tidspunktet av sesongen, men West Ham skulle vise seg å bli en alt for tøff oppgave for det reservepregede United-laget. Ex-red Jonathan Spector scoret – etter over sju år i engelsk fotball – sine to første mål på engelsk jord, i en kamp United tapte 0-4.

I en periode for fire år siden var hadde Hammers en svært god periode mot United og slo dem tre ganger på rad. Riktignok kom en av triumfene i den siste serierunden i 2006/07-sesongen, da de røde allerede var seriemestere, men likefullt kom tre av de totalt fire Premier League-seierne London-klubben har mot United i løpet av et drøyt år.

Siden den gang har det imidlertid gått smertefritt i ligasammenheng mot morgendagens motstander. United vant 4-1 i nest siste kamp i 2007/08, og siden den gang har lagene møttes ytterligere fem ganger – hvor United står med fem seire og imponerende 13-0 i målforskjell.

Skadesituasjonen fortsatt alvorlig

West Ham har ikke mange nøkkelspillere på skadelista, men den viktigste av dem alle, midtbanegeneralen Scott Parker, pådro seg både skulder- og lårskade under den siste landslagssamlingen. Allikevel, rapportene tyder på at Parker blir klar i tide til morgendagens kamp.

Frederic Piquionne er en annen som er tilbake fra skade, og dermed er Jack Collison, Junior Stanislas og tredjekeeper Peter Kurucz trioen som er utilgjengelige mot United.

For Uniteds del er skadesituasjonen verre, men allikevel er det oppløftende nyheter også her. Nemanja Vidic spilte for Serbia i midtuka og er klar til kamp, og vil være en sårt tiltrengt tilvekst i et forsvar som ikke akkurat er fulltallig. Med Wes Brown, Rio Ferdinand, John O’Shea og Rafael skadet og Jonny Evans suspendert er det ikke så mange å velge mellom for Sir Alex Ferguson, som etter all sannsynlighet kommer til å stille med Fabio, Vidic, Chris Smalling og Patrice Evra i de bakre rekker.

Men også i andre lagdeler er det utilgjengelige spillere. Anders Lindegaard er kneskadet, mens Darren Fletcher er ute med et virus. Det er kanskje unødvendig å nevne det, men ulykkesfuglen Owen Hargreaves er også ute med en skulderskade. Dessuten soner Paul Scholes sin andre kamp etter å ha pådratt seg ti gule kort denne sesongen.

På dagens pressekonferanse bekreftet imidlertid Fergie at Anderson er friskmeldt og klar til West Ham-kampen. For en utdypende artikkel om Uniteds skadeproblemer, les her. Det har også versert rykter om en mulig skade på førstekeeper Edwin van der Sar siden i går, men disse ryktene er ikke bekreftet fra offisielt hold.

– Denne kampen blir annerledes

Ryktene om at Avram Grants tid i Hammers snart var omme verserte tidligere denne sesongen, men etter West Hams gode periode har presset falt litt av israelerens skuldre, selv om det er rekordjevnt i bunnen av Premier League. Når han fikk spørsmål om hva den hemmelige oppskriften for å slå de røde djevlene i morgen var, svarte han – noe overraskende, vil kanskje noen hevde – på humoristisk vis.

– Hemmeligheten er å score ett mål mer enn dem. Men dette er hemmelig, så ikke si det til noen andre, sa Grant på dagens pressekonferanse.

– Manchester United er et veldig godt lag, og er kapable til å slå hvem som helst. Men jeg tror også vi kan skape mye trøbbel for dem.

Grant tviler imidlertid på noen gjentakelse av massakreringen i Ligacupen før jul.

– Det som skjedde i Carling Cup var unikt, å slå United 4-0 er noe alle vil huske, men vi vet at den neste kampen kommer til å bli annerledes.

Klarer Manchester United å ta deres sjuende strake ligaseier mot West Ham? Svaret får du på TV2 PL HD1 klokken 13.45 lørdag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS