Slik har det gått med de som forsvant sist sommer

Det er vel ikke noen særlig tvil om hvem som har gjort det best.

Publisert Sist oppdatert

Før helga ble lista over frigitte spillere sluppet – og denne gangen stod det hele 15 navn der (inkludert førstelagsspillerne Ander Herrera og Antonio Valencia). Dette i tillegg til at flere andre spillere er ventet å forlate klubben i løpet av sommeren.

Lista i fjor var kortere, og hadde færre profilerte navn, men vi bestemte oss uansett for å ta en titt på hvordan 2018/19-sesongen ble for disse spillerne – og for de andre spillerne som forlot United sist sommer.

Noen spiller fast på toppnivå, mens andre har slitt med spilletid i non-league.

Charlie Scott

Scott var i fjorårssesongen innom Hamilton, og fikk seg et par kamper for den skotske toppdivisjonsklubben, men han er langt unna toppdivisjonsspill nå.

I november ble han klar for Altrincham (nivå seks), men senere samme måned forlot han klubben – angivelig for å søke førstelagsfotball. I januar signerte han for Newcastle Town, en klubb som til slutt havnet litt under midten i Northern Premier League Division One West (nivå åtte). Newcastle Town er for øvrig ikke hjemmehørende i nordøst, men i Newcastle-under-Lyme i nærheten av Stoke-on-Trent – hjembyen til Scott.

Daley Blind

Det var vel ingen stor overraskelse at José Mourinho til slutt solgte Daley Blind. Blind er jo ikke akkurat en Mourinho-spill.

I Ajax har det gått meget bra for Blind, som har dannet et solid stopperpar med Matthijs de Ligt, og Ajax kom seg som kjent helt frem til semifinalen av Champions League denne sesongen.

I hjemlige turneringer har Blind blant annet bidratt med seks mål (fem i ligaen) – inkludert et hat-trick i 8-0-nedsablingen av De Graafschap. Ajax vant ligagull for første gang siden 2013/14, og Blind scoret det første målet da de i tillegg sikret seg cuptittelen.

Det går med andre ord bra med Daley Blind.

Devonte Redmond

Etter manglende utvikling, og et mislykket låneopphold i Scunthorpe, ble Devonte Redmond frigitt sist sommer.

I januar signerte Redmond for Salford City – klubben som Class of ’92-gjengen eier – og han var der en del av et lag som endte sesongen med opprykk til Football League og League Two etter å ha vunnet mot AFC Fylde i opprykksfinalen på Wembley. Redmond spilte hele finalen på Wembley. Han fikk i alt 15 kamper og 2 mål for Salford.

Opprykket til tross: Redmond fortsetter på non-league-nivå. Han har nemlig nettopp signert for Wrexham, klubben hans far (backen Paul Edwards) spilte for. Kanskje kan det bli opprykk to år på rad for Redmond…?

– Jeg er strålende fornøyd med å få avtalen i boks. Wrexham er en klubb jeg alltid har fulgt på grunn av familiebåndene, uttalte Redmond.

Ilias Moutha-Sebtaoui

Moutha-Sebtaoui gikk til Anderlecht sist sommer, og har der vært tredje- eller fjerdekeeper. Han har ikke fått sjansen på førstelaget, kanskje ikke helt uventet.

Vincent Kompany er utnevnt som spillende manager for Anderlecht.

Indy Boonen

Indy forlot i fjor United til fordel for en retur til belgisk fotball. KV Oostende ble hans nye arbeidsgiver, og han fått en del spilletid der.

Han spilte 24 ligakamper, og scoret tre mål, i 2018/19-sesongen.

Oostende havnet på 14. plass (av 16 lag) i den ordinære belgiske sesongen, og i omspillsdelen av sesongen kom de på 4. plass (av 6 lag).

Jake Kenyon

Vi har rett og slett ikke funnet ut hvor det har blitt av Jake etter at han ble frigitt av United. Satser han fortsatt på fotballen, tro? Hvis noen vet noe: si gjerne ifra!

Joe Riley

Av de unge spillerne som ble frigitt i fjor, var Joe Riley den eneste som har spilt for Manchester Uniteds førstelag. Han fikk to kamper under Louis van Gaal – en andreomgang mot Shrewsbury i FA-cupen, og mesteparten av kampen mot Midtjylland da Rashford debuterte med et smell.

Etter fjorårssesongen reiste Riley til Bradford, en klubb hvor managerskifter og skader slo uheldig ut for Riley, som etter hvert var helt på sidelinja. I januar ble han oppfordret til å finne seg en ny klubb av manageren, men slik gikk det ikke da, men det er nok sannsynlig at Bradford (som etter hvert rykket ned) ønsker at han skal forlate klubben i dette vinduet også siden han har for høy lønn til å være en spiller som ikke får tillit.

Max Johnstone

Sam Johnstone (som er nevnt lenger nede) har en bror som også er keeper, og han ble frigitt av et United som hadde ganske mange andre keepere som de regnet som mer lovende.

Max valgte å gå til Sunderland, og han har spilt en del for U23-laget deres denne sesongen.

Sunderlands U23-gutter endte opp på sisteplass i Uniteds liga, og slapp inn nest flest mål (det var ikke Johnstone som stod flest kamper for dem, så han må nok dele skylda for det med både andre keepere og med resten av laget).

Michael Carrick

Michael Carrick stod på fjorårets liste, men de fleste har nok fått med seg at det med han handlet om noe helt annet enn at United ikke ville fornye kontrakten hans: Carrick la opp som fotballspiller, og gikk rett inn trenerteamet til United.

Der ble han også værende etter at Ole Gunnar Solskjær erstattet José Mourinho.

Sam Johnstone

Johnstone hadde spilt halvannen sesong på rad for Aston Villa på lån, før United-oppholdet endte med en permanent overgang til Villa-rival West Bromwich Albion.

Johnstone har ikke vært like imponerende for West Bromwich som han tidvis var for Villa, og brukte litt på å komme i gang, men ser uansett nå ut til å være en solid signering for Baggies. Han spilte samtlige ligakamper denne sesongen.

WBA klarte å komme seg til play-off, men der endte det med straffekonkurranse mot Aston Villa (blant annet takket være en utrolig Johnstone-redning), men der ble det tap. Dermed blir det fortsatt Championship-spill for Johnstone.

Theo Richardson

I desember signerte målvakten for Cleethorpes Town – en klubb på nivå åtte i ligasystemet.

De var tre fattige poeng fra en play-off-posisjon. Richardson har blant annet gjort seg bemerket med dette frisparkforsøket fra midtbanen:

«Just because my path is different, doesn’t mean I’m lost» er forresten spillerens Twitter-bio – noe som passer bra i denne saken.

Tosin Kehinde

Den nigerianske vingen var på prøvespill i Brann, men valgte å signere for portugisiske CD Feirense.

Der har han, så vidt vi kan se, ikke fått spille for førstelaget ennå.

Kehinde har i løpet av sesongen også vært med på noen U23-landskamper med Nigeria, men igjen: så vidt vi kan se uten å få spilletid. Kehinde kan fortsatt velge å spille for England – men det er vel ikke så sannsynlig at det noen gang vil bli aktuelt.

PS. Før 2017/18-sesongen var omme, så forlot Harry Spratt og Jake Barrett United til fordel for Huddersfield. Ingen av dem har foreløpig spilt for noe annet enn yngre lag der.

Powered by Labrador CMS