– Schmikes er den beste

Real Madrid-keeper Iker Casillas er ikke i tvil.

Publisert Sist oppdatert

Den spanske sisteskansen har blitt bedt av UEFAs offisielle Champions League-magasin om å liste opp ti keeperkolleger – nåværende og tidligere – som etter hans mening rager over alle andre.

Og ikke uventet har Casillas funnet plass til ex-Red Peter Schmeichel; – og ikke bare det, han setter ham over alle andre. 28-åringen presiserer riktignok at han ikke har rangert sine ti utvalgte, men at han – dersom han ble bedt om det – ville ha plassert den store dansken på førsteplass.

– Ganske enkelt fordi han er den beste av dem alle, forklarer Casillas.

– Jeg så ham første gang på fjernsynet da jeg bare var en guttunge, og husker at jeg tenkte: "Hjelpe meg, den fyren er jo uovervinnelig!"

– Jeg var 11 år gammel og Schmeichel spilte Europacup for Danmark. Han var bare helt fantastisk. Han ga inntrykk av å være perfekt. Fra den dagen visste jeg med meg selv at jeg ønsket å bli akkurat som ham; han var blitt min store fotballhelt.

– Jeg ønsket å lære av ham, så siden den gangen fulgte jeg Schmeichel nøye via tv-skjermen hver eneste gang jeg fikk anledning til det, sier Casillas, full av beundring for den tidligere United-keeperen.

De ni øvrige

Resten av Iker Casillas' keeperliste ser slik ut – i tilfeldig rekkefølge:

Gianluigi Buffon, Oliver Kahn, Sepp Maier, José Luis Chilavert, Dino Zoff, José Ángel Iribar, Luis Arconada, Ricardo Zamora, Lev Yashin.

Powered by Labrador CMS