stirling-denne

«En supporterkjempe har gått bort»

Publisert Sist oppdatert

Av: Lars Morten Olsen


Lørdag kveld kom den sjokkerende nyheten om at Ian Stirling har gått bort, bare 57 år gammel.

Ian Stirling var en supporternes mann, en som gjorde alt i sin makt for å hjelpe en supporterkollega uansett hva det gjaldt. Han var en god venn av Supporterklubben, og var med på flere av Supporterklubbens arrangementer. Det er mange norske, svenske og danske Manchester United-supportere som har gode minner etter treff med Ian. En av de som kjente Ian Stirling best er Erlend Eidhammer.

– Hvis jeg skal oppsummere Ian med ett ord så er det raus, sier Erlend, og fortsetter:

– Han var raus, åpen og alltid behjelpelig. Jeg var sammen med Ian mange ganger, blant annet på bortekamper i Europa og senest i februar på bortekampen mot Leeds.

Beskjeden om dødsfallet er for Eidhammer nesten ikke til å begripe, og han tenker på Ian Stirlings nærmeste.

– Du kan godt si at han er selve kroneksempelet på at de beste går først. Jeg har vondt av kona og datteren. Det var en liten familie, men de var veldig tett knyttet. Datteren jobber som sykepleier og han var umåtelig stolt over at hun hjelper andre i sin jobb i NHS.

Ian Stirling ble født samme år som Manchester United vant det første ligagullet etter München-tragedien, 1965. Siden 1970-tallet fulgte han United både hjemme og borte. I 2004 kom han inn i supporter-organisasjonen MUST. Han sto på barrikadene mot oppkjøpet i 2005, og kjempet til det siste en kamp for en bedre eier med større supporter-innflytelse enn det United har hatt under Glazer. Som den handlekraftige og løsningsorienterte person han var, steg han fort i gradene i MUST. Han var organisasjonens representant i Manchester Uniteds Fans Forum. Alltid snakket han supporternes sak mot toppen av hierarkiet i Manchester United. I sitt minneord skriver MUST at det er umulig å se for seg noen som har gjort mer for sine supporterkolleger enn Ian Stirling.

Hvis du er en av de mange som er glade for at man i England, inkludert Old Trafford, endelig har innført såkalt «safe standing», kan du rette en takk til nettopp Ian Stirling. Det var en av hans mange hjertesaker. Etter en lang og hard kamp mot både politikere og fotballbyråkrater vant han fram til slutt, og vi vet han var både stolt og glad da «safe standing» omsider var et faktum. Det er nok et fåtall av de 70 000 United-fans på Old Trafford i dag som kjente Ian Stirling, men samtlige har dratt nytte av hans utrettelige kamp for bedre vilkår for fansen.

Manchester United-spillerne vil i dag mot Southampton hedre Ian ved å bære sørgebind. Supporterne er også oppfordret til å ta del i ett minutts applaus i det 57. minutt – som symbol for at han gikk bort 57 år gammel.

Supporterklubben sender varme tanker til Ians nære venner, og ikke minst til hans kone Lynn og datter Lucy.

Manchester United v Southampton FC - Premier League
MINNES: En blomsterbukett på plassen til Ian Stirling før kampen mot Southampton på Old Trafford.
Powered by Labrador CMS