– Realistisk at noe kan skje denne gangen

Ian Stirling i MUST oppfordrer skandinaviske United-supportere til å bli med i kampen mot Glazer med følgende melding: – Vi kan eie klubben sammen!

Publisert Sist oppdatert

United-supporteren har vært i styret i MUST (Manchester United Supporters’ Trust) siden 2004.

Han tar et dypt pust når united.no ber ham om å beskrive stemningen i Manchester for øyeblikket.

– Vi har kjent på en rekke følelser den siste uka. Nå krever vi forandring, og jeg har ikke sett et lignende samhold i fansen tidligere, sier Stirling.

– Det er mange supportere i landet som nå skjønner at eierne kan melke penger ut av klubben som om det var ei ku.

Stirling har vært aktiv i arbeidet mot Glazer siden dag én. «Green&Gold»-bevegelsen for drøye ti år siden skapte stort engasjement, men i motsetning til i 2010 mener MUST-mannen det denne gangen er større sjanser for å skape endring.

– I 2010 var det ikke snakk om at Glazer skulle selge. United var et lag med suksess, mens det de sju-åtte siste årene har vært nedturer. Vi ser at det er realistisk at vi kan få til noe denne gangen.

Stirling forteller at det jobbes i kulissene med ulike tiltak.

Torsdag protesterte en liten supportergruppe ved å ta seg inn på Carrington. Lørdag er det varslet en demonstrasjon utenfor Old Trafford. Det vil også skje før kampen mot Liverpool.

Stirling blir glad når united.no forteller ham hvilket engasjement skandinaviske United-fans har utvist den siste uka.

Han kommer med følgende beskjed til de som ønsker å utgjøre en forskjell:

– Det eneste vi kan be om er at dere blir medlem i MUST. Sånn at vi kan lykkes med oppdraget vårt: At vi – supporterne – kan eie majoriteten av klubben i fremtiden.

Her er nettstedet til MUST!

Powered by Labrador CMS