Maner til respekt

Legendene Sir Bobby Charlton og Ian Callaghan med klar beskjed til supporterne foran lørdagens oppgjør.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag møtes Manchester United og Liverpool til kamp på Old Trafford. Foran kampen møtte United Review Sir Bobby Charlton og Liverpool-Legende Ian Callaghan. De to tidligere storspillernes beskjed til supporterne foran lørdagens kamp var å fokusere på eget lag og nyte deres prestasjoner, og maner samtidig til anstendig oppførsel på tribunene.

– Gå ut og nyt fotballen, sier Callaghan. – Nyt suksessen begge disse klubbene har hatt. Bare nyt det å være supporter for en av disse fantastiske klubbene.

Sir Bobby Charlton er enig i hva hans tidligere motspiller sier, og understreker at de to klubbene har en helt unik posisjon.

– De (supporterne, journ.anm.) er heldige siden begge klubbene har hatt gode managere, trenere og spillere, slik at det har vært en glede å se se på begge lagene, sier Charlton.

– Det er en respekt der, og det må vi aldri glemme.

– Når man ser på historien til begge klubbene, ser man at de har hatt en fenomenal innvirkning på engelsk, europeisk og global fotball. Uansett hvilket land man drar til vil folk kjenne til både Manchester United og Liverpool.

– Respekter de døde

Både Manchester United og Liverpool har vært rammet av store tragedier. Uniteds mørkeste dag var 6. februar 1958, da 23 mennesker mistet livet i flyulykken i München, mens 15. april 1989 for alltid vil stå som en sorgens dag for klubben fra Merseyside. Hillsborough-ulykken kostet 96 Liverpool-supportere livet.

Charlton og Callaghan har begge fått sine liv sterkt preget av hendelsene, og håper supporterne slutter å bruke tragediene for å håne sine motstandere.

– Jeg var bare en ung gutt da det skjedde, forteller Callaghan om München-ulykken. – Men det henger ved en. Man så flyet, man hørte om spillerne som mistet livene sine, store spillere. Det er tøft.

– Det var det samme med Hillsborough, sier Charlton. – Det var bare grusomt. Det er utrolig å tenke på at det skjedde på grunn av en fotballkamp. Majoriteten er enige i at man skal respektere både München og Hillsborough – man skal ikke vanære menneskene som døde, avslutter United-legenden.

FOTNOTE TIL SAK:

Ian Callaghan holder rekorden for flest Liverpool-kamper gjennom historien med 857 i perioden 1960-78. Callaghan vant fem ligatitler, FA Cupen (2), Europacupen (2) og UEFA-cupen (2) i løpet av sine 18 år på Anfield. Han var også med i England-troppen som vant VM i 1966.

Bobby Charlton holdt rekorden for flest spilte United-kamper (758) helt frem til Ryan Giggs overtok den våren 2008. Charlton spilte for United i årene 1956-1973 og vant tre ligatitler, FA-cupen og Europacupen i sin tid på Old Trafford. Han vant også VM i 1966 for England, og ble kåret til Europas beste spiller det samme året.

Powered by Labrador CMS