Kattejammer i sekken?

Hver dag frem til seriestart kan du lese hva united.no-redaksjonen tror om årets sesong. Mandag: Fredrik Andreas Filtvedt.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere innlegg:

Lørdag, Andreas Rønningen Sandbu: – Drømmen er 98/99 om igjen

Fredag, Truls Lian: – City vinner igjen

Torsdag, Steinar Madsen: – United i overgangsledelse

Onsdag, Dag Langerød: – Marerittet er mange skader

Tirsdag, Bjarte Valen: – Kagawa kan bli sommerens kjøp

1. Hva er en drømmesesong i dine øyne?

En drømmesesong for min del innebærer enkelt og greit at Manchester United vinner ligagullet. Alle andre cuptriumfer ser jeg heller på som en bonus. Ellers har jeg et intenst ønske om at Tottenham og Arsenal skal følge på plassene bak.

Jeg tror riktignok at det er City, Chelsea og United som kommer til å knive om de tre øverste plassene, men i en perfekt verden hadde City og Chelsea havnet utenfor plassene som sikrer Champions League-spill. Jeg hadde trolig forgudet eierne – på lik linje med City-fansen – dersom en langvarig trofétørke tok slutt, men som bortskjemt United-supporter blir det imidlertid bare trist å se på at erkefienden vår regelrett kjøper seg til suksess.

2. Hva er marerittet?

Definisjonen på marerittsesong: Å miste ligagullet i siste minutt i siste serierunde. Høres litt for kjent ut, spør du meg!

3. En United-spiller å se opp for den kommende sesongen

Jeg har lyst til å svare Davide Petrucci, men tror nåløyet er for trangt til at vi får se noe særlig til ham denne sesongen. Derfor svarer jeg – med forbehold om at han holder seg skadefri – Tom Cleverley.

Jeg elsker hvordan han gjør medspillerne gode og måten han får alt til å se så enkelt ut. Ellers er jeg selvsagt svært spent på hva Shinji Kagawa kan tilføre dette laget.

4. United-spiller du vil bli kvitt

Steinar Madsen og Andreas Rønningen Sandbu har gode poenger når de snakker om at vi skal ta vare på og støtte United-spillerne så lenge de er en del av troppen. Og det akter jeg selvsagt å gjøre. Men, hvis jeg må nevne navn, blir det Anderson og Ashley Young.

Det hadde vært svært gledelig om Anderson endelig holdt seg skadefri og viste seg fra sin beste side gjennom en hel sesong, men jeg er dessverre i ferd med å gi ham opp. Instagram-profilen hans bekrefter ryktet og mistankene vi alle har om denne kosebamsen fra Brasil: Han er litt for glad i mat og festing.Ellers må jeg innrømme at jeg ikke er spesielt begeistret over Ashley Young. I mine øyne har han aldri utviklet seg noe særlig siden han slo gjennom i Aston Villa, og jeg synes rett og slett det er noe som skurrer med ham.

5. Premier Leagues beste bortebane

White Hart Lane. Sjarmerende fans og sjarmerende fotballag som spiller hjemmekampene sine på et stadion full av sjel og tradisjon. Vakkert.

6. Premier Leagues beste bortefans

Jeg blir så nervøs når jeg er på United-kamper at jeg stort sett stenger alt – og da også stemningen – ute, så bedømmelsesgrunnlaget mitt er heller tynt. Jeg mener imidlertid å huske at det har vært fantastisk stemning blant United-fansen de gangene jeg har vært på bortekamper. Svar avgitt.

7. Hvilken klubb har hatt den beste sommeren på overgangsmarkedet?

Manchester United, Chelsea og QPR har kjøpt mye spennende.

8. Hvilken klubb har kjøpt katta i sekken?

Jeg tar en råsjans og sier Arsenal. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har sett altfor mye av Giroud, men han virker simpelthen svært tung. For Podolskis vegne tror jeg han er en spiller som kommer best til sin rett som enslig stjerne på et mindre lag. Kommer til å smelle inn noen drømmescoringer med sin dødelige venstrefot, men har et svakt EM bak seg. Flopp? Jeg tror Giroud og Podolski skal få slite i sin første sesong i Premier League. Jeg tror imidlertid at Wenger har truffet godt med kjøpet av ballartisten Cazorla.

9. En spiller hos våre motstandere du beundrer i all hemmelighet

Torres er en spiller jeg unner absolutt alt godt. Når det gjelder Mario Balotelli; si nøyaktig hva du vil om denne fargeklatten, men han er det jeg vil karakterisere som et ufyselig sjarmtroll. Han er en egen attraksjon med en unik evne til å spre frustrasjon og glede i hver bidige kamp han spiller. Jeg godter meg stort sett over alt han foretar seg på banen; piruetten han forsøkte mot LA Galaxy i fjorårets pre-season, alle «hva har jeg gjort nå»-ansiktsuttrykkene han leverer etter å ha begått en soleklar forseelse og hvordan han knapt nok feirer en scoring. «Det er jo jobben min!»

10. En spiller hos våre motstandere du misliker intenst

Det finnes mange, opplagte kandidater til denne, og spillere som John Terry, Ashley Cole, Luis Suarez og Carlos Tevez kommer høyt på den hjemmelagde ufyselighetsskalaen min. Jeg misliker også spillertyper som helt åpenbart er ute etter å forkorte motspilleres fotballkarrierer. (Les: Alan Hutton)

Slik tror jeg Premier League ender:

1. Manchester City
2. Manchester United
3. Chelsea

Nedrykk:

18. Norwich
19. Wigan
20. Reading
Powered by Labrador CMS