Nå vil de vinne Ligacupen

United har bare tre Ligacup-vinnere i troppen. – Vi ønsker å vinne den, sier Rooney.

Publisert

Manchester United har en drøss med Premier League- og FA-cup-vinnere i troppen. Forrige gang de vant ligaen var i 2013, og senest i fjor vant de FA-cupen.

Men Ligacupen, den mindre prestisjefylte cup-turneringen i England, har ikke United vunnet på syv år. Fra det vinnende laget i 2010 er det bare Rooney, Michael Carrick og Antonio Valencia igjen.

Ingen av de andre spillerne i troppen har vært med og vinne turneringen med tidligere klubber.

I dagens tropp er det altså bare totalt fire Ligacup-medaljer fordelt på tre personer.

Disse har vunnet før

• Wayne Rooney: 2005/2006, 2009/2010
  • Michael Carrick: 2009/2010
  • Antonio Valencia: 2009/2010

Rooney uttalte imidlertid til MUTV mandag at de ønsker å vinne den turneringen de fleste storlagene nedprioriterer.

Fokuserer på Ligacupen

– Mitt neste mål er å vinne Ligacupen. Vi ønsker å vinne den. Finalen er i februar, og vi har en kamp på torsdag hvor vi kan nå den finalen, sier han ifølge ManUtd.com.

I diplomatisk-fotballspiller-stil sier Rooney at ethvert trofé betyr noe for ham.

– Ethvert trofé er stort å vinne i fotball, og det er jo den neste vi kan vinne, så fokuset vårt er der.

United møter Hull i andre semifinale i Ligacupen torsdag, og har store sjanser for å ta seg til finalen etter å ha vunnet 2-0 i første kamp på Old Trafford.

Den andre semifinalen er mellom Liverpool og Southampton, hvor sistnevnte tok første stikk med en knapp 1-0-seier.