Sjeldne gjester på OT

Lørdag ettermiddag dukker høstens store overraskelseslag, Premier League-debutantene Hull City, opp på Old Trafford, til klubbens første ligamøte med Manchester United på 34 år.

Publisert Sist oppdatert

Det var den 15. februar 1975 at "Tigrene" fra fiskerlandsbyen Kingston-upon-Hull, sist var på ligabesøk i De røde djevlers hule. Det endte med 2-0-tap mot et hjemmelag som kjempet det som skulle vise seg å være en vellykket kamp for å returnere til 1. divisjon på første forsøk. Stewart Houston og Stuart Pearson scoret for øvrige målene for United den dagen. Sistnevnte var identisk med spissen som året før var blitt hentet til Old Trafford fra nettopp Hull. Han fikk en strålende United-karriere, inntil han ble senket av en kneskade.

Mye urent vann og mange tvilsomme maneter har rent gjennom både River Irwell og River Hull siden den gang. Mens United har holdt seg i øverste divisjon hvert eneste år siden opprykket i 1975, har Yorkshire-klubben Hull tilbrakt hele sin tilværelse i de lange skyggers dunkle dal. Det vil si, inntil våren 2008. Da skjedde det utenkelige at lille Hull City kvalifiserte seg til Championships playoff-finale på Wembley. Og undere over de fleste undere – Bristol City ble beseiret med 1-0, og vips, var Hull City blitt toppserielag for første gang i klubbens 104 år gamle historie.

Premier League – here we come!

Siden den eventyraktige maidagen for vel fem måneder siden, har Hull City I tur og orden tatt skalpen på majoriteten av sine toppseriemotstandere. Aller høyest rager naturligvis 2-1-seieren over selveste Arsenal på Emirates i slutten av september. Det var en triumf som fikk fotball-Englands mysende øyne til virkelig å rette oppmerksomheten mot den på forhånd antatte dumpekandidaten.

Om, og hvor lenge, Hulls fremganger vil fortsette, skal bli spennende å se. Tidligere i denne uken røk klubben 3-0 for Chelsea hjemme på KC Stadium. Det kan selvsagt ha markert starten på en nedadgående trend for de gulsvarte, men vi tror det egentlig ikke. Hull forventer ikke å ta poeng fra klubber som Chelsea – eller United, og kan derfor fint reise seg igjen etter tilbakeslag.

Skader og suspensjoner

Laget kommer til Old Trafford uten midtbanespiller Ian Ashbee, som er suspendert, og rekordkjøpet fra Tottenham, forsvarsspiller Anthony Gardner (£ 2.5 mill.), som er skadet.

Troppen:

Myhill, McShane *), Turner, Zayatte, Dawson, Marney, Hughes, Boateng, Geovanni, King, Cousin, Barmby, Garcia, Windass, Mendy, Halmosi, Folan, Ricketts, Giannakopoulos, Duke.

*) Identisk med ex-Red Paul McShane (bildet), den irske forsvarsspilleren som sammen med keeper Luke Steele ble sendt til West Bromwich som del av avtalen da Tomasz Kuszczak kom motsatt vei. For tiden er McShane utlånt fra Roy Keanes Sunderland.

Hulls 5 siste:

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

29. okt.

Chelsea

PL

H

0-3

25. okt.

West Bromwich

PL

B

3-0

19. okt.

West Ham

PL

H

1-0

5. okt.

Tottenham

PL

B

1-0

27. sept.

Arsenal

PL

B

2-1

MANCHESTER UNITED

Med onsdagens 2-0-seier over West Ham er United forhåpentligvis tilbake på vinnersporet etter uavgjortresultatet mot Everton for en uke siden. Slik de nærmeste konkurrentene oppfører seg om dagen er laget rett og slett nødt til å ta tre nye poeng hjemme mot Hull. Det gjenstår fortsatt tre fjerdedeler av ligasesongen, men slik situasjonen en gang er, vil alt annet enn hjemmeseier være å anse som et alvorlig slag mot ambisjonene om et nytt ligamesterskap til våren.

Skadesituasjonen

Wes Brown er uaktuell etter at han tidligere i uken skadet ankelen under trening. Det er foreløpig usikkert hvor lenge han blir ute. Kneofrene, Paul Scholes og Owen Hargreaves, er fortsatt ute, mens Michael Carrick endelig er tilbake etter fotskaden. Han fikk et etterlengtet innhopp mot West Ham, og er høyst aktuell for en plass i startelleveren mot Hull.

Troppen:

Van der Sar, Kuszczak, Foster, Neville, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, O'Shea, Evra, Ronaldo, Carrick, Fletcher, Anderson, Giggs, Nani, Park, Rooney, Berbatov, Tevez.

Uniteds 5 siste:

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

29. okt.

West Ham

PL

H

2-0

25. okt.

Everton

PL

B

1-1

21. okt.

Celtic

CL

H

3-0

18. okt.

West Bromwich

PL

H

4-0

4. okt.

Blackburn

PL

B

2-0

Dommeren:

Mike Dean er et sjeldent innslag på Old Trafford. Det er mer enn 13 måneder siden han ledet oppgjøret mellom United og Chelsea (2-0), og siden har han ikke vært å se. Ikke før lørdag ettermiddag når Hull – en enda sjeldnere gjest, kommer på besøk. Mr. Dean, som har vært i aksjon i ni av høstens ti ligarunder, har klart å bevare sitt ry som en kortglad herremann. 40 gule og to røde – et snitt på 4.67, er tall som bærer bud om at 40-åringen fra Merseyside akter å gi sin navnebror og gode(?) kollega Mike Riley (5.0) kamp om topplasseringen på den prestisjetunge pipeblåsertabellen.

Powered by Labrador CMS