– Gå for Lloris!

Peter Schmeichel kaster seg inn i diskusjonen om hvem som eventuelt bør erstatte David De Gea.

Publisert Sist oppdatert

Den store dansken, som voktet United-målet i åtte sesonger og avsluttet Old Trafford-karrieren ved å hjelpe klubben til trippeltriumf i 1999, mener at Tottenhams Hugo Lloris er mannen som er best skikket til å overta dersom De Gea skulle forsvinne til Real Madrid i dette overgangsvinduet.

Samtidig stiller Schmeichel et klart spørsmålstegn bak en annen burvokter som har vært nevnt som en mulig erstatter for det spanske keeperfenomenet, nemlig Ajax’ nederlandske landslagskeeper Jasper Cillessen.

– LvG stoler ikke helt på ham

schmeichel
– Hent Lloris, råder Peter Schmeichel.

I et radiointervju med en annen tidligere United-spiller, talkSPORTS’ Alan Brazil, uttaler Schmeichel at han ikke tror Louis van Gaal har «100 prosent tillit» til mannen han benyttet mellom de nederlandske stengene under fjorårets VM-sluttspill.

– Cillessen er en god målvakt, men om vi tenker tilbake på VM, så tok de ham ut av målet foran straffekonkurransen (mot Costa Rica).

– Det forteller oss at det ligger noe der, og at Van Gaal ikke har 100 prosent tillit til ham. En slik keeper ønsker ikke jeg skal spille for Manchester United.

Konge i feltet

– Jeg vil heller se Lloris gjøre det. Han passer inn og er nøyaktig den Man United har behov for, en som er  modig nok til å renske opp, sier Schmeichel, og nevner Lloris og Chelseas Thibaut Courtois som to keepere som kontrollerer eget felt.

– Det er noe United trenger mer enn noe annet. Lloris har også bevist hva han kan i Premier League, og det er veldig viktig.

– Burde ha vært løst for lengst

Schmeichel medgir videre at keepersituasjonen på Old Trafford er alt annet enn ideell, og at saken rundt David De Gea burde ha vært løst for lang tid tilbake.

– Hvis spilleren ikke er fornøyd, burde agenten, han selv og klubben som ønsker ham,  ha ordnet opp i dette for lenge siden. Det er trist at det isteden har trukket ut og inn i den nye sesongen legger den gamle keeperkjempen til i intervjuet.

Powered by Labrador CMS