Ryktesaker, uke 14

Kan denne mannen bli gjenforent med José Mourinho?

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 9. april

09.44: Pachuca-vingen Hirving Lozano er tilbake i spaltene. Meksikaneren var linket til en overgang forrige sommer uten at noe skjedde. Nå sier han at han foretekker en overgang til England og Manchester over spansk fotball. 

– Jeg synes mange ligaer er fantastiske. Jeg liker den engelske og spanske veldig godt. Den jeg liker best er Manchester (United). Jeg liker klubben og synes det er en veldig viktig klubb, sier han ifølge Univision (oversatt av Daily Star). 

08.46: Hugo Lloris til Drømmenes Teater? Ikke utenkelig ifølge Daily Express. Franskmannen skal være Uniteds førstevalg hvis David de Gea velger en overgang til Real Madrid denne sommeren.

I så fall kan de vente seg stor konkurranse fra PSG, som også skal være klare for å legge store pengesummer på bordet for mannen som har kontrakt med Spurs til 2022.

08.21: José Mourinho ønsker angivelig en gjenforening med Arsenal-stjernen Mesut Özil. Det melder Mirror. Tyskeren har blitt koblet vekk fra London-klubben en god stund nå, og portugiseren skal være interessert.

Den elegante midtbanespilleren spilte under Mourinhos ledelse i Real Madrid. Den nåværende United-sjefen er mannen som tyskeren til hovedstadsklubben.

Kontrakten hans med Arsenal går ut neste sommer, og dette håper Mourinho å utnytte i år.

Lørdag 8. april:

21.50: Andrea Belotti har vært en liten sensasjon i italiensk fotball denne sesongen, og talentet scorer på bestilling for Torino. Så langt har det blitt 25 mål for klubb, og tre for landslag. Ikke dårlig uttelling, med tanke på at Torino ligger på 10. plass i Serie-A.

Slikt blir det overgangsrykter av, og Belotti skal være på ønskelisten til flere store klubber i Europa. Dette er så klart Torinos trener Sinisa Mihajlovic smertefullt klar over, og erkjenner at hvis noen betaler utkjøpsklausulen til Belotti, er det lite klubben kan gjøre.

– Jeg tror han ønsker å bli, men det er mange faktorer som spiller inn her. Hvis noen skulle betale den fulle summen, så er det fint lite vi får gjort med det, sa Mihajlovic i følge MEN.

17.25: I skrivende stund spiller Antoine Griezmann kamp mot storebror Real Madrid, og den talentfulle franskmannen har rukket å vise frem litt av reportoaret sitt allerede. Da skulle det virkelig bare mangle at vi nevner han her, igjen, i ryktebørsen.

Klubbpresidenten i Atletico Madrid, Enrico Cerezo, har nemlig også uttalt seg om superspissens fremtid.

– De beste spillerne i verden kan så klart spille akkurat hvor de vil, men for nå har vi bare spillere her som ønsker å spille for klubben. Vi gjør det bra i Champions League, vi ender høyt på tabellen hver sesong, vi har en fantastisk ny stadion og en fanbase utenom det vanlige. Vi har alt en spiller kan ønske seg, sa Cerezo ifølge MEN.

Så gjenstår det å se om klubbpresidenten snakker på vegne av Griezmann, eller om dette bare er nok en uttalelse for å holde spillet i gang. Det vi vet for sikkert er at siste ord ikke er sagt i denne overgangssagaen.

Fredag 7. april:

16.00: Den spanske fotballkjenneren Guillem Balague har sagt at United og Liverpool ønsker Real Madrids James Rodriguez, og at en overgangssum på 35 millioner euro kan være nok til å få kloa i ham. Colombianeren har kun startet åtte ligakamper for Real denne sesongen.

07.10: Leicesters midtbanespiller Wilfred Ndidi skal være klar til å be klubben om en overgang vekk hvis United virkelig vil ha ham. Det er spillerens agent som sier dette til et nigeriansk nettsted, ifølge Daily Star.

07.05: United skal ha vært en av klubbene som speidet på spillere da Benfica og Estoril møttes i den portugisiske cupen onsdag kveld. Det spekuleres – igjen – at United tittet på svenske Victor Lindeløf.

07.00: United-legende Bryan Robson har fortalt The Sun at han gjerne ser Arsenals Alexis Sanches som 7er i United.

Torsdag 6. april:

20.30: Griezmann har uttalt seg igjen på spørsmål om hvor fremtiden hans ligger.

20.10: Det nærmer seg sommeren og overganger, og United er fortsatt med i kampen om Antoine Griezmann. Nå skriver en fransk journalist og et fransk nettsted at det er opprettet kontakt med representantene hans.

19.10: BEKREFTET: Jesse Lingard har skrevet under på ny kontrakt. Les vår sak om det her.

16.10: Jesse Lingard nærmer seg visstnok en ny United-kontrakt, og en ukelønn på 100.000 pund. Sky Sports´Jim White melder faktisk på twitter at det er enighet om avtalen, selv om klubben ikke har meldt noe foreløpig. Lingards nåværende kontrakt går ut i 2018. James Ducker i The Telegraph skriver at beløpet i den nye kontrakten skal være på om lag 75.000 pund.

08.00: Anvendelige Daily Blind skal være aktuell for gamleklubben Ajax. Overskriften i The Sun kan tyde på at en overgang er nært forestående, noe det på ingen måte er dekning for i teksten. Ajax har derimot planer om å forhøre seg om nederlenderen er tilgjengelig, kommer det frem i artikkelen. Blind har ikke klart å spille seg inn på førstelaget til Mourinho og har ett år igjen av kontrakten.

07.50: Sagaen om David de Gea fortsetter – i alle fall om vi skal tro Independent. Avisen hevder at Real Madrid ennå ikke har gitt opp kampen om sisteskansen og mener å vite at spanjolene må ut med 66 millioner pund for De Gea, all den tid det ikke finnes noen utkjøpsklausul i kontrakten. United skal på sin side lete etter en erstatter i Italia. De Gea var som kjent på vei til Real Madrid i 2015 før overgangen havarerte på overgangsvinduets siste dag. Keeperen forlenget i stedet med United med en avtale mange mente inneholdt en utkjøpsklausul.

07.40: Blir Michael Carrick værende på Old Trafford likevel? 35-åringens kontrakt går ut i sommer og foreløpig er det lite som har tydet på at midtbaneveteranen blir med videre. Onsdag kveld meldte derimot Daily Mail at partene har gått i samtaler for å forhandle frem en ny avtale. Carrick skal ha imponert manager Mourinho og vil ifølge den britiske avisen bli tilbudt en ettårskontrakt.

07.30: Den spanske avisen Don Balon skriver at Robert Lewandowski er José Mourinhos prioriterte førstevalg dersom Zlatan Ibrahimovic ikke fortsetter karrieren i Manchester United. En eventuell overgang avhenger imidlertid av at United kvalifiserer seg til Champions League, heter det i artikkelen gjengitt av Daily Express. Den polske 28-åringen har scoret 24 mål for Bayern München denne sesongen.

I en annen artikkel melder for øvrig Don Balon at United-aktuelle James Rodriquez skal gi beskjed til ledelsen i Real Madrid om at han ønsker seg til Old Trafford.

Onsdag 5. april:

17.30: Har José Mourinho kastet seg inn i kampen om Alexis Sanchez? Ja, hvis vi skal tro chilenske El Show de Prensafútbol (eventuelt på engelsk hos Sport Witness), så er det akkurat det han har gjort.

I det som skal ha vært en lettbeint samtale mellom journalister på direktesendt radio, ble det til og med hevdet at Mourinho allerede har ringt Sanchez for å melde sin interesse.

Chelsea skal være klubben som per nå er i førersetet, men United og City følger med på situasjonen.

08.30: Etter å ha gikk ham det glatte lag på pressekonferansen etter West Brom-kampen fikk Luke Shaw muligheten til å overbevise José Mourinho da han kom inn mot Everton. Likevel er The Sun ganske sikre på Shaw vil bort fra United og et gjensyn med gamlesjefen Mauricio Pochettino skal være det Shaw ønsker mest av alt. 

Tirsdag 4. april:

09.30: The Mirror vil ha det til at José Mourinho og hans nærmeste medarbeidere er så imponert over Celtics venstreback Kieran Tierney at det nå forberedes et bud på £10 millioner i et forsøk på å friste Celtic til å selge.
United-toppene har fulgt 19-åringen i lengre tid, og det påstås at de, i tillegg til det de har sett av ham på fotballbanen, også skal ha latt seg imponere over hans disiplinerte livsstil.
Selv skal den unge forsvarsspilleren være lysten på en overgang.

07.55: Dersom situasjonen skulle oppstå, at David De Gea drar til Real Madrid i sommer, vil han ifølge Manchester Evening News bli forsøkt erstattet med Jan Oblak.
Den 24 år gamle sloveneren, som forrige sesong ble kåret til La Ligas beste keeper, er for tiden hjemmehørende i De Geas gamle klubb, Atlético. Han påstås å ikke ville ha noe imot en overgang til Premier League.

07.45: Zlatan forlater United til fordel for LA Galaxy? Ja, hevder Fox Deportes, USAs første spanskspråklige sportskringkaster på nett (ifølge dem selv). I et forsøk på å gjøre det hele mest mulig troverdig, legger de også ut et bilde av svensken i LA Galaxy-trøye, med følgende tekst vedlagt: «MLSs nye stjerne.»
Vi understreker: Meldingen er (i hvert fall inntil videre) kun å regne som et rykte.

Mandag 3. april:

12.15: The Telegraphs James Ducker mener at José Mourinhos åpenlyse misnøye med Luke Shaw varsler at United vil lytte til sommerbud på den 21-år gamle forsvarsspilleren.

07.35: Vi åpner uken med en sak fra Turkish Football, som skriver at Manchester United har hatt speidere i aksjon for å følge Besiktas’ innleide Benfica-spiller Anderson Talisca.
Det hevdes at José Mourinho har vært en beundrer av den 23 år gamle brasilianeren helt siden 2014, og at United vurderer å utløse utkjøpsklausulen i den offensive midtbanespillerens kontrakt.
Men, selv om klubben skulle innfri kravet på £24 millioner, vil ikke det nødvendigvis være nok til å bringe Talisca til Old Trafford. 23-åringen har nemlig fortsatt til gode å spille A-landskamper for sitt hjemland, og da kan det bli vanskelig å overbevise britiske myndigheter om at han oppfyller betingelsene som kreves for å gi ham arbeidstillatelse på øyriket.

Powered by Labrador CMS