– Tilbake neste uke

José Mourinho holdt ny «klage-tale» på sin pressekonferanse, og ga også en oppdatering på skadesituasjonen til Bailly og Pogba.

Publisert Sist oppdatert

Mourinho kunne i andre del av fredagens pressekonferanse bekrefte at han har samme tropp tilgjengelig mot Huddersfield som han hadde mot Benfica.

Det betyr ingen Paul Pogba på John Smith’s Stadium.

– Jeg har ingen anelse, svarte Mourinho på spørsmål om når franskmannen kan være tilbake.

– Dersom du spør om han kan spille mot Tottenham i neste uke, har jeg ikke et svar. Jeg sier ikke at han ikke gjør det, for dersom det skjer, vil dere si at jeg lyver. Jeg vet rett og slett ikke.

– Jeg regner med at Eric Bailly er tilbake i neste uke. Med Fellaini og Pogba vet jeg ikke.

SKADET: Paul Pogba skadet seg i Champions League-kampen mot Basel på Old Trafford.

Pogba befinner seg for tiden ikke i Manchester, men i Florida.

På pressekonferansen forklarte Mourinho at sjefslege Steve McNally har ansvaret for Pogba, og at han selv ikke vet hvorfor 24-åringen er i USA.

LES OGSÅ: Hvor var Henrikh Mkhitaryan?

Ordkrig med Conte

Den siste uken har José Mourinho og Antonio Conte kommunisert via britiske medier etter at Conte ble konfrontert med Mourinhos uttalelse om at andre managere stadig vekk klager på lagets skadesituasjon.

– Jeg synes han skal tenke på sitt eget lag og begynne med å se på seg selv, var Contes kommentar etter Chelseas Champions League-oppgjør mot Roma.

På fredagens pressekonferanse før kampen mot Huddersfield, ble Mourinho spurt om italienerens kommentar, noe som utløste en ny «tale» om offentlig klaging fra portugiseren.

– Jeg snakker ikke til ham (Conte), og jeg vet ikke hvorfor han snakker til meg, men det er ikke et problem, sa Mourinho.

– Det er kanskje ikke hans feil. Kanskje er det journalistene som har formidlet feil budskap. Jeg vet hva jeg sa etter kampen (mot Benfica), noe som er omtrent det samme jeg har sagt her i dag. Det er realiteten.

Andre managere har rett når de sier at jeg klager på terminlisten hele tiden, men ingen kan si at jeg klager på skader.

– Det er mange managere i verden som ønsker å snakke om skader og foretrekker å finne unnskyldninger for en potensiell nedtur basert på skader. Vi har hatt mange skader, og i forrige sesong var Zlatan (Ibrahimovic) enda viktigere for oss fordi vi ikke hadde (Romelu) Lukaku.

I EN ALDRI SÅ LITEN ORDKRIG: Antonio Conte og José Mourinho.

– Vår filosofi er at vi ikke klager. Jeg klager om andre ting, som terminlisten og mangel på hvile. Jeg klager fordi vi må spille på en lørdag etter at vi spilte på en onsdag og burde spilt på søndag. Jeg klager om alt dette hele tiden, men ikke om skader. Andre managere har rett når de sier at jeg klager på terminlisten hele tiden, men ingen kan si at jeg klager på skader.

– Jeg forsøker alltid å snakke om mulighetene det skaper for de andre spillerne. Ville Scott McTominay fått sin Champions League-debut hvis vi hadde (Michael) Carrick, (Paul) Pogba og (Marouane) Fellaini tilgjengelig? Nei, da ville han ikke engang vært på benken. Det var en mulighet for en unggutt.

LES OGSÅ: – Rashford er kampklar

MØTTE PRESSEN: José Mourinho under fredagens pressekonferanse før kampen mot Huddersfield.

Nytt Conte-svar

– Mener du at du får mer kritikk enn andre?

– Det tror jeg er min egen feil, for folk er vant til at mine lag oppnår gode resultater og vinner titler. Andre har kanskje mer tid enn det jeg har. Andre har en annen standard enn det jeg har, og det er ikke et problem for meg. Vi kommer selvfølgelig til å tape kamper, og jeg kan se for meg at vi kommer til å få enda mer kritikk enn vi gjør nå. Men helt ærlig, det er ikke et problem.

Jeg synes dette er en tåpelig sak. Det er morsomt at dere er så interessert i dette!

– Er det motiverende for deg?

– Nei, det er ikke en motivasjon. Jeg endrer ikke mening. Vi jobber hardt, gjør så godt vi kan og forsøker å oppnå best mulig resultater.

– Med tanke på forrige kamp, vil jeg gjerne vite når United sist vant to strake Champions League-kamper på rad og sto med ni poeng på de tre første kampene. Vi gjør det bra.

– Tror du det handler om sjalusi fra andre?

– Jeg bryr meg ikke om hva det handler om.

Conte avfeide også debatten på sin pressekonferanse fredag.

– Jeg synes dette er en tåpelig sak. Det er morsomt at dere er så interessert i dette! Det overrasker meg, sa Chelsea-manageren.

PS! For ordens skyld kan vi opplyse at forrige gang Manchester United vant to strake bortekamper i Champions League og hadde ni poeng etter de tre første rundene var i Sir Alex Fergusons avskjedssesong i 2012.

PREVIEW: Taper «aldri» mot nyopprykkede lag

FULL POTT: Robin van Persie, Michael Carrick og Shinji Kagawa kunne juble for borteseirer og avansement i Champions League i 2012.
Powered by Labrador CMS