– Nå kan vi kjempe om gullet

HISTORISK TIRSDAG: Så feil kunne man ta for 30 år siden.

Publisert Sist oppdatert

Vi vant serien i 1967.

Så fulgte en altfor lang rekke år uten det viktigste trofeet.

I 1981 trodde imidlertid Ron Atkinson at han hadde fått på plass det som trengtes. Bryan Robson ble hentet for 1,5 millioner pund – britisk overgangsrekord. Nå skulle United kjempe om gullet.

Denne uka er det, som united.no skrev om mandag, 30 år siden overgangen gikk i boks. Vi har sett på hva Manchester Evening News skrev da overgangen var i boks.

Robson: Reds get all-clar to sign him

Endelig er det over, og Bryan Robson er i ferd med å skrive under for Manchester United.

West Bromwich Albion aksepterte omsider en overgang som gjør Bryan Robson til Storbritannias dyreste. Det ble klart etter et tre timer langt styremøte i ettermiddag.

De to managerne ble enige om en pakke på 2,4 millioner pund for Robson og Remi Moses, men det hele måtte så godkjennes av WBA-styret.

Overgangen ble så satt litt på vent siden deler av styret mente at summen fortsatt ikke var høy nok, spesielt hvis den skulle betales i avdrag – som United ønsker. Til slutt aksepterte de imidlertid summen som gir WBA to millioner pund, og som totalt vil koste United 2,4 millioner pund.

Det var imidlertid liten tid for Robson til å diskutere sin personlige avtale. Deadlinen for å registrere ham var nemlig bare én time etter at han ankom Manchester.

Da var det enklere med Moses. Han er allerede klar for United – siden det var meningen at et overgangsråd (tribunal) skulle bestemme overgangssummen for ham neste uke.

Det var trolig likevel Moses-overgangen som fikk WBA-styret til å ombestemme seg. De fryktet nemlig at hvis de ventet til neste uke, så ville de kun få halvparten av de 750.000 pundene de priset Moses til.

Ved å akseptere Uniteds dobbelpakke har de sikret seg mer penger enn de kanskje ellers ville fått. Overgangsrådet kunne nemlig senket prisen på Moses, og et salg av Robson alene kunne også gitt mindre.

Bryan brings title touch!

Ron Atkinson (bildet til høyre) har endelig fått napp….og nå er Manchester United klare til å kjempe om tittelen.

Old Trafford-manageren mener at Bryan Robson er spilleren som gjør United til tittelkandidater.

– Jeg mener at vi nå kan kjempe seriøst om tittelen, sa en lykkelig Atkinson etter at han fullførte kjøpet av Robson.

– Bryan Robson er spilleren jeg ønsket her fra øyeblikket jeg tok over. Så fort jeg så de andre spillerne, visste jeg at han var spilleren som kunne gjøre et godt lag til et fantastisk et. Han er perfekt for Manchester United. Han er som skapt for klubben, og kommer til å elske å være her.

– Vi anser ham for å være en spiller som kan ta kontroll over kamper og få ting til å skje. Jeg rangerer ham som den beste i Storbritannia, og selv om vi har betalt mye så mener jeg at vi har gjort en god handel.

– Vi har signert ham på en lang avtale – noe annet ville jeg ikke gjort etter en så høy overgangssum – og han kan spille for United i ti år til.

Robson trente med sine nye lagkamerater på The Cliff i dag morges, før han skrev under på avtalen i ettermiddag. Han kommer til å debutere i onsdagens ligacupkamp mot Tottenham på White Hart Lane, og den første ligakampen blir derbyet på Maine Road om en uke.

Robson selv var opptatt av å vise at han var verdt pengene.

– Jeg har åtte år bak meg i WBA, og jeg vil alltid være takknemlig overfor dem for at det var der karrieren min kom i gang. Jeg følte imidlertid i sommer at jeg har kommet så langt som mulig er med dem. Jeg ville til en større klubb, og det er ingen større enn United. Derfor er dette en perfekt overgang.

– Det har vært et stort press på meg de siste ukene, etter at jeg gjorde ønskene mine kjent, og jeg er glad for at det hele nå er over. Jeg tror dette vil vise seg lønnsomt for United – selv om jeg er klar over at det er opp til meg å vise det.

– Ron Atkinson har vist stor tillit til meg siden han gjør meg til den dyreste spilleren innen fotballen, men størrelsen på overgangssummen bekymrer ikke. Det er ikke jeg som har satt den. Jeg vil imidlertid forsøke å vise at jeg er verdt de pengene. Jeg vil ikke skuffe manageren eller fansen.

Det er imidlertid verdt å merke seg at United måtte vente ytterligere 11 år på sitt neste seriegull, og at Robson selv kun fikk med seg gullene i 1992/93 og 93/94 etter en United-karriere som spiller fra 1981 til 1994.

Hvordan gikk det i de nevnte kampene?

United vant 5-0 hjemme mot Wolverhampton da Robson ble presentert i pausen.

United tapte 0-1 borte for Tottenham i ligacupen.

Og United spilte 0-0 borte mot Manchester City i Robsons første seriekamp.

Robson er nå ambassadør for United, og vi har et ferskt intervju med United-legenden i neste nummer av medlemsmagasinet United-Supporteren.

Er du ikke medlem, kan du bli det for en billig penge her.

Powered by Labrador CMS