Solidaritet med Hillsborough-ofrene

Supporterklubben oppfordrer til solidaritet med Liverpool-supporterne i forbindelse med Hillsborough-markeringen søndag.

Publisert Sist oppdatert

Liverpool Football Club er og vil være Uniteds fremste rival. Det er få kamper det føles verre å tape, og ingen det føles bedre å vinne. Rivaleriet mellom United og Liverpool er helt unikt, og noe som skal ivaretas. Når de to mestvinnende klubbene i engelsk fotball møtes skal det være høy temperatur – både på og utenfor banen.

Historien til både United og Liverpool handler mest av alt om stor sportslig suksess, og kniving om å være den ledende, og største, klubben i engelsk fotball. Begge klubber har imidlertid noen svært mørke dager i historiebøkene. München-ulykken 6. februar 1958 vil for alltid være en blytung dag for Manchester United. Tilsvarende er Hillsborough-tragedien 15. april 1989 en dato som aldri vil bli glemt i Liverpool og Liverpool Football Club.

Tidligere denne måneden presenterte Hillsborough Independent Panel sannheten om hva som virkelig skjedde i Sheffield 15. april 1989. Det var politisvikt og sikkerhetsmangler, ikke supporternes oppførsel, som var årsaken til at 96 Liverpool-supportere mistet livet. For pårørende og de som var til stede på Hillsborough er dette en oppreisning man har ventet på i 23 år.

Søndag ettermiddag skal Liverpool minnes sine tapte på Anfield. Supporterklubben vil i den forbindelse oppfordre våre medlemmer til å vise solidaritet med de pårørende og overlevende, og respekt for ofrene på Hillsborough. Rapporten fra Hillsborough Independent Panel var tydelig på hvor tilfeldig det var at Liverpool ble rammet. Hillsborough-tragedien kunne rammet hvem som helst, den kunne rammet oss.

I mange år har supportere av begge klubber sunget sanger om München og Hillsborough for å hisse hverandre opp under kamp. Det er meningsløst å diskutere hvem som er verst, eller hvem som startet, men det er supporterklubbens syn at rivaleriet kan og bør dyrkes på andre måter.

Supporterklubben støtter derfor Sir Alex Ferguson når han nå oppfordrer Uniteds supportere til å «vise at vi er verdens beste fans» ved «å stå sammen med Liverpool når de på søndag minner sine tap, og gi vår anerkjennelse til supporternes kamp for rettferdighet».

Signert:
Bård Skaar Viken (Leder – Manchester United Supporters Club Scandinavia)
Powered by Labrador CMS