– Vil ha 400.000 pund i uka…

Er han verdt 132 millioner pund frem til 2021?

Publisert Sist oppdatert

Så langt har det vært et stille januar-vindu for Manchester United.

Vi har (som alltid) vært linket til en drøss av spillere, kanskje spesielt PSGs Lucas Moura.

Torsdag formiddag kom det dog oppsiktsvekkende nyheter fra seriøse aktører.

Di Marzio og The Guardian skrev begge at United skal ha kastet seg inn i kampen om Arsenals Alexis Sanchez – som lenge har vært omtalt som «klar» for Pep Guardiola og Manchester City.

Her kan du se vurderingen til ansvarlig redaktør Dag Langerød rundt Sanchez-ryktene.

Uten kontrakt

Den 29 år gamle chileneren står uten kontrakt i Arsenal til sommeren, men London-klubben krever ifølge Daily Mirror likevel 35 millioner pund for å selge ham nå i januar.

Det har Manchester City nektet å betale.

Sanchez krever nemlig også en ukelønn på 400.000 pund i tre og et halvt år, i tillegg til 15 millioner pund bare for å bytte klubb.

Kombinasjonen av overgangssummen, ukelønna og den sign-on-feen er noe City steiler ved. De synes 20 millioner i overgangssum, og en ukelønn på 300.000 pund får holde.

Ifølge avisa er det derfor Jose Mourinho kanskje kan kuppe avtalen.

Fordi United kan innfri ønsket til både Arsenal og Sanchez.

Skulle Sanchez og Arsenal få alt Daily Mirror skriver, så vil han koste kjøpende klubb 72,8 millioner pund i lønn frem til sommeren 2021, i tillegg til overgangssummen og sign-on-feet. Totalt vil da være snakk om 132 millioner pund på tre og et halvt år.

Micki i bytte?

Zlatan Ibrahimovic tjente i fjor cirka 370.000 pund i uka, så United har vist at de kan betjene lønninger på det nivået Sanchez ønsker.

Og butikken Manchester United går som det griner – selv om Glazers har tatt ut milliarder gjennom sitt eierskap.

José Mourinho skal ifølge rapportene også ha kontaktet Arsene Wenger direkte – og skal ha tilbudt Henrikh Mkhitaryan som en del av avtalen. Dette er en spiller Wenger skal ønske seg, skriver kildene, og noe som selvsagt vil kunne påvirke overgangssummen.

José Mourinho skal ha fortalt Arsene Wenger at han kan få Mkhitaryan, hvis Sanchez kommer andre veien.

Arsenal har heller ikke spilt Champions League-fotball denne sesongen, noe som betyr at Sanchez er tilgjengelig for europeisk spill for den klubben han ender opp i.

Sanchez skal visstnok, igjen ifølge ubekreftede rapporter, allerede være enige med City om de personlige betingelsene, men United tilbyr Arsenal noen millioner ekstra i overgangssum.

Og kan altså kanskje også gi Sanchez enda mer i ukelønn.

Så hører det med til saken at Alexis Sanchez og Pep Guardiola tidligere har jobbet med hverandre i Barcelona, og det er ikke utenkelig at chileneren ønsker seg en gjenforening med sin tidligere trener.

 

Powered by Labrador CMS