– Sanchez kommer, uavhengig av Micki

Vanskelig å ha oversikt? Her er alt torsdagen fortalte oss.

Publisert Sist oppdatert

Det var mange rykter, men også noe håndfast å ta med seg torsdag angående utviklingen av Alexis Sanchez’ mulige overgang til United.

Torsdag kveld meldte en chilensk journalist utplassert i Manchester at Sanchez kom til å reise til Manchester for en legesjekk torsdag kveld – og at overgangen kom til å gå i orden uansett – også om Mkhitaryans forhandlinger med Arsenal går i vasken.

 

Tidligere torsdag, klokka 18, oppsummerte united.no med følgende, som det viktigste fra Sanchez-sagaen i løpet av dagen.

Det håndfaste:

* Arsene Wenger bekreftet torsdag på sin pressekonferanse at forhandlingene var kommet langt. Les saken her. 

* Men spillerne ble begge torsdag avfotografert på sine respektive treninger, Mkhitaryan hos United og Sanchez hos Arsenal.

 Resten er ubekreftede spekulasjoner
fra ulike journalister:

 * Fra Chile ble det tidlig rapportert at familie og venner av Sanchez var på vei til England, for å overvære selve overgangen. Noe senere ble det så meldt at de var i Manchester. Det hevdes også at et fly står klart til å frakte Sanchez, broren og agenten til Manchester og deretter Mkhitaryan tilbake til London, hvis det blir enighet.

* Sanchez måtte forresten trene med Arsenals nest beste torsdag, han fikk altså ikke trene med førstelaget.

 * I England skrev The Guardian ganske så tidlig at spillernes nye kontrakter i overgangs-sagaen var i ferd med å underskrives, noe som kunne tyde på at alt allerede torsdag offentliggjøres. Noe av det samme ble nevnt at journalistene Fabrizio Romano og Gianluca di Marzio, som tidlig var på ballen i denne overgangen.

 Samtidig har man nå siden onsdag ventet på en endelig avklaring, så det er kanskje greit å ikke tro altfor mye om en avklaring – før den faktisk skjer.

 * Selve avtalen er det også umulig å si noe om sikkert om. Tidligere har det vært snakket om Sanchez til United og Micki og penger til Arsenal. Så ble det til et rent bytte onsdag, bare for at det torsdag skrives litt om at Arsenal nå krever Mkhitaryan og ti millioner pund for Sanchez.

*** Her kan du lese mer detaljert om hvem som har meldt hva siden onsdag.

* Det nevnes en mulig kontraktslengde på 4,5 år for Sanchez, men lønna spriker. Det meste som er nevnt er 450.000 pund, noe vil gjøre Sanchez til Uniteds klart best betalte spiller.

Så skal det legges til at den summen inkluderer det som gjerne blir omtalt som image-rights – altså betaling for at United kan bruke navn, ansikt, og alt. Trolig vil selve lønna ligge på om lag 350.000 pund – noe lavere enn det Zlatan Ibrahimovic fikk forrige sesong.

 * Totalt, ifølge The Telegraph, vil avtalen likevel over 4,5 år koste United 180 millioner pund, når man inkluderer alt av lønn, agent-honorar etc.

* Jose Mourinho skal være svært interessert i å ha Sanchez klar allerede til lørdagens kamp mot Burnley, men i så fall må 29-åringen registreres som United-spiller innen lunsjtid fredag. Det skal, ifølge Mirror, være usikkert om klubbene rekker det.

* Arsenal forhandler altså med Henrikh Mkhitaryan, der kravet fra armeneren skal være at han blir klubbens best betalte spiller.

* Samtidig ble det torsdag kveld rapportert at Arsenal var enig med Borussia Dortmund om en overgang for spissen Aubameyang. Arsenal ser altså ut til å ende med Mkhitaryan og Aubameyang, mens de har mistet Walcott og Sanchez i dette overgangsvinduet.

Powered by Labrador CMS