– Vi fulgte Micki

Ifølge Rene Meulensteen var Henrikh Mkhitaryan i Uniteds søkelys allerede for mange år siden.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds tidligere førstelagstrener hevder i et intervju med talkSPORTs radioprogram Alan Brazil Sports Breakfast, at Mkhitaryan var på Sir Alex Fergusons radar allerede i 2011. Armeneren spilte den gang for ukrainske Shakhtar Donetsk, men ble ikke vurdert som moden nok for en overgang til Premier League.

HENRIKH MKHITARYAN – i aksjon for Shakhtar Donetsk.
HENRIKH MKHITARYAN – i aksjon for Shakhtar Donetsk.

– Det var før han gikk til Dortmund, sier Meulensteen, og legger til at han husker navnet hans veldig godt.

– Etter min mening er han en typisk Man United-spiller. Han er rask,  han er kreativ, han har assists i seg, og han har scoringer i seg. Den gangen følte vi imidlertid at han ikke var riktig klar. Jeg er veldig, veldig glad for at han nå har funnet seg til rette og presterer opp mot sitt beste, sier Rene Meulensteen, som fulgte Sir Alex Ferguson ut av stadionportene i 2013.

Ledig for oppdrag

Siden den gang har den 52 år gamle nederlenderen forsøkt seg både her og der, og med vekslende hell. I en kort periode var han manager i Fulham, før han i 2014 dro til USA som rådgiver for MLS-klubben Philadelphia Union.

I august i fjor endte han så opp som manager i israelske Maccabi Haifa, men det engasjementet tok slutt for vel en uke siden.

– Vi ble ikke enige om veien videre, og nå er jeg tilbake i England, sier Meulensteen i radiointervjuet, som du her kan høre i sin helhet.

Powered by Labrador CMS