interttt

Kanskje blir det disse tre vi må stole på

Publisert Sist oppdatert

Hva er viktigst på tampen av denne sesongen?

Når United.no snakker med flere United-supportere som er fra eller bor i Manchester så overrasker svaret kanskje bittelitt. Hvis de blir tvunget til å velge svarer mange at det er viktigere at Manchester City ikke vinner The Treble enn at United selv klarer topp-4.

Så stort er ønsket å forbli det eneste engelske laget som har vunnet trippelen.

Så stort er ønsket om å slippe å se naboer, kolleger og bekjente kunne feire for seier i Premier League, FA-cupen og Champions League, akkurat slik United selv kunne gjøre det i 1999.

City spilte seg onsdag frem til Champions League-finalen, etter seier mot Real Madrid.

Siden Arsenal har sviktet i sesonginnspurten i Premier League så føles det nå som om det kun er to lag igjen som kan stanse Treble-suksessen deres. City trenger nemlig kun tre poeng fra en hjemmekamp mot Chelsea og bortekamper mot Brighton og Brentford for å vinne ligaen.

United er selvsagt det ene laget som kan ødelegge for City ved å slå Pep Guardiolas lag i FA-cupfinalen på Wembley 3. juni.

Hvis ikke det går så vil Champions League-finalen avgjøre.

Der skal City møte italienske Inter 10. juni – et Inter som har tre tidligere United-spillere på laget.

Matteo Darmian (33) hadde fire sesonger med kamper for United, vant også Europa League under José Mourinho, men har nå stort sett vært fast også for Inter. Han startet tirsdagens semifinale, og har også startet alle andre knockoutkamper for Inter de siste månedene.

Det samme gjelder Henrikh Mkhitaryan (34), som også scoret i den første Champions League-semifinalen, akkurat som han scoret da United vant Europa League-finalen mot Ajax med Mourinho.

Romelu Lukaku (30) har nå blitt henvist til en benkerolle i Inter, siden Lautaro Martinez og Edin Dzeko foretrekkes, men han har samtidig kommet innpå i alle knockoutkampene i Champions League, og kanskje kan det være Lukaku som senker City i Champions League-finalen, hvis våre lyseblå naboer kommer dit.

La oss imidlertid håpe at United selv stopper City 3. juni, i stedet for eventuelt å skulle lide oss gjennom en Champions League-finale uka etter.

Powered by Labrador CMS