Berg skryter av stopperduo

– Både Michael Keane og Tom Thorpe kan klare det, sier Henning Berg om stoppertalentenes sjanser i United.

Publisert Sist oppdatert

Michael Keane har hatt en svært god sesong som lånesoldat i Leicester til tross for at han overraskende nok ble vraket til U20-VM. Etter oppholdet i Leicester rakk han å spille finale med Warren Joyces U21-lag mot Tottenham.

Etter en svak førsteomgang hvor 20-åringen slet med å temme Spurs-spiss Harry Kane, tok stopperen seg opp etter pause og var særdeles solid i en andreomgang hvor

United til slutt gikk av med en 3-2 seier etter å ha ligget under med to mål.

Blant publikum på Old Trafford satt blant andre enn imponert Henning Berg.

– Noen ganger kan det være vanskelig å vurdere midtstoppere over bare én eller to kamper fordi det kommer an på hva slags angripere de møter. Men Keane stod overfor en tøff utfordring og løste den godt, sier Berg til Manchester Evening News.

– De spilte mot gode angripere. Harry Kane er spesielt en svært god spiller.

Med seg i midtforsvaret hadde Keane reservelagskaptein Tom Thorpe som til motsetning til Keane ble funnet verdig en plass i Englands U20-tropp. Berg tror United har to stopperspirer som begge kan kjempe seg til en plass på førstelaget i fremtiden.

– Både Keane og Thorpe har definitivt en sjanse. Det er ingen tvil om det, sier Berg som ser for seg at ungguttene skal ut på nye utlån neste år.

– De er komfortable både defensivt og med ballen i beina og de har de riktige holdningene. Det er så viktig når du spiller for United, sier Berg.

– Det er mange spillere som har ferdighetene, men som ikke har mentaliteten. Du må ha begge deler for å spille for United.

Hva Moyes vil gjøre med den lovende stopperduoen er usikkert, men Berg ser for seg at utlån kan gagne både Keane og Thorpe.

– Det er vanskelig å gå rett fra juniorlaget til førstelaget. Du må ha et eksepsjonelt talent og ha hele pakken.

– Hvis de kan få noen gode låneavtaler og kamperfaring på høyt nivå neste sesong har de to gode sjanser til å få gode karrierer og kanskje kjempe seg inn på United-laget.

Powered by Labrador CMS