Manchester United Pre-Season Training Session

The Sun: – United vil kompensere Harry Maguire

United-journalisten Neil Custis opplyser at Manchester United vil kompensere Harry Maguire som må godta et solid lønnskutt i West Ham.

Publisert Sist oppdatert

Harry Maguire er på vei bort fra Manchester United etter at United og West Ham ble enige om en overgangssum for den tidligere United-kapteinen.

Flere troverdige engelske medier, deriblant Sky Sports og The Athletic, meldte onsdag formiddag at West Ham har kommet til enighet med United om en overgangssum på £30 millioner.

Manchester United v Fulham FC - Premier League
NÆR EN OVERGANG: Harry Maguire er ventet å bli West Ham-spiller i løpet av kort tid. Klubbene er enige om en overgangssum for 30-åringen.

De personlige betingelsene er heller ikke ventet å bli et problem.

Harry Maguire må riktignok godta en solid lønnsreduksjon i West Ham, men The Suns United-journalist Neil Custis skriver at Manchester United vil kompensere Harry Maguire med rundt seks millioner pund. Det vil i så fall langt på vei dekke reduksjonen i Maguires ukelønn fra 190.000 til rundt 120.000 pund.

30-åringen har to år igjen av kontrakten med Manchester United.

Fabrizio Romano skrev onsdag ettermiddag at West Ham venter på å få formell autorisasjon til å starte forhandlingene med midtstopperen, og at United ønsker klarhet over detaljer i strukturen på betalingen fra London-klubben, selv om de altså er enige om en totalsum på £30 millioner.

Maguires tid på Old Trafford går imidlertid uansett mot en slutt, fire år etter at han ble hentet til klubben for £80 millioner i 2019 – da som verdens dyreste midtstopper.

Karrieren i United har imidlertid ikke gått som forventet, spesielt ikke de siste årene.

maguire
GÅR MOT ET FARVEL: Harry Maguire takker trolig snart for seg i Manchester United.

Forrige sesong ble det kun 16 Premier League-kamper – flere av dem etter å ha kommet inn fra benken.

Tidligere denne sommeren mistet han også kapteinsbindet til Bruno Fernandes.

Til tross for dette skal Maguire ha hatt et ønske om å bli værende i United og kjempe om plassen.

Engelsk landslagssjef Gareth Southgate har imidlertid gitt uttrykk for at Maguire trenger mer spilletid, noe som per nå er mer sannsynlig i en annen klubb.

Powered by Labrador CMS