England Men Training Session

Maguire om bombetrusselen: – Et sted går grensen

Harry Maguire aksepterer kritikken, men gjør det klinkende klart at det ikke skal gå utover familien.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med flere engelske medier snakker United-kapteinen åpenhjertig om bombetrusselen familien mottok i april, hvordan det opplevdes å bli buet på av England-fansen, og om Manchester Uniteds miserable sesong.

Maguire avslutter sin tøffeste sesong i karrieren med landskamper for England de kommende dagene.

Etter 0-4-tapet for Liverpool i april kom politiet i Cheshire hjem til familien Maguire for å undersøke eiendommen som følge av en bombetrussel.

– Et sted går grensen, sier Maguire.

– Vi er mennesker som alle andre, og jeg har en familie. Mange spør meg om det påvirker meg. Mentalt plager det meg ikke så mye, men når det kommer til bombetrusler handler det om familien.

Maguire har to døtre født i 2019 og 2020 sammen med kona Fern. Paret giftet seg i mai.

– Jeg er bare glad for at barna mine er så små at de ikke får med seg nyheter. Hadde de vært eldre, ville de lest om det og opplevd at det ble snakket om på skolen. Da påvirker det deg i større grad.

– Jeg har en rolle som gjør at jeg kommer til å få kritikk. Manchester United betalte mye for meg, og det er en av verdens høyst elskede og mest forhatte klubber.

– Vi vet at vi hele tiden evalueres, og jeg aksepterer kritikken vi får når vi slipper inn mål eller gjør feil.

Crystal Palace v Manchester United - Premier League
TRUET PÅ LIVET: Harry Maguire og familien mottok en bombetrussel i april.

Sjokkert av England-fansen

Rent sportslig toppet det seg i landskampen mot Elfenbenskysten på Wembley, da engelske supportere buet på Maguire både før og under oppgjøret.

Både Gareth Southgate og Ralf Rangnick ble sjokkert av engelskmennenes oppførsel.

– Jeg har opplevd store øyeblikk sammen med England-fansen, og jeg lar ikke en minoritet på 10-20 personer ødelegge forholdet mitt til dem, sier Maguire om episoden.

– Jeg ble sjokkert, og jeg kan ikke si at jeg ikke ble såret og sint. Jeg vet at familie og venner også reagerte, men mest av alt var jeg overrasket.

England Men Training Session
LANDSKAMPER: Harry Maguire avbildet på landslagstrening denne uka.

– Bare Ronaldo leverte

I Manchester er et av de store spørsmålene som skal besvares om Maguire beholder kapteinsbindet under klubbens nye manager.

Midtstopperen forteller at han ikke har snakket med Erik ten Hag ennå, og legger ikke skjul på at han setter en strek over 2021/22-sesongen.

– Selvtilliten var ikke der mot slutten av sesongen. Vi kan evaluere individuelle prestasjoner, men bortsett fra Cristiano Ronaldo var det ingen som leverte, sier Maguire.

– Men det er vanskelig å være et lag når det kollektive ikke er godt nok.

– Fotball er livet mitt, og jeg bryr meg om klubben. Å avslutte sesongen med sjetteplass i ligaen og rykte ut av alle cupene var skuffende.

Crystal Palace v Manchester United - Premier League
SKUFFENDE: Harry Maguire erkjenner at Uniteds sesong ikke levde opp til forventningene.
Powered by Labrador CMS