– Må bli bedre til å forsvare oss på dødballer

Publisert Sist oppdatert

Harry Maguire var med Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen før Leipzig-kampen.

United-kapteinen sa der at spillerne ikke engang har tenkt tanken om Europa League ennå, og nå ønsker han at United-spillerne skal vise litt av den samme karakterstyrken som har sørget for at en har klart å slå tilbake etter å ha havnet under i Premier League-bortekamper.

– Vi har vist karakterstyrke som har kommet tilbake etter å ha havnet under i bortekamper i Premier League, så vi trenger den karakterstyrken, gløden og selvtilliten i morgen når vi møter et veldig hjemmesterkt Leipzig. Men vi har stor tro på oss selv på at vi kan dra dit og få det resultatet vi trenger for å gå videre til sluttspillet, og det er det som er målet vårt.

Ole Gunnar Solskjær ga uttrykk for at han ikke var redd for hvordan United-spillerne ville takle denne viktige kampen, og det var heller ikke Maguire, som sammenlignet det med Leicester-seieren som avsluttet fjorårssesongen.

– Jeg kom til denne klubben for å spille i størst mulig kamper. Store spillere står frem i de største kampene, det har vi sett opp gjennom årene. Det ligner litt på Leicester-kampen [i siste serierunde] i fjorårssesongen hvor vi måtte dra for å ta poeng for å nå Champions League, og vi klarte det, så vi vil ta selvtillit derfra.

VANT SKJEBNEKAMP: United vant 2-0 borte mot Leicester i slutten av juli, i en kamp med et ganske likt utgangspunkt.

Maguire synes ikke United er så ustabile som noen skal ha det til, og mener også at United ikke har startet kampene i det siste så ille – med unntak av helgas kamp mot West Ham.

– En kan snakke om at vi havner under i Premier League og må komme tilbake, men bortsett fra West Ham-kampen – hvor vi ikke spilte godt nok i førsteomgangen – så har vi faktisk startet kampene ganske bra om en ser tilbake på kampene mot Southampton og Everton. Vi spilte godt i starten av kampene, men vi bare slapp inn altfor billige mål på dårlige tidspunkt. For eksempel mange dødballer, noe vi må bli bedre til å forsvare oss mot.

Maguire snakker om en spillergruppe med selvtillit, og comebackseierne bidrar nok også til at United ikke mister troen bare fordi at det andre laget har tatt ledelsen.

– Troen underveis på at vi kan vinne kamper er mye bedre enn da jeg først kom hit. Jeg har som forsvarsspiller tro på at vi alltid vil score mål og skape sjanser, for vi har så mye kvalitet i laget, og så mange målscorere.

Han sa videre, naturlig nok, at United-laget har troen på at det blir avansement.

– Uansett hvilke lag en plasserer i vår gruppe, så har vi forventninger om å gå videre. Vi går inn i alle kamper og forventer seier, slik tradisjonen er, det er slik det er i denne klubben.

– Vi som spillergruppe forventet avansement, og nå blir det avgjort i siste runde, og vi er i en god posisjon. Vi har selvtillit, og vi ser frem mot kampen.

GLEDER SEG TIL KAMP: Harry Maguire, her fra hjemmekampen mot Leipzig.
Powered by Labrador CMS