– Utrolig trist å miste ham. Han er bortimot komplett

Nyheten om at Harry Maguire signerte for Manchester United var en glede for mange. Men for andre var det en skuffelse å se ham forlate Leicester.

Publisert Sist oppdatert

– Med bare en uke igjen av overgangsvinduet så trodde jeg at vi kanskje skulle klare å beholde ham. Vi har også ting på gang. Derfor er jeg litt grinete for at han forsvant.

Det sier Per Arne Hansen fra Leicesters skandinaviske supporterklubb til united.no.

BILDET LEICESTER-FANSEN IKKE ØNSKET Å SE: Harry Maguire som United-spiller.

Han har fulgt Leicester i nærmere 50 år, og ble belønnet med det som egentlig var et umulig ligagull i mai 2016.

Etter det har revene bygget videre, og nå føler han at de har noe på gang, med nye eiere og Brendan Rodgers i managerstolen.

Harry Maguire kunne vært en viktig brikke i den videre fremgangen.

– Det har gått utrolig fort for ham.

– Jeg stusset jo egentlig på at vi betalte 17 millioner pund for ham for to år siden. Han var jo ikke spesielt profilert før det. Jeg hadde i alle fall ikke hørt så mye om han. Men han har tatt vanvittige steg, også etter at han kom inn på landslaget.

– Han er en klassespiller, som det er utrolig trist å miste. Han er bortimot komplett, sier Hansen.

Stabilt god

Han ramser opp hodestyrken i begge bokser, ro med ball, overblikk og villigheten til å avansere med ball fremover i banen som noen av 26-åringens styrker, mens det eneste minuset vel er tempoet.

– Men det er jo mye på grunn av størrelsen hans.

Han nevner også stabiliteten hans som en styrke.

– Det er svært få kamper hvor jeg har tenkt at «I dag var han dårlig». Jeg kommer til å savne ham.

I RØD DRAKT: Rødt står da veldig bra til mørkt hår, gjør det ikke?

Men selv uten Maguire i midtforsvaret så velger han en optimistisk inngang på sesongen.

– Leicester som klubb har jo tatt kvantesprang. For 7-8 år siden ville det ikke vært en sak en gang at en Leicester-spiller gikk til en storklubb, men nå er vi faktiske sure når det skjer.

– Så ser man jo prisene på erstatterne også. Bournemouth skal vel ha 75 millioner pund for Nathan Ake. Det er jo helt tullete, det er jo nesten så man mister lysten på alt, og det viser at pengene (vi fikk inn) ikke betyr så mye. Man må jo nesten bruke alt for å få på plass en erstatter, selv om jeg tror at vi kan ha erstattere også internt.

– Men nå skal vi jo møte dere om bare noen få kamper, og hvem vet – vi får se om Maguire skyter seg selv i foten med denne overgangen. Kanskje det blir Leicester som havner øverst på tabellen av oss to….

– Tror du virkelig på det eller sier du det for å provosere litt?

– Hehe. Begge deler.

– Jeg lever med en fru som er United-fan, og har allerede fastslått at Maguire ikke kler rødt. Det blir selvsagt vanskelig for lagene som normalt er utenfor topp 6 å komme seg inn der, men jeg føler at vi har et knallgodt lag, et lag som kan hevde seg, og om ikke annet kjempe om den siste Europa League-plassen, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS