mainoo3

– En helt utrolig opplevelse

Publisert Sist oppdatert

Det tok litt tid, men til slutt ble jobben gjort i ligacupkvartfinalen mot Charlton. United vant nemlig 3-0 – den åttende strake seieren i alle turneringer.

Etterpå snakket blant annet kaptein Harry Maguire og debutant Kobbie Mainoo med MUTV.

Kapteinen var litt frustrert over effektiviteten.

– En veldig deilig seier, og en veldig viktig seier. 1-0-målet var bra, men vi burde vært mer kliniske. Vi kom oss til så mange gode posisjoner, men den siste bevegelsen eller pasningen satt ikke. Til slutt ble det likevel en bra kveld, og hvis det er en ting disse turneringene handler om så er det jo å vinne kampene, sier han.

Det tok tid før United fikk satt 2-0-målet, som punkterte kampen, men Maguire følte ikke på nervøsiteten utpå banen.

– Utpå banen så føltes det komfortabelt, selv om jeg kan forstå at det for andre fremstod litt nervøst, med så mange supportere for dem som roper på alle situasjoner. Det ordnet seg imidlertid med Rashys to mål.

– Jeg har ikke sett ham i bedre målscorer-form enn han viser nå, men jeg har hele tiden visst hva han er kapabel til. Nå er det veldig tydelig at han er på et godt sted.

harrymag

Han ga også ros til debutant Kobbie Mainoo, som fikk sine første førstelagsminutter bare 17 år gammel.

– Han har vært veldig god på trening, og lærte nok mye av dette. Det var nok et stolt øyeblikk, sier Maguire.

Det innrømmet også Mainoo selv overfor MUTV.

– Dette var helt utrolig. Jeg har jo vært her i klubben hele livet, og familien min var også på tribunen. Det var litt sjokkerende å få vite at jeg skulle starte før i dag, men selv om beskjeden kom med noen sommerfugler i magen så måtte jeg bare gjøre jobben min.

– Så var det litt galskap å bytte med Casemiro, men det er en ære å se ham på trening og i kamp, sier Mainoo – som fort hadde spilt FA Youth Cup onsdag hvis han ikke hadde debutert mot Charlton.

Nå er United bare to semifinale-oppgjør fra finalen.

– Det har gått altfor lenge uten trofeer for denne klubben, både for supporterne, de ansatte og oss spillere, så vi må ta alle turneringer alvorlig. Forrige sesong var en katastrofe, så nå må vi bare jobbe hardt for å utvikle oss videre. Vi har jo fortsatt ikke kommet til kampene som avgjør hvor trofeene ender, sier Maguire.

Se høydepunktene fra kampen her:

Powered by Labrador CMS