Ryktesaker, uke 44

Alexis Sánchez’ gigantlønn får skylda for at United sliter med å reforhandle andre kontrakter.

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter


Søndag 4. november:

09.03: United møter store problemer i lønnsforhandlinger nå på grunn av Alexis Sánchez’ høye lønn, skriver Sunday Mirror.

Klubbens forsøk på å få Anthony Martial og David de Gea møter utfordringer nå fordi agentene bruker chilenerens lønn (£400 000 i uka, pluss £75 000 for hver kamp) som en målestokk i forhandlingene, ifølge avisa.

De Gea mener at £300 000 i uka ikke er urimelig med tanke på at han er ansett som verdens beste keeper. Han tjener nå £175 000 i uka.

Martial tjener £70 000 i uka, skriver avisa, og klubben er klare til å doble den lønna. Det har ikke United fått gjennomslag på foreløpig, og Martial skal ha avvist det siste kontraktstilbudet.

Saken er skrevet av Simon Mullock, som ikke er blant dem vi stoler mest på når det gjelder United-stoff.

Fredag 2. november:

20.30: Fredag kveld skriver VG om et dokument som avslører at flere toppklubber i Europa kan gå sammen og etablere en ny internasjonal liga med navnet «Super League» fra 2021-sesongen. Ett av de elleve lagene som er nevnt er Manchester United.

UEFA er ikke nevnt, noe som kan bety at ideen er å erstatte Champions League.

Avsløringene kommer som et resultat av at den tyske avisen Der Spiegel har mottatt mer enn 70 millioner spillerkontrakter, agentavtaler e-poster og regneark fra en hemmelig kilde. Materialet er delt videre med partnerne i medienettverket European Investigative Collaboration, der VG er med.

I dokumentet står det at målsettingen er«å maksimere antall kamper mellom europeiske toppklubber og dermed maksimere den globale rekkevidden, TV-publikummet og kommersialiseringen».

10.10: Manchester United skal ha startet jakten på David de Geas erstatter ettersom spanjolen vegrer seg fr å signere en ny avtale med United. Øverst på ønskelisten til United skal noe overraskende Brightons australske keeper Mathew Ryan befinne seg, melder The Sun.

Ryan har imponert stort etter overgangen fra Valencia i 2017, mens både Juventus og PSG begge skal være svært lystne på å hente De Gea.

Torsdag. 1. november:

21.00: James Robson i Standard skriver at Mourinho muligens vil gjøre et fremstøt Harry Maguire i Leicester i januar. Det har blitt sagt at Mourinho vil støttes i januar, men samtidig gjelder fortsatt det samme som var i sommer – at styret og ledelse kan legge ned veto mot managerens ønsker.

08.40: Aaron Ramsey forlater etter alle solemerker Arsenal etter denne sesongen, etter et brudd i kontraktsforhandlingene.

Nå skriver MEN at United er favoritter hos bookmakerne til å signere den walisiske midtbanespilleren gratis ved sesongslutt.

08.00: Onsdag kveld meldte Sky Sports at klubben planlegger fremtiden sin med José Mourinho, og at spillerkjøp allerede planlegges for januarvinduet og/eller sommeren.

ESPN skriver noe av det samme, men Rob Dawsons informasjon er at klubben ikke har noen problemer med å legge ned veto mot Mourinhos overgangsmål, hvis spillerne ikke passer inn i Uniteds langsiktige strategi.

Enkelt oversatt, klubben ønsker helst at Mourinho ser til yngre spillere.

I sommer fikk Mourinho angivelig nei til flere av sine forslag, da de enten ble ansett for skadeutsatt eller for dyre i forhold til alder.

Onsdag 31. oktober:

19.00: United planlegger fremtiden sin – med José Mourinho.

Det skriver Sky Sports, og legger til grunn sin informasjon om at klubb og trener allerede planlegger spillerkjøp i januar og til sommeren.

Midtstopper-plassen er øverst på agendaen, ettersom Mourinho ikke fikk hentet noen av de han angivelig ønsket seg i sommer, skriver Sky.

07.15: Tottenham-spillerne frykter at Mauricio Pochettino kan forsvinne til sommeren, etter at han kobles hardt til både Real Madrid og United, skriver The Telegraph. Det skrives nå at han er favoritt til United-jobben i sommer. Det er en del argentineren ikke skal være fornøyd med, blant annet at det nå ryktes at Tottenham først kan flytte inn på sin nye bane i februar.

06.43: Paris St. Germain skal være interessert i Alexis Sánchez, men først til sommeren, skriver The Sun. Det er imidlertid et krav: PSG vil kun ha ham om de får ham for nesten ingenting eller gratis. Dette fordi chileneren selvsagt sitter på en heftig lønn og nok ikke vil gi fra seg alt når han skifter klubb.

06.30: United skal ha hatt diskusjoner rundt en ansettelse av en sportsdirektør, men kommer ikke til å hente noen så lenge Mourinho er manager – med mindre portugiseren selv sier ok til det, skriver ESPN.

Tirsdag 30. oktober:

18.00: Tidligere i dag dukket det opp rapporter fra Italia om at José Mourinho er ønsket i Real Madrid. Nå melder «Mourinho-ekspert» Duncan Castles det samme.

Klubbpresident Florentino Perez mener at laget trenger en autoritær og respektert hovedtrener etter at deler av spillergruppen protesterte mot en mulig ansettelse av Antonio Conte tidligere denne uken. Mourinhos meritter i den spanske klubben skal også være viktig for Perez. Portugiseren skal i utgangspunktet ikke være interessert i et klubbskifte, men ifølge Castles tror Perez at han kan overbevise Mourinho dersom situasjonen i United forverrer seg. 

14.30: James Robson, tidligere Manchester Evening News og nå Standard, skriver at José Mourinho vil få stor innflytelse på hvem som hentes inn som sportsdirektør.

08.40: Denne saken er særdeles tynn, men som vi har nevnt mange ganger: Vi får kjeft her hvis vi ikke tar med ting, og vi får egentlig kjeft om vi tar med alt. Derfor tar vi med alt, men legger med våre kjappe kommentarer på en del – og så kan dere tenke/tro/mene selv. Nå skriver Daily Mirror at United er favoritter til å sikre seg Dortmunds 18 år gamle Jadon Sancho, som City jo har en tilbakekjøpsklausul med. Årsaken til vår skepsis, de backer kun opp ryktet med å fortelle at en bookmaker har United øverst på lista over mulig ny klubb for supertalentet som nylig ble kalt opp til det engelske A-landslaget.

08.30: Real Madrid-treneren fikk altså sparken mandag kveld, og da er det bare å forberede seg på en del Mourinho til Real-rykter fremover, uansett sant eller ikke.  Nå melder en Gazzetta dello Sport-journalist at Real ønsker José Mourinho dit til sommeren – og så kan visstnok Antonio Conte heller være et alternativ for United. Merk, de samme ryktene kom også for et par uker siden, i alle fall fra minst ett spansk medie med variabel treffsikkerhet.

07.25: Manchester Evening News skriver at Patrice Evra kun har sittet ved siden av Ed Woodward på noen kamper fordi de er venner. En kilde skal ha fortalt avisa at han ikke er aktuell for en rolle som teknisk direktør eller sportsdirektør – som United har i tankene.

07.15: Enda mer The Sun – Leipzigs sportsdirektør Paul Mitchell har uttalt at han ikke har blitt kontaktet av United om en liknende rolle, men han la til at koblingen er veldig flatterende.

07.10: I tabloidaviser er det veldig mange som er rasende, og ifølge The Sun skal José Mourinho være rasende over at Ed Woodward i siste minutt avlyste et møte forrige uke om mulige kjøp i januar. Avisa legger til at Mourinho ikke skal være fornøyd med speidernes jobb i United, og at han har mistet tiltro til flere av dem.

Mandag 29. oktober

21.30: Julen Lopetegui er historie i Real Madrid. Det bekrefter klubben selv, i kjølevannet av det ydmykende 5-1-tapet mot Barcelona i helgen.

Én av favorittene til å overta jobben i Madrid, er Antonio Conte – som står uten klubb etter at han forlot Chelsea etter forrige sesong.

Hvis vi skal tro Calciomercato (via MEN) er det først og fremst en annen trenerjobb Conte ønsker seg, og det er jobben som hovedtreneren til Manchester United.

– Det er mange rykter om Contes fremtid, men ingenting er avgjort med Real Madrid, selv om det er en fristende jobb. Manchester United er en klubb han liker veldig godt, med flere spillere han tidligere har ønsket å signere, siteres Giovanni Guardala på. 

Guardala er en italiensk journalist, som angivelig har god innsikt i Conte-leieren.

15.35: En midtstopper og en spiss står på ønskelisten til José Mourinho i januar, og han vil få midlene til å hente dem, melder United-journalist Jamie Jackson. United forsøkte seg som kjent på flere midtstoppere i sommer, og portugiseren skal ha ønsket seg Marko Arnautovic eller Mario Mandzukic som backup for Romelu Lukaku. Nå kan Mourinho backes med hele 100 millioner pund i januarvinduet.

15.05: Pavel Nedved, visepresident i Juventus, utelukker at klubben går for Paul Pogba i nærmeste fremtid. Lignende uttalelser har kommet fra Juventus-leieren tidligere.

– Pogba er en av de beste spillerne i verden, så det ville vært utrolig å få ham tilbake, men han er i Manchester United, og derfor er det nytteløst, sier Nedved til italienske Sky Sports.

Powered by Labrador CMS