MÅLJEGER: Harry Kane er Tottenhams hat-trick-helt.
MÅLJEGER: Harry Kane er Tottenhams hat-trick-helt.

United og De Gea er Kanes akilleshæl

Harry Kane har møtt David de Gea seks ganger. Kun én gang har toppscoreren fått ballen forbi den spanske sisteskansen.

Publisert Sist oppdatert

Med 21 ligamål er den engelske vidundergutten på vei mot en ny rekordsesong i Tottenham-drakta, men selv om 24-åringen kan bli toppscorer i Premier League for tredje gang på rad, er det spesielt én motstander Kane trøbler spesielt mot.

På sju seriekamper mot Manchester United har Kane kun scoret én gang.

Målet kom i neste siste serierunde i 2016/17, da mannskapet til José Mourinho sannsynligvis tenkte mer på den kommende Europa League-finalen i Stockholm enn det som var Tottenhams avskjedskamp med White Hart Lane.

I seks av de sju kampene har David de Gea stått i mål for United, men spanjolen vil nok være den første til å innrømme at forsvaret foran han har vært svært delaktige i å temme Harry Kane. 

Unntaket: Harry Kanes nettkjenning på tampen av fjorårets sesong.
Unntaket: Harry Kanes nettkjenning på tampen av fjorårets sesong.

Før målet i nest-siste serierunde i 2016/17-sesongen hadde Kane spilt imponerende 512 minutter mot United uten nettkjenning.

Når det er sagt, så har han heller aldri tapt mot United på hjemmebane – de tre tapene han har opplevd mot United har alle kommet på Old Trafford. 

Så kan man argumentere for – og i mot – om Wembley egentlig er Tottenhams hjemmebane…

Uansett så er det klart at målene sitter langt inne for Kane, og uttellingen mot United er klart dårligst av alle lag han har møtt fem eller flere ganger.

Harry Kane v Manchester United:

Kamper: 7 
Vunnet: 3 
Uavgjort: 1 
Tap: 3
Mål: 1
Målgivende: 0

Harry Kane var ikke på banen da United, anført av Anthony Martial, slo Tottenham 1-0 på Old Trafford tidligere i sesongen.

Powered by Labrador CMS