Skjelte ut spillerne etter ligagull

United hadde akkurat stoppet Jose Mourinhos Chelsea. Da klikket det for Sir Alex.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble Wayne Rooneys nye biografi, «My Decade in the Premier League» lagt ut for salg. Da fikk leserne selv et innsyn i United-heltens opplevelser de siste ti årene.

Da kom det også frem at Rooney skrev en del om den berømte hårføneren fra Sir Alex.

– Noen ganger skriker jeg tilbake

– Det er ingenting verre enn å få hårføneren fra Sir Alex, skriver han.

– Da det skjer står manageren midt i rommet. Så klikker han på meg. Han går over til meg, står rett foran fjeset mitt og skriker. Det føles som om jeg har satt hodet rett foran en BaByliss Turbo Power 2200. Det er grusomt.

– Jeg liker ikke å bli skreket mot på den måten, og det er vanskelig å godta. Noen ganger skriker jeg tilbake. Jeg forklarer ham at jeg har rett og han har feil.

– Noen spillere blir bedre av en hårføner, men den knuser andre. Jeg har sett spillere som har gått ut på banen med dårligere selvtillit, sier han.

Og forklarer hva som skjedde da United skulle få gullmedaljene sine for å ha stoppet Chelseas to år lange dominans i serien i 2006/07-sesongen.

Rasende etter tap

United-spillerne var klare til å bli hyllet av et fullsatt Old Trafford, men hadde akkurat tapt 0-1 for West Ham i siste serierunde.

– De fleste lag ville feiret i garderoben. De ville gjort seg klare for champagne og bilder, men ikke vi. Vi stirret ned i gulvet som skoleunger mens manageren skjelte oss ut for å ha tapt den kampen. Etterpå tok det litt tid før alle fikk tilbake smilet igjen da vi skulle feire gullet.

Louis Saha og Rooney fikk også gjennomgå etter at United røk 0-1 for Gordon Strachans Celtic i Champions League.

Én ting var tapet. Én annen ting var det at det kom mot Strachan, som ikke akkurat er Sir Alex’ bestevenn.

– Det er den verste hårføneren jeg har sett. Han roper og skriker inn i Louis’ ansikt. Men Louis er ikke den eneste som får høre det. Manageren vet at jeg har vært i forhandlinger om en ny kontrakt, og han sparer noe til meg. «Det er spillere som krever mer penger fra klubben og nye kontrakter – dere fortjener ingenting etter den prestasjonen».

Powered by Labrador CMS