Gikk fra «high fives» til Ferguson-hårføner: «Din tulling, hva pokker er det du holder på med?»

Patrice Evra trodde han hadde gjort en god førsteomgang i en United-seier over Tottenham. I pausen fikk han derimot unngjelde av Sir Alex Ferguson.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom åtte og ett halvt år på Old Trafford rakk Patrice Evra å vinne blant annet fem ligagull og én mesterligapokal, i tillegg til å etablere seg som én av United-historiens beste venstrebacker.

Med unntak av det siste året i klubben tilbrakte Evra hele United-perioden under legendariske Sir Alex Fergusons ledelse. Franskmannen hadde, og har fortsatt, en sterk tilknytning til skotten.

– Ferguson er mer enn en manager, han er som faren min. Vi har et så sterkt forhold, forklarer Evra i en episode av BBC-podkasten «Eddie Hearn: No passion, no point», ledet av boksepromotøren Eddie Hearn.

Gikk fra «high fives» til Ferguson-reprimande

Det gode forholdet til tross, Evra unngikk ikke Fergusons berømte «hårfønere», skyllebøttene bare det skotske managerikonet kunne levere.

Forsvareren forteller at både han og lagkameratene mente han hadde levert en kjempeomgang i det som til slutt skulle vise seg å bli en 4-0-seier over Tottenham på White Hart Lane tilbake i 2007.

– Jeg kommer tilbake i garderoben og alle sier til meg: «Wow, Pat, du er i fyr og flamme», så jeg delte ut «high fives» til alle sammen, forteller Evra.

UNITED-STORHET: Patrice Evra ble ofte ganger omtalt som én av verdens beste backer gjennom tiden i United. Her bærer han kapteinsbindet etter en seier over Liverpool i 2012.
UNITED-STORHET: Patrice Evra ble ofte ganger omtalt som én av verdens beste backer gjennom tiden i United. Her bærer han kapteinsbindet etter en seier over Liverpool i 2012.

En som derimot ikke virket å være i hilsehumør var sjefen selv. Franske Evra forteller at Ferguson stirret ut i luften med et skuffet blikk da hans disipler kom inn i bortegarderoben.

– Når han ikke snakker på tre minutter, betyr det at noen er i trøbbel, men jeg hadde ikke forventet at det skulle være meg, sier Evra og fortsetter:

– Han ser på meg og spør: «Patrice, går alt bra?».

– Jeg svarer: «Ja, sjef, jeg er okay».

– Så spør han meg: «Er du sliten?»

Evra forteller at han nærmest måtte se seg rundt for å sjekke om det hele var en spøk, og om det var skjult et kamera noe sted i garderoben, før han svarte at han ikke følte seg sliten.

– Så svarer han: «Synes du at du spiller en god kamp?».

– Jeg svarer: «Sjef, jeg er i fyr og flamme», og alle begynner å le.

GAFFER: Sir Alex Ferguson er ingen mann å yppe seg med.
GAFFER: Sir Alex Ferguson er ingen mann å yppe seg med.

Svaret imponerte tydeligvis ikke Ferguson.

– Han skrek: «Din tulling, hva pokker er det du holder på med? Dette har vært den verste kampen du har spilt siden jeg signerte deg til United. Hvorfor spiller du ballen tilbake til Van der Sar?»

– «Gjør du det igjen, tar jeg deg ut av laget, så kan du komme og se kampen sammen med meg!»

– Han visste jeg kunne takle det

Evra forteller at han reiste seg opp mot sjefen, mens spyttet sprutet ut av munnen til skotten, men at franskmannen av prinsipp ikke ville stille spørsmål ved managerens autoritet foran lagkameratene, selv om han etter eget utsagn «hadde lyst til å drepe noen».

Kampen endte til slutt altså med en knusende 4-0-seier over de liljehvite fra London, men Evra forteller at han like fullt troppet opp utenfor sjefens kontor neste dag, for å kreve en forklaring.

Der møtte han en smilende Ferguson.

– «Hei, gutt! Hvordan har du det?» siterer Evra gamlesjefen på.

– Jeg sa bare: «Unnskyld, sjef? Hvordan jeg har det? Hva skjedde i går?».

– Han svarte: «Nei, Patrice! Du var den beste spilleren på banen, for en kamp! Du er en slik en god spiller!»

FORTSATT GODE VENNER: Tordentalen til Ferguson gjorde åpenbart ingen varig skade på forholdet til Evra. I 2013 vant de sin siste Premier League-pokal sammen.
FORTSATT GODE VENNER: Tordentalen til Ferguson gjorde åpenbart ingen varig skade på forholdet til Evra. I 2013 vant de sin siste Premier League-pokal sammen.

Ifølge Evra fortsatte Ferguson med å si at laget spilte godt til pause, men at Cristiano Ronaldo hadde begynt med unødvendige finter, og at laget holdt på å miste respekten for Tottenham-spillerne, mens Ferguson ville ta knekken på Spurs-laget.

– Han sa: «Når fansen betaler for å komme på stadion, vil de at vi skal score ett, to, tre og fire mål om vi kan det. Det er United-mentaliteten. Men godt gjort, gutt.»

Ferguson hadde altså kjeftet på Evra for å statuere et eksempel overfor de andre lagkameratene, noe den franske backen mener viser skottens gode evne til å håndtere sine stjernespillere.

Han visste at jeg kunne takle det. Og han sendte et budskap til lagkameratene mine, som tenkte at: «Hvis Ferguson kjefter på Patrice, tror jeg at jeg bør prestere.»

Powered by Labrador CMS