– Vanskelig å være supporter nå

Tre kjente United-supportere deler sine tanker om situasjonen i favorittklubben.

Publisert Sist oppdatert

Etter fire tap og Champions League-exit i desember trodde du kanskje at det ikke kunne bli verre? Vel, mange vil si at bunnen ble nådd (igjen) da Manchester United tapte 2-1 for FC Midtjylland torsdag.

Vi spurte tre kjente United-supportere hva de tenker om Louis van Gaal, nederlaget i Herning, Jose Mourinho og klubbens fremtid for øvrig.

Harald Bredeli inni_sak_harald_bredeli

– Det er vanskelig å tape kamper men helt forferdelig å bli ydmyka. Et tap mot et lag fra Jylland er nettopp det.

TV 2-kommentatoren begynner med å forklare hans grunnholdning til fotball:

  • Ballen skal i hovedsak gå framover. 
  • Ballen skal inn i motstanderens mål. 
  • Er man i underholdningsbransjen må man underholde. 

– Denne sesongen har det vært vanskelig å se på Manchester United fordi laget så ofte bryter disse enkle prinsippene. Noen få lyspunkt har gitt håp, men håpet er raskt blitt knust og erstattet med ny frustrasjon.

Om manageren:

– Det er vanskelig å se hvorfor Van Gaal skal få flere sjanser når han har misbrukt så mange.

– Konkurrentene henter topp managere, mens United tilsynelatende famler i blinde. Jeg vet ikke om Mourinho er rett mann. I alle fall ikke på lang sikt. Men nå er jeg der hvor alt annet det som er er verdt å prøve.

Om Europa League:

– Det er vanskelig å se på Europa League for det minner om fiaskoen det var å ikke gå videre fra en enkel mesterligagruppe. Og det er andresortering for en klubb som skal kjempe om pokalen blant de beste.

Mesterliga neste sesong?

– Det er vanskelig å se hvordan United skal klare det. En ny bom der vil være smertefull. Det er i hele tatt ganske vanskelig å være United-supporter i øyeblikket. Og det sier en som har vært det siden 1970, og som har opplevd mye vanskelig.

Les stort intervju med Bredeli om hans forhold til Manchester United!

Ørjan Hopen

– Jeg så bare deler av kampen mot Midtjylland, men resultatet taler for seg selv. Det er faktisk blitt så «gale» det siste året at jeg sannelig ikke vet om bunnen er nådd. Det i seg selv er sjokkerende.

Om Van Gaal:

– Van Gaal er det bare å få bort. Jo fortere, jo bedre! Maken til trist fotball som blir levert har jeg ikke sett før. Til og med Stoke under Tony Pulis bød på mer underholdning.

Om Europa-spill:

– Europa League betyr utrolig mye. Sjansene for topp fire er vel omtrent fem prosent per nå. Vinneren av Europa League får jo mesterligaplass, noe som er helt avgjørende for en klubb av Uniteds størrelse. Dersom det ikke blir mesterliga neste år står vi utrolig dårlig stilt med tanke på nysigneringer. Det har ikke klubben råd til.

Les Fantorsdag-intervjuet vårt med Hopen!

Alex Rosén img_5969

– Vi trenger å få tilbake «never give up»-moralen fra Ferguson-tiden. Da Manchester United kunne snu en kamp fra 0-3 til 4-3 på overtid. For å få til dette skulle aldri Angel Di Maria, Shinji Kagawa og Robin van Persie vært solgt.

Ny manager?

– Mourinho høres spennende ut, men da må han døpes om og sverge troskap til United. Det viktigste er at hjertet er på rett plass.

Her kan du lese et tidligere intervju med Rosén hvor han forteller en historie om en sen bytur og Eric Cantona!

Powered by Labrador CMS