LESERBREV: – Mitt ønskekjøp

Hans (24) mener det er én spillertype United må hente inn på midtbanen.

Publisert Sist oppdatert

(Foto: Wayne Rooney i kamp med Southamptons Morgan Schneiderlin)

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og alder, og fortell når, hvordan eller hvorfor du ble fan.

Fredagens leserbrev kommer fra Hans Jordheim, 24 år og fra Bærum, som har vært United-fan siden han var seks år gammel.

Grunnen var enkel nok: United hadde Beckham og Solskjær, United var Englands beste lag og alle vennene mine holdt med dem. Det tok imidlertid tid før jeg så United på fast basis. Min første sesong med United i stua var 2006/2007 da vi tok vårt første ligagull på fire år. Jeg har utrolig sterke minner fra den sesongen, da Ronaldo etablerte seg som en av verdens beste fotballspillere og ledet an i et United-angrep som spilte flottere fotball enn det har gjort noen sesong siden.

DEN FORSØMTE SPILLERTYPEN

Av: Hans Jordheim

Det virker som det er gode muligheter for at İlkay Gündoğan blir United-spiller. All den tid han er en utmerket fotballspiller, mener jeg han ikke er et videre godt kjøp for Manchester United. Jeg skal nå forklare hvorfor.

Vårt nåværende lag innehar, som seg hør og bør, de aller fleste spillertyper, men samtidig er det et par som mangler. Før Wilson blir ordentlig god, har vi ingen bakromsspiss. Vi mangler også en skikkelig ballsikker midtstopper, men jeg mener at det er på midten behovet vårt er størst. Der finner vi Fellaini, en personlig favoritt, som har sitt særegne reportoar, i den fremskutte venstre indreløperrollen. Og forøvrig har vi en rekke pasningssikre disipler i Blind, Carrick, Herrera, Mata m.m som ofte løser sine oppgaver på forbilledlig vis.

keane_var_favoritten

Det har vi gjort, med unntak av et par sesonger rundt 2009 da Fletcher var ufyselig god i så å si alle storkamper, siden United skilte lag med Roy Keane. Og i enkelte kamper er savnet fryktelig merkbart. Som mot Everton sist da de blåkledde terroriserte midtbanen vår med sin McCarthy-Barry-duo.

Om United skal lykkes med den type spillere dagens tropp innehar, er vi altfor avhengige av et par faktorer.

– Vi er avhengige av at Carrick er frisk og i form,

– og vi er avhengige av at kampplanen fungerer. At United klarer å styre matchen og holde på ballen gjennom gode bevegelser og presise pasninger.

Om ikke det klaffer, er det en overhengende fare for at midtbanen blir overløpt. Derfor trenger vi en annen tilnærming. En spillertype som har vist seg å være vital i en rekke vinnerlag opp gjennom årene. En som kan ta tak på midten når det butter i mot. En terrier.

– Chelsea har Matic

– City har Fernandinho

– Arsenal har Coquelin

– Bayern har Lahm og Javi Martinez

– Barcelona har Busquets

– PSG har Motta.

Germany v Paraguay - International Friendly

Poenget er uansett at vi mangler den taklingssterke midtbanespilleren. Jeg vet ikke hvor mye svakere Khedira er blitt siden forrige VM, men burde ikke det være en god signering? Om ikke mener jeg Southampton har en fryktelig god spiller i Morgan Schneiderlin som jeg gjerne skulle sett iført United-drakt. Eller hva med Valencias Enzo Perez? Jeg har riktignok aldri sett ham spille, men rapportene tyder jo på at han kan passe beskrivelsen. Gündoğan er jeg imidlertid mer skeptisk til, for jeg frykter at om vi kjøper tyskeren, vil det gå nok en sommer uten at Manchester Uniteds manager henter inn den spillertypen vi har størst behov for.

Jeg slenger med en startoppstilling jeg mener det ikke er altfor urealistisk å drømme om til neste sesong:

De Gea – Clyne, Smalling, Rojo, Shaw – Carrick, Schneiderlin, Herrera – Di Maria, Rooney, Depay

Powered by Labrador CMS